Taakstraf voor beledigen Marokkaanse schrijfster

Icoon InternetDe Haagse rechtbank heeft een 25-jarige Hagenaar veroordeeld tot 100 uur werkstraf wegens het op internet beledigen van de uit Marokko afkomstige schrijfster Naima El Bezaz. De man spuwde zijn gal over haar op een forum van de site www.Marokko.nl. ''Ik roep alle diehards op, wie die bitch tegen komt, bespuug haar, stenig haar, laten we haar wegjagen uit NL, omdat ze hier ons Marokkanen belachelijk maakt.''

De tekst bleef vijf dagen staan op het forum totdat de schrijfster een klacht indiende bij de Amsterdamse politie wegens bedreiging. De politie wist de man via zijn IP-adres te traceren en kon hem zodoende aanhouden.

Volgens de rechter was er onvoldoende bewijs voor bedreiging. Wel maakte de internetter zich schuldig aan belediging en opruiing, zo meldde de Volkskrant gisteren.

Naima El Bezaz is onder meer schrijfster van de vorig jaar september verschenen roman 'De Verstotene' over een moslima die zich aan een conservatief milieu ontworstelt. Zelf omschrijft Bezaz haar boek als een 'controversiële roman over Seks, Taboes, Islam en Jodenhaat'. El Bezaz werd in 1974 geboren in Marokko en emigreerde met haar ouders naar Nederland toen ze vier jaar oud was. Ze staat bekend als een vrijgevochten vrouw met een uitgesproken mening over conservatieve moslims.