FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 15 februari 2007

In the picture! (uitslag)

Er viel wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de tweede weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de week. Dat gaat als volgt: vrijdag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

We hadden drie kandidaten JCdeLeeuwarden, Mr_Impulsief en Sc0rPi0n maar de winnaar van de eerste weekprijs is...

winnaar week 2

Verdonk eens over één nationaliteit minister

Icoon Politiek Demissionair minister van Integratie Rita Verdonk is het eens met PVV-leider Geert Wilders dat een minister en staatssecretaris alleen de Nederlandse identiteit moet hebben. Verdonk gaat echter geen wetgeving invoeren om dit mogelijk te maken: dat laat zij over aan haar opvolger.

Toekomstig staatssecretaris van Sociale Zaken, Achmed Aboutaleb, is volgens Verdonk geen probleem omdat hij zijn Marokkaanse nationaliteit niet weg kan doen. Nebahat Albayrak is van Turkse afkomst en kan haar Turkse nationaliteit wel opgeven. Verdonk vindt dat zij dit moet doen om aan te geven dat zij zich honderd procent inzet voor Nederland.

Verdonks stellingname zette opnieuw (na Wilders) de Tweede Kamer op z'n kop. PvdA-Kamerlid Jeroen Dijsselbloem ergerde zich aan de uitspraken van de minister. "Nederland telt meer dan 1 miljoen inwoners met een dubbele nationaliteit. Ik heb de grootst mogelijke moeite met de suggestie dat deze mensen meer dan anderen hun loyaliteit en vaderlandsliefde moeten betuigen". Naïma Azough van GroenLinks noemde de uitspraken van Verdonk "schandalig" en "gotspe". Azough heeft zelf twee nationaliteiten. Ze stelt dat het hebben van twee nationaliteiten niet leidt tot een gebrek aan loyaliteit.

Het was Verdonks laatste debat in de Kamer. Het debat werd fel gevoerd en leidde opnieuw tot grote tegenstellingen tussen links en rechts. De discussie was tekenend voor de jaren dat Verdonk minister was. De toekomstige minister van Integratie, Ella Vogelaar, hoopt de tegenstellingen te verkleinen en de polarisatie te verminderen.

Voetbal: Uitslagen UEFA Cup (15/02)

Icoon UEFA CupVanavond werd de tweede serie wedstrijden in het kader van de derde ronde van de UEFA Cup gespeeld. Alle nog deelnemende Nederlandse clubs kwamen gisteren al in actie. Hieronder vind je alle uitslagen.


Uitslagen:
Sporting Braga - Parma 1-0
RC Lens - Panathinaikos 3-1
Zulthe Waregemv - Newcastle United 1-3
Steaua Boekarest - FC Sevilla 0-2
Spartak Moskou - Celta de Vigo 1-1

Voor meer nieuws over de UEFA Cup kijk je natuurlijk op de FOK! Voetbalmanager!

Al Gore organiseert concert voor klimaatbehoud

Al GoreVoormalig vice-president van de Verenigde Staten Al Gore is van plan zijn campagne tegen de klimaatverandering een nieuwe lading te geven, door een wereldwijd concert te organiseren.

'Live Earth' kan worden vergeleken met het eerder door Bob Geldof georganiseerde Live Aid en de opvolger daarop, Live8. In ieder continent zal er op 7 juli tenminste één megashow met grote muzikanten worden opgevoerd, zo is het plan. Londen, Shanghai, Rio de Janeiro, Kaapstad, Kyoto en Washington worden genoemd als de steden waar de concerten zullen plaatsvinden. Het project moet uiteindelijk het algemeen bewustzijn van mensen in verband met het klimaat vergroten.

Volgens Washington Post zal Al Gore zijn plannen vannacht presenteren, en wordt hij daarbij bijgestaan door Jon Bon Jovi, Sting en Pharrell Williams. Ook Kevin Wall, een belangrijk man bij de organisatie van Live 8, en Cameron Diaz verlenen hun steun aan 'Live Earth'. Onder andere Akon, Keane, The Red Hot Chili Peppers, Foo Fighters, Snoop Dogg, Black Eyed Peas en Snow Patrol zijn al geboekt voor 7 juli aanstaande.

Verdachten terreurdreiging Schiphol vrijgelaten

Icoon TerrorismeDe vier mensen die woensdag zijn aangehouden op verdenking van het voorbereiden van een terroristische aanslag door middel van explosieven, zijn donderdagavond weer vrijgelaten. Een onderzoek heeft geen concrete aanwijzingen opgeleverd die de verdenking bevestigen.

Een van de vier is echter weer vastgezet omdat hij in Duitsland nog tweeënhalf jaar in de cel moet doorbrengen. De Duitse autoriteiten hebben om zijn uitlevering gevraagd. Over de identiteit van de vier wil justitie geen informatie geven, omdat de verdenking niet is bevestigd.

