TU Delft stapt in Second Life

Icoon InternetDe Technische Universiteit Delft is van plan om zich op korte termijn te vestigen in het populaire 'spel' Second Life. Op dit moment zijn ze druk bezig met het onderhandelen om een stukje grond te verkrijgen in het spel. Hiermee zou de TU Delft de eerste universiteit van Nederland zijn die zich vestigt in Second Life.

Dr. Igor Mayer is één van de projectleiders en hij verwacht dat binnen enkele weken begonnen kan worden met het inrichten van de stukken grond. De TU zal één stuk grond gebruiken om een soort van campus op te zetten en het andere stuk zal een soort onderzoekscentrum worden. De totale kosten hiervan komen op ongeveer 4000 euro, dit is inclusief het kopen van de grond.

Het onderzoekscentrum krijgt de naam Next Generation Infrastructures en zal in de toekomst ook gebruikt worden voor serious games. Deze games worden bijvoorbeeld gebruikt om besluitprocessen te simuleren, en dit kan prima in Second Life.

Het andere eiland krijgt de naam Delft Technical University en zal dus een soort campus worden. Het wordt geen gewone campus, maar een drijvende campus en is uniek in zijn soort. Het gebouw zal drijven in het water, maar daarvoor zal het eiland eerst onder water gezet moeten worden omdat je in Second Life geen stukken water kunt kopen. "De drijvende campus in Second Life biedt me de gelegenheid om te onderzoeken of mensen een drijvende stad aantrekkelijk vinden", aldus ir. Rutger de Graaf, bedenker van de drijvende stad.

Andere faculteiten hebben ook interesse in Second Life, maar daarvoor zijn nog geen concrete plannen. Voor de faculteit Industrieel Ontwerpen is Second Life in principe een ideale testwereld. Veel producten kunnen eerst getest en beoordeeld worden in Second Life voordat het uitgebracht wordt in de echte wereld.

Voor meer games-gerelateerd nieuws kun je uiteraard ook terecht op FOK!games