Wederom goede dag voor Spyker

Op de tweede testdag in Valencia heeft Spyker F1 wederom laten zien dat de betrouwbaarheid van hun nieuwe F8-VII in orde is. Christijan Albers, Adrian Sutil en Fairuz Fauzy legden in totaal 239 ronden af in Valencia.

"Alweer een productieve dag!", vertelt Mike Gascoyne na afloop, "We hebben veel ronden gereden en kenden wederom geen enkel mechanisch probleem. In de ochtend heeft Fairuz goede zaken gedaan door de benodigde afstand te rijden om voor zijn superlicentie in aanmerking te komen. Hij heeft geen fouten gemaakt en was constant op het circuit te vinden. Rond het middaguur heeft Christijan het stuur overgenomen om de afsluitende werkzaamheden aan de set-up af te ronden en de nieuwe Bridgestone banden te testen. We hebben onze performance over èèn snelle ronde bekeken en daarna Adrian Sutil een race simulatie laten rijden", gaat Gascoyne verder. "Van de langere runs weten we dat de auto constant is. We hebben echter nog problemen om de banden in een enkele ronde goed aan het werk te krijgen. Vandaag werken we daar verder aan."

Ook Albers en Sutil waren tevreden over het verloop van de dag. "Ik heb vandaag dertig ronden gereden en kon waardevolle data over de performance van de auto verzamelen. Vandaag gaan we verder en hopelijk vinden we nog meer. We weten dat we ons op bepaalde zaken nog moeten verbeteren, dus gaan we daarmee aan de slag", aldus de Nederlander.

Sutil, die vandaag de meeste ronden reed vertelt hetvolgende: "Het was een zware dag waarin ik veel rondes heb gereden. In de ochtend hebben we veel verschillende dingen uitgeprobeerd zoals verschillende instellingen van het differentieel en diverse set-up’s. Ook hebben we nog banden getest. In de middaguren heb ik aan de performance over een enkele snelle ronde gewerkt en later aan de snelheid over een complete raceafstand. We weten dat we ons moeten verbeteren wat een enkele snelle ronde betreft, maar over de constante tijden tijdens de long runs was ik tevreden."