De drie mannen en een vrouw werden woensdag aangehouden tijdens verscherpte controles op Schiphol nadat een brief was binnengekomen dat er een auto met Duits kenteken op weg was naar Schiphol. De auto zou een bom bevatten.

Zeehondencreche verlaat Pieterburen

Icoon BinnenlandsHet Groningse dorp Pieterburen raakt haar belangrijkste toeristische trekpleister kwijt. De in het dorpje gevestigde zeehondencrèche verkast namelijk naar elders. Oprichtster Lenie 't Hart wil de crèche uitbreiden, maar de gemeente De Marne, waar Pieterburen onder valt, ziet de uitbreiding met een extra gebouw niet zitten.

Volgens 't Hart, die de crèche in 1971 opende, zal het weinig moeite kosten om een nieuwe locatie vlakbij de Waddenzee te vinden. "Nu voel ik mij zo blij als een kind in een snoepwinkel, zoveel keus is er", zo verwoordt ze in de Telegraaf de warme belangstelling vanuit verschillende gemeenten voor de nieuwe zeehondencrèche, die zo'n vijftien miljoen euro moet gaan kosten.

Inmiddels lopen er al onderhandelingen met Delfzijl en Eemsmond. Ook de Friese gemeenten Dongeradeel en Harlingen zijn in beeld als kandidaat-toevluchtsoord voor zieke en verdwaalde zeehondjes.

Zeehondencréche barst uit haar voegen
Zeehondencréche barst uit haar voegen

Met dank aan Pindaatje voor de submit.

Milli Vanilli krijgt eigen film

Icoon FilmHet voormalige Duitse 'muziek'duo Milli Vanilli krijgt een biografische film. De regie en het script zijn in handen van Jeff Nathanson, die eerder de komedie 'Catch me if you can' schreef.

Milli Vanilli werd opgericht in 1988 en was al direct razend populair. Het tweede album van het duo was in de Verenigde Staten goed voor zeven keer platina en de zangers, Fab Morvan en Rob Pilatus, vergeleken zichzelf al met personen als Paul McCartney en Bob Dylan. In 1990 kwam echter aan het licht dat de bekende Milli Vanilli niet de èchte Milli Vanilli was: de nummers van het duo waren ingezongen door de minder aantrekkelijke Charles Shaw, Johnny Davis en Brad Howell; Fab Morvan en Rob Pilatus waren slechts fotomodellen en bleken niet over enig muzikaal talent te beschikken. De fans waren destijds uiteraard woedend op Morvan en Pilatus en kregen van de rechter het recht om de prijs die zij voor hun cd's hadden betaald, terug te eisen. Ook de organisatie van de Grammy Awards kon de actie niet waarderen: zij verlangden de Grammy terug die Milli Vanilli enkele dagen eerder had ontvangen voor de categorie 'Nieuw talent'. Uiteindelijk viel het duo uiteen en belandden de leden bijna letterlijk in de goot. Rob Pilatus overleed in 1998 aan een overdosis.

Wie er in de film de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend, en ook is er nog geen melding gemaakt van een release-datum. Volgens regisseur Nathanson heeft Fab Morvan toegezegd mee te werken aan de productie.



Fab en Rob in betere tijden


Met dank aan PPL voor de submit.

Kosovo: uitstel onafhankelijkheid is gevaarlijk

Icoon EuropaKosovo wil onafhankelijk worden van Servië en wel zo snel mogelijk. Dat was de boodschap die minister Ben Bot van Buitenlandse Zaken donderdag telkens van regeringszijde te horen kreeg tijdens zijn bezoek aan Kosovo.

De dag ervoor had hij in Servië vooral te horen gekregen dat Kosovo deel moet blijven uitmaken van Servië. Uitstel van de onafhankelijkheid is "gevaarlijk voor de stabiliteit in de regio", zei de Kosovo-Albanese president Fatmir Sejdiu donderdag na zijn gesprek met Bot in de Kosovaarse hoofdstad Pristina.

Volgens Sejdiu probeert de Servische regering een besluit van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties "te vertragen, zodat er meer spanningen ontstaan in Kosovo." De Kosovaarse regering weet zich in zijn onafhankelijkheidsstreven vooral en voluit gesteund door de Amerikanen.

Bot zei donderdag dat de EU Kosovo "van harte" zal steunen als de onderhandelingen leiden tot een resolutie van de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties. Bot ziet wel wat in een lange overgangsperiode van mogelijk tien tot vijftien jaar. De scheiding tussen Kosovo en Servië zal er niet al binnen een paar maanden zijn, aldus Bot.

