Moeder vijfvoudige kindermoord zwaar depressief

BuitenlandsDe Belgische moeder die gisteren in Nijvel haar vijf kinderen vermoordde, was al tijden zwaar depressief. Dat melden de Belgische media vandaag. De 43-jarige Geneviève Lhermitte stak gisteren Yasmine (14), Nora (11), Myriam (9), Mina (7) en Mahdi (3) dood. Daarna probeerde ze zelfmoord te plegen, maar dat mislukte. Ze ligt nu buiten levensgevaar in een ziekenhuis.

De vader van het gezin, Bouchaib Mokaden, werd gisteravond op de hoogte gebracht van het drama. Hij stond op het punt in Zaventem het vliegtuig te nemen naar zijn thuisland Algerije. Hij was de tweede echtgenoot van de vrouw en de vader van het jongste kind. Hij verbleef de laatste tijd overigens meer in Algerije dan dat hij bij zijn gezin aanwezig was. In Nijvel gonsde het gisteren van de geruchten dat hij er misschien zelf iets mee te maken had en alles in scène had gezet. Maar het parket blijft er voorlopig bij dat de vrouw de enige verdachte is.

De moeder had haar voornemen haar kinderen te vermoorden bovendien in een brief meegedeeld aan een vriendin, die ook in Nijvel woont, aldus Belgische media. De brief arriveerde gisteren, maar toen was het al te laat. De echtgenoot van de vrouw was voorzover bekend ook niet thuis toen de moorden plaatshadden.

Een vriendin van de vrouw zegt dat het al langer slecht ging tussen het koppel. ''Onlangs is hij nog eens thuis geweest. Hij wilde zijn zoontje Mahdi meenemen naar Algerije. Maar haar kinderen waren haar heilig. Zoiets zou Geneviève nooit hebben laten gebeuren. Misschien heeft ze gedacht nog liever allemaal sterven dan één van de kinderen te moeten afgeven.''