Man riskeert celstraf door dappere daad

Icoon OpmerkelijkEen goede daad kan je in sommige gevallen flink opbreken. Een 39-jarige Amerikaan kan er sinds kort over meepraten. De inwoner van het plaatsje Oconomowoc bedacht zich geen moment toen hij een vrouw om hulp hoorde schreeuwen vanuit de flat van zijn bovenbuurman.

Hopende een ernstig misdrijf te kunnen verijdelen viel hij met een zwaard de woning binnen om de vrouw van haar belager te ontdoen. Zijn goede bedoelingen ten spijt hangt de man nu drie jaar celstraf boven zijn hoofd wegens verboden wapenbezit en huisvredebreuk.

Eenmaal binnen het appartement bleek er namelijk geen vrouw aanwezig te zijn. Het gegil dat de man hoorde was afkomstig van de pornofilm die zijn buurman op dat moment aan het bekijken was. De buurman deed, ongetwijfeld boos geworden omdat hij niet meer met zijn eigen zwaard kon spelen, aangifte.

Verschillende media melden dat de man het voorval het liefst zo snel mogelijk vergeet. Niet alleen wacht hem wellicht drie jaar aan de verkeerde kant van de tralies, hij raakte door het voorval ook nog een familie-erfstuk kwijt, het zwaard.
Met dank aan tbtimmeh, Melch, Gkublok en Ayurvedwa voor de submit.