Limburgse bushalte wordt parkeerplaats

Icoon VervoerHet door veel tegenslagen geplaagde vervoersbedrijf Veolia heeft zichzelf weer problemen op de hals gehaald. Het bedrijf is bezig om bij 3500 bushaltes de bekende geel met blauwe borden te vervangen door een eigen 'haltezuil'. Hierdoor voldoen de bushaltes niet meer aan de wettelijke normen en zijn niet meer dan een parkeerplaatsen waar ook een bus stopt.

Veolia verzorgt het regionale openbaar vervoer in onder andere Limburg en delen van Brabant onder eigen naam of met dochterbedrijf BBA. In Limburg heeft het bedrijf ook grote moeite om de treinen volgens het spoorboekje te laten rijden wegens materiaalgebrek. Op het FOK!forum zijn ook meerdere klaagtopics te vinden. Nu worden door het plaatsen van de nieuwe zuilen de bushaltes niet meer als bushaltes aangemerkt.

Gevolgen
De gevolgen van het plaatsen van de nieuwe zuilen zijn vooral nadelig voor Veolia zelf. Auto's die bij zo'n 'bushalte' parkeren krijgen geen boete van de politie en een bus heeft binnen de bebouwde kom geen voorrang meer bij het wegrijden van zo'n halteplaats. Wanneer een bus wegrijdt en er een aanrijding volgt, is de schade dan ook voor rekening van Veolia, de bus heeft immers geen voorrang meer. De politie in Limburg heeft aangegeven parkerende automobilisten niet te gaan bekeuren en heeft dit ook gemeld bij Veolia. Veolia heeft hierop niet gereageerd.

verzorgingsgebied Veolia
Rood: Verzorgingsgebied Veolia.
Zuil Veolia
Extra parkeerplaatsen bij deze zuil.(Foto: FOK!user pakkert-)