Spyker vraagt opnieuw actie van FIA

Het team van Spyker F1 heeft er bij de FIA op aangedrongen dat ze actie moet ondernemen in de slepende affaire rond de klantenchassis'. Dit maal gaat het om de updates van het team van Super Aguri F1.

De nieuwe onderdelen waar de Japanse renstal in Indianapolis voor het eerst gebruik van maakte, zijn niet in goede aarde gevallen bij Spyker. Het Nederlandse team vraagt de FIA nu of ze willen onderzoeken of deze updates afkomstig zijn van Honda's fabrieksteam of identiek daaraan zijn.

Spyker heeft een dossier aangelegd waarin foto's als bewijs zijn opgenomen. Op deze foto's zouden veel overeenkomsten tussen de SA07 en de RA107 waarneembaar zijn, van onder meer de wing-endplates en de achterwielophanging. Colin Kolles, de teambaas van Spyker, heeft bevestigd dat dit dossier is opgestuurd naar de FIA, Bernie Ecclestone en de overige deelnemende teams.

Spyker heeft deze stap gezet omdat er, ondanks de bemoeienis van Ecclestone, nog altijd geen overeenstemming is bereikt in de zaak, die al speelt vanaf de eerste Grand Prix van dit seizoen.