Bende jaagt krakers oude bouwmarkt uit

Icoon PolitieGisteravond heeft een groep gemaskerde figuren in Almere Stad een groep jonge krakers uit een pand van een bouwmarkt verjaagd. Het gebouw stond al enige tijd leeg en werd vorige week maandag door vijf krakers bezet. De groep groeide de afgelopen dagen aan tot zo'n 15 man. In de grote hallen van het pand verbleven de krakers in tentjes. In het gebouw was geen elektriciteit en water. Ook konden de krakers geen gebruik maken van een toilet.

De gemaskerde aanvallers drongen rond 21.30 uur het pand binnen en hadden slagwapens en kettingen bij zich om de krakers te verjagen. Niemand raakte bij de overval gewond, wel stichtte de groep gemaskerden brand in het gebouw. De politie wist later een 19-jarige jongen aan te houden die bij de gemaskerde groep hoort. Onderzocht wordt of hem brandstichting en bedreiging ten laste gelegd kan worden. Ook is de politie op zoek naar andere leden van de gemaskerde bende.

De krakers hebben de oude bouwmarkt moeten verlaten. Het gebouw is dermate beschadigd door roet en rook dat het momenteel niet meer veilig is voor de krakers om in het pand te verblijven, aldus een politiewoordvoerder. De krakers wilden de 36.000 m2 van het gebouw ombouwen tot een culturele instelling waar ook ruimte is voor jongerenhuisvesting en een skatebaan. In een gesprek met de eigenaar van het pand wilden ze polsen of hun plannen haalbaar waren.

Met dank aan rood_verzet voor de submit.