Goochelende priester goochelt mensen geld uit de zak

Met een opmerkelijke truc heeft een oplichter niets vermoedende voorbijgangers geld uit de zak geklopt. Vermomd als priester heeft de man met een goocheltruc, een zakdoek en een zielig verhaal over goede doelen zeker twee personen veel geld afgetroggeld.

Gisteren wist de goochelpriester een paar duizend euro buit te maken op de Ceintuurbaan in de Amsterdamse Pijp. En vorige week was het al raak op het Museumplein. Hier raakte een ander slachtoffer een paar honderd euro kwijt aan de man.

De Hans Kazan in priesterkostuum klampt mensen aan die net uit een winkel komen. Hij verhaalt over zijn overleden broer, en namens hem wil de man veel geld aan een goed doel overmaken. De oplichter vraagt aan zijn slachtoffers of ze geld willen pinnen om dit geld ook aan een goed doel te schenken.

De goochelaar laat zijn prooien een stapeltje bankbiljetten zien en vraagt of ze hun geld daarbij willen stoppen. Vervolgens zwaait hij wat met de zakdoek en overhandigt deze aan de slachtoffers, met de vraag het geld aan een goed doel te geven.

De neppriester verzoekt de mensen de zakdoek pas na een uur te openen. In de tussentijd laat hij de zakdoek achter omdat hij gaat bidden en zijn overleden broer vertellen dat zijn geld goed is terechtgekomen.

Maar de verrassing voor de slachtoffers is groot als ze de zakdoek openen. In plaats van bankbiljetten, blijken er krantensnippers in de zakdoek te zitten.

De slimme goochelaar is overigens absoluut geen zwerver. Hij is gekleed in een keurig pak en praat goed Engels. De politie is naarstig op zoek naar deze man.

Met dank aan Mitch03 voor de submit.