Geen rechts-extremistisch pact Spijkenisse

JustitieEr zijn geen aanwijzingen dat er rondom Spijkenisser Arris de B. een hechte, rechts-extremistische organisatie schuilgaat. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Rotterdam gisteren laten weten. In maart 2007 werd bij skinhead De B. een grote hoeveelheid wapens en munitie aangetroffen in zijn woning. Het betrof een automatisch vuurwapen, een jachtgeweer, een handvuurwapen, hoeveelheden munitie, kogelwerende vesten en zelfgemaakte spijkerbommen.

Na de aanhouding van De B. zijn nog meer arrestaties verricht, onder meer van militairen. Maar de verdachten worden los van elkaar berecht en door het OM niet gezien als een criminele organisatie.

De hechtenis van Arris de B. werd gisteren door de rechtbank verlengd. Zelf diende hij een verzoek in om vrijlating. Volgens zijn advocaat is hij zijn baan kwijt en kan hij de hypotheek van zijn koophuis niet meer betalen. De officier van justitie vond dat wel meevallen omdat de 25-jarige skinhead wordt ondersteund door sympathisanten van de neo-nazistische groep Combat 18. Volgens zijn advocaat gaat het echter om zeer geringe bedragen. De rechter verlengde echter de hechtenis wegens de ''indrukwekkende hoeveelheid wapens'' die waren aangetroffen en het gevaar dat De B. opnieuw wapens aanschaft.


Arris de B.