Nederlandse studenten maken Wii-game

Als je ooit Utrecht een ander kleurtje hebt willen geven dan krijg je nu de kans. Het kon al een tijdje op de PC, maar binnenkort zal het ook mogelijk zijn de de game Blob te spelen op de Wii. Blob is gemaakt door Nederlandse studenten en zal in aangepaste vorm uitgegeven worden door THQ.

Zes studenten van de opleiding 'Game Design & Development' aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht hebben vier maanden aan de game gewerkt en via de game moeten mensen een idee krijgen over het toekomstige stationsgebied. De game Blob biedt de speler de mogelijkheid om alles een andere kleur te geven, van gebouwen tot aan de grond. Je kunt verschillende kleuren maken door verfmannetjes van de grond op te pakken. Maar pas op voor de INKT-politie, want die maakt alles zwart en dan kun je weer opnieuw beginnen.

THQ zal een multiplayer-modus aan de game toevoegen en de game ook geschikt maken voor de Wii-controller. Wanneer de Wii-versie zal uitkomen is niet bekend, maar er is een grote kans dat het als WiiWare zal uitkomen. De PC-versie is hier gratis te downloaden:
Link naar de PC-versie