Krant wil voetbal terug bij de NOS

Icoon EredivisieDe gratis krant De Pers is een actie gestart om de samenvatting van de Eredivisie voetbal weer terug te krijgen bij de NOS. De rechten liggen nu bij Talpa. Veel voetballiefhebbers storen zich aan de manier waarop de televisiezender het voetbal op de buis brengt. Er zijn veel reclames te zien en de volgorde van de wedstrijden is compleet overhoop gehaald.

"De presentatie is matig, de samenvattingen van oninteressante wedstrijden te lang en de hoeveelheid reclame ergerlijk", stelt de krant ook nog. "Daarom is het tijd voor actie: de voetbalrechten moeten terug naar de publieke omroep en Dagblad De Pers gaat daarbij helpen."

De krant haalt ook de kijkcijfers aan als argument. "In 2004 keken elke zondagavond gemiddeld 3,2 miljoen mensen naar Studio Sport. Afgelopen zondag keken er precies 1.925.000 naar De Wedstrijden op Tien. Het zijn er, we willen niet zeuren, ook wel eens een paar honderdduizend meer." Volgens De Pers haken meer mensen dus af.

Dit jaar worden de rechten weer verdeeld. In Groot-Brittannië en Duitsland gingen de rechten ook weer terug naar de publieke omroep. De Pers start nu dan ook met een actie om dat in Nederland ook voor elkaar te krijgen.

"Binnenkort start dagblad de Pers een inzamelingsactie: Allen voor 1! Als elke Nederlander een euro betaalt, en de NOS de resterende 20 miljoen bijpast (de vorige keer bood men aanzienlijk meer), moet het te doen zijn. Wordt vervolgd, zodra we een notaris hebben en een comité van aanbeveling."