COMA Deel VVVVV

Zeven Mei, 2055

W55-DASS is nu in isolatie gezet, gelukkig heeft hij nog daarvoor voldoende informatie aan mij kunnen vertellen. Ik kreeg net van de directeur te horen dat ik te ver ben gegaan met mijn onderzoek.. Daarom zullen mijn voorgaande documenten, inclusief deze op een geheime locatie worden verborgen. W55-DASS vertelde me namelijk een opmerkelijk feit betreffende het COMa gas.

W55-DASS vertelde me dat naarmate de proeven met de verschillende patiënten vorderden, de situatie steeds erger werd. De patiënten die nog wakker waren, werden steeds meer blootgesteld aan hoge dosis van het COMa gas, dit om te kijken waar het limiet van de mens was. Men ging door totdat de patiënten stikten.

De pogingen om de slapenden wakker te maken, waren alleen maar grotesker. W55-DASS beschreef het als een slaapzaal vol met mensen met ontblote hersenen, aangesloten aan computers om de hersenactiviteit te meten en om die activiteit te beïnvloeden. Slechts enkele slapenden zijn uiteindelijk wakker geworden, maar de shock was meestal zo erg dat ze binnen enkele seconden stierven aan een hartinfarct en een zware hersenbloeding. De hersenen van de slapenden waren namelijk zo veranderd door het gas dat de persoon in kwestie in een realistische droomtoestand verkeerden, zo erg dat de persoon niet wist of hij/zij wakker was. De wetenschappers verklaarden dan ook dat het wakker worden van die persoon hetzelfde zou zijn als een tweede geboorte, maar de verandering zou echter zo groot zijn dat het lichaam teveel zuurstof zou opnemen. W55-DASS vertelde me dat hij het één keer mee heeft gemaakt, en dat de patiënt eerst hevig begon te hyperventileren, daarna zou de hartsnelheid drastisch toenemen en teveel zuurstof naar de hersenen pompen. De zuurstofvergiftiging zou snel optreden, de patiënt zou stuiptrekken vertonen. Het deed W55-DASS voornamelijk denken aan een vis die op het land aan het spartelen was, snakkend naar zuurstof. De patiënten bleken uiteindelijk zo gewend aan de stof Ma dat ze niet zonder de stof konden leven.

W55-DASS vertelde me dat hierna het project werd stil gezet. Het gas dat ooit zo potentieel was, dat de ruimtevaart zou veranderen, was niets meer dan een sterke hallucinerende drug. De gebruikers werden junks, niet echt de lui die je wilt hebben om een planeet te bevolken. Ook was het een mislukking omdat men de patiënten niet uit hun coma kon halen. Het project werd gesloten, en men moest patiënten “opruimen”.

De patiënten voelden het echter al aankomen. De slapenden boden geen probleem en hun lichamen werden nog veelvuldig gebruikt voor het testen van verschillende biochemische wapens, medicijnen en cybernetica. De patiënten met de zogenaamde tweede iks verzetten zich echter en werden zeer agressief. COMa bleek namelijk een nogal ernstig bijeffect te hebben bij mensen met een agressiestoornis: het verhoogde het testosteron gehalte en dit gecombineerd met de hallucinaties zorgde ervoor dat de patiënten onvoorspelbare levensgevaarlijke gekken werden. Aangezien de patiënten toch voornamelijk uit criminelen bestonden had men het in het begin niet door. Een rel brak uit en de lokale beveiliging schoot terug met traangasgranaten. Men had echter één iets over het hoofd gezien: de chemische stoffen in traangas veroorzaakte een reactie met het COMa gas. Het gas veranderde in een zeer krachtig explosief zenuwgas, dat bij blootstelling aan hitte explodeerde. De rellende patiënten stierven onmiddellijk, de beveiliging en het gros van het personeel stierven nadat er één vonkje in de kamer terecht kwam.

Het complex werd na dit incident voorgoed afgesloten, de VN landen stopten met het verdere onderzoek naar het COMa gas. Alle landen, behalve de Verenigde Staten. De krachtige explosieve werking van de COMa/traangas mix bleek uitermate geschikt waar men eigenlijk in het begin naar op zoek was: een alternatieve energiebron. De mix zou zeer goed van pas komen voor het voorstuwen van raketten. Echter, het reizen duurde nog steeds te lang en er werd gezocht naar manieren om het gas te gebruiken. De VS waren van mening dat het voornamelijk van pas zou komen bij aanvalsraketten, maar ook bij een ruimtelift, een project waar ze al tientallen jaren mee bezig waren. De VS zou het gas zo verdunnen dat het nog steeds de hallucinerende werking zou hebben, maar niet meer zo explosief zou zijn als voorheen. Het risico bleef echter bestaan: zou het gas ontsnappen, dan zouden de gevolgen desastreus zijn. Daarom werd ook meteen in de plannen besloten dat het mixen van de gassen in de liftschacht zou gebeuren.

W55-DASS heeft me ook nog verteld over de moorden die hij beweert niet te hebben gepleegd. De mensen die waren vermoord bleken voorheen mensen te zijn die in het complex hadden gewerkt, maar die door de langdurige blootstelling aan het COMa gas niet meer normaal konden functioneren. De identiteiten van de ontsnapte mensen werden uitgewist, en W55-DASS kreeg de opdracht om ze te vermoorden, dit omdat men alle sporen naar het mislukte onderzoek wilden uitwissen. W55-DASS werd de zondebok van de operatie, hij zou worden opgesloten en vertelde me dat hij “eeuwige rust” zou krijgen.

Ondanks het feit dat ik nog vele vragen onbeantwoord heb, weet ik nu genoeg over de gevaren van COMa. W55-DASS ligt nu ook in coma, ze hebben hem in laten slapen met het COMa gas. Ik vrees dat ze hetzelfde bij mij zullen doen. Ik zal namelijk net als W55-DASS “eeuwige rust” krijgen, ze zullen me echter na 50 jaar proberen wakker te maken. In de tussentijd zullen ze allang met mijn hersenen hebben gerotzooid zodat ik niets van dit alles zal herinneren, laat staan dat ik het wakker worden overleef... Als ik ooit wakker word, vergeet deze informatie niet. Probeer gebruik van het COMa gas te voorkomen voordat het te laat is. De audiogesprekken heb ik bewaard en liggen onder het huis, Sectie 32B, nummer 5.

 

- Llyod Arkiceen

 

Hier is tevens een illustratie van het COMa gas, hoe de verbindingen lopen. Indien de tekening niet duidelijk is:

 

COMa bestaat uit een C atoom met daarin een O atoom, onder de CO atoompjes zit het Ma atoom. Hallucinerende werking bij patiënten met geestestoornissen en tevens opwekker van testesteron. Bij normale personen veroorzaakt het een comatose staat, persoon verbuikt dan zeer weinig energie, echter onmogelijk om wakker te krijgen. Voeg chlorobenzilideen malonitril (traangas) toe en het gas verandert in een explosief zenuwgas.