Marco 5: Poker

deel 1, deel 2, deel 3 en deel 4.

Doordat Tonko Marco elke keer wakker schudt wordt hij wel gedwongen naar het 'liedje' van Lordi te luisteren, en opeens hoort hij een boodschap die speciaal voor hem is. Lordi zingt niet meer de normale tekst van 'Hard Rock Hallejujah', maar iets heel anders!

Wings on my back, I got horns on my head
My fangs are sharp and my eyes are red
Not quite an angel or the one that fell
Now choose to join us or go straight to Vegas
Ve Gas Hallelujah!
Ve Gas Hallelujah!
Ve Gas Hallelujah!
Ve Gas Girl!

Hij springt op en grijpt gelukkig nog net op het laatste moment het aapje mee.
"Mam, Gordon, kom! We moeten weg!" fluistert hij zo hard als hij kan. Deze snappen er niets van, maar staan toch op. Ze lopen in de richting van de slee die nog buiten staat, en op dat moment merkt Marco's moeder (vanaf nu af aan heet ze Anja) dat ze haar paspoort heeft laten liggen op de sneeuwvlakte. Zo snel als de honden kunnen rennen (en al is dat heel snel, het is toch niet zo snel als ze zouden willen) rijden ze terug naar de plek waar het paspoort zou moeten liggen. Tegen beter weten in kijkt Marco nog in de scheur in het ijs, naar zijn broer. Precies op het moment dat hij zich weer om wil draaien hoort hij iets bewegen, flink wat meters onder hem. Hij ziet nog net dat het bovenste gedeelte van Timo een pistool vast heeft. Voordat Marco iets kan zeggen schiet Timo zichzelf door z'n hoofd. Anja en Gordon komen eraan gerend, en Marco stamelt dat Timo nu wel echt dood moet zijn.

Met paspoort en al racen ze terug naar het vliegveld en nemen het eerste de beste vliegtuig naar Vegas. Er zijn nog een paar plaatsen vrij en Anja en Gordon gaan naast elkaar zitten, terwijl Marco met Tonko een stuk verder naar voren zit. Hij valt al gauw in slaap, en wordt pas wakker als ze een paar uur later landen in Amerika. Daar aangekomen zoeken de drie een hotel waar ze kunnen uitrusten, aangezien het inmiddels alweer avond is. Het dichstbijzijnde hotel is, hoe kan het ook anders, boven een casino, en omdat Marco nog klaarwakker is door het dutje in het vliegtuig, kan hij het niet laten om even te gaan pokeren, iets waar hij een paar jaar geleden aan verslaafd was. Ondanks dat hij geslapen heeft, spelen de vermoeidheid en de gebeurtenissen van afgelopen dagen hem parten, en binnen de kortste keren heeft hij alles verloren. Als hij dan wil stoppen zeuren de anderen om een laatste potje, en Marco zet Tonko, het enige wat hij nog bij zich heeft, in.

Op het laatste moment liggen op tafel de schoppen en de harten aas, een harten koningin, harten tien en een klaver koningin. Marco heeft de harten heer en de harten boer, en hij wordt steeds vrolijker. Aan de andere kant van de tafel zit een oude man met een witte baard. Opeens herkent Marco Sinterklaas in hem, ook zonder mijter. Sinterklaas kijkt grimmig, Marco besluit de oude man eens terug te pakken voor al die crappy kadootjes en hij gaat helemaal in het spel op. Dan opeens rent er een man in donkere kleren langs de tafel en grijpt in het voorbijgaan Tonko mee. Marco springt op en rent de man achterna, die over zijn schouder schreeuwt dat hij naar de zoutvlaktes van Bonneville moet komen. Marco rent naar de hotelkamers van Gordon en Anja, en daar is tot zijn verbazing helemaal niemand! Op het bed van Anja ligt een briefje met een adres, en zo snel als hij kan rent hij daar naartoe. Als hij langs de pokertafel rent, draait hij nog even gauw zijn kaarten om en grist een flink gedeelte van zijn gewonnen geld mee.

De deur van het adres wat op het briefje stond is open, dus hij rent naar binnen, precies op het moment dat Gordon een ring om Anja's vinger doet onder bezielende leiding van een dikke Elvis.
"Mam! Gordon!" schreeuwt Marco, "hou op met die onzin, we moeten naar de zoutvlaktes van Bonneville!"
"Zo," zegt Gordon, "ben je daar nu pas achter?" hij grijpt Anja bij de hand en ze rennen met Marco mee naar de limousine die buiten wacht op het kersverse bruidspaar. Gordon trekt de chauffeur eruit en rijdt met piepende banden (en ja, dat kan met een limo!) zo snel als hij kan naar de zoutvlaktes van Bonneville. Als ze daar zijn is het verlaten (gek he, midden in de nacht), en vlakbij de parkeerplaats en het huisje waar de toeristen langs kunnen komen voor een rondleiding ligt een doosje op de grond waar 'MARCO' op gekalkt is.

Met dank aan HuHu voor het liedje, Jos_Tieband voor de zelfmoord, Hertog_Martin voor Las Vegas en het spelletje, Glacier voor Sinterklaas, Ryoga voor het kidnappen van Tonko (hoe erg het ook is), Hmaster-II voor de zoutvlaktes en Jappr voor de broodnodige liefde.

Wat zit er in het doosje? Komt Tonko nog terug? Hoezo zijn Gordon en Anja ineens getrouwd? Blijft het bij dit huwelijk of komt er nog meer romaniek volgende week? Gaan we volgende week nou eindelijk eens naar de aliens? Klimt Marco nou nog een keer de kerktoren op terwijl hij het griekse volkslied zingt? Vertel in de reacties jouw suggesties, en wie weet worden die volgende week gebruikt!