Volgende week woensdag komen de onderhandelingsteams van Servië en Kosovo voorhet eerst bijeen om onder leiding van VN-gezant Martti Ahtisaari over diens voorstellen te praten. Diens plannen (Kosovo krijgt eigen vlag, grondwet en volkslied en mag lid worden van bijvoorbeeld de VN en het IMF) moeten later dit voorjaar leiden tot een VN-resolutie.

Winter in Amerika

In tegenstelling tot bij ons is het in Noord Amerika op dit moment winter, ik denk voor veel inwoners van dit gebied zelfs net iets te veel winter.

Ik zag deze beelden eerder al op het journaal vanavond. Ze zijn ietwat wazig maar de beelden zijn opgenomen met een videocamera in een politiewagen en vanuit het niets duikt in eens een vrachtwagen op die de politiewagen ramt, maar als je goed kijkt zie je dat er nog een personenauto tussen de vrachtwagen en de politiewagen zit, en ik kan me niet voorstellen dat de bestuurder van die auto dit heeft overleeft

Mevrouw Miyamoto speelt op haar DS

Schaamteloze reclamepraat of niet, 'Nintendo legende' Shigeru Miyamoto heeft onlangs in een interview met CNN verteld dat hij eindelijk zijn vrouw heeft weten te overtuigen. Mevrouw Miyamoto speelt namelijk op de DS. Jarenlang heeft Shigeru zijn vrouw proberen over te halen een game te spelen, maar pas sinds kort heeft ze de boodschap begrepen.

"My wife does not play any kind of games. I have tried to make her interested with various games like Tetris, but she has never showed interest, until recently. But we're beginning to tear down the walls, starting with the Nintendo DS games. It was fun to watch. Although we have not gathered figures about this, I think games such as Wii Sports can interest women. Hopefully women will begin to enjoy games more. I think our target will be mothers. In a common family with a mother, father and children, I think mothers take the initiative in family entertainment and I think they would respond well to the Wii. And we might go as far as saying that we designed the Wii to that effect -- as something that mothers would want to buy."

Deze opmerkingen passen natuurlijk precies in het kader dat Nintendo probeert te schetsen, namelijk dat van het aanspreken van een nieuwe markt, door middel van nieuwe innovatieve besturingen en overzichtelijke interfaces. De betrouwbaarheid van deze anekdote kan dus te wensen over laten. De rest van het interview, waar Miyamoto over onder andere zijn jeugd en carriere praat, vind je hier.

Bioshock toch niet naar PS3

Recentelijk kwamen er geruchten dat Bioshock, de spirituele opvolger van System Shock, toch naar de PS3 zou komen.
Dit is nu ontkracht door 2K Games, zij stellen dat Official Playstation Magazine (het blad waar de geruchten vandaan kwamen) een oud persbericht heeft gezien. Ten tijde van de E3 2006 was Bioshock immers nog multi-platform, echter in september 2006 is er een persbericht de deur uit gegaan waarin Xbox 360 en PC exclusiviteit werd bevestigd. Volgens 2K Games geldt dit perbericht nog steeds, en zijn er geen plannen meer om de game naar de PS3 te brengen.


Dit zal dus niet mogelijk zijn op de PS3

Name that bitchy blogger 8

Omdat de vijf jaar bestaat, worden er veel prijzen weggegeven. Zo ook met 'Name that bitchy blogger'. Om de dag, op de oneven dagen van februari komt er om 20:30 een herkenbare of minder herkenbare foto van iemand van de weblogcrew. Om het iets makkelijker te maken staat er ook een kleine beschrijving bij. Als jij het antwoord denkt te weten, mail je dit naar namethatbitch@fok.nl, met als onderwerp het nummer van de aflevering (vandaag dus nummer 8). Zet het antwoord dus niet in de reacties!

Wat kun je winnen?
printatelier.nl stelt voor de winaar een foto naar keuze geprint op een linnen doek van 40x60 cm beschikbaar. Hierop kun jij dus je favoriete weblogbitch, je eigen bitch of een andere mooie foto af laten drukken.

De puntentelling gaat als volgt: Voor elk goed antwoord krijg je sowieso twee punten. Met een typefoutje (dus bijna goed) krijg je één punt. Bij elke opgave loot ik er één iemand uit die bovenop die twee punten, er twee extra krijgt. Zo is er dus geen gezeur met lifts en dergelijke. Degene die aan het eind van februari de meeste punten heeft, wint deze mooie prijs.

De achtste opgave:

Deze geweldige weblogger is 39, natuurlijk een man. Hij woont in Amersfoort en is getrouwd. Hij stemt liberaal en is katholiek.

Een extra hint: Hij houdt van toppertjes.

Weet jij wie deze bitchy blogger is? Mail naar namethatbitch@fok.nl met als onderwerp 'bitch 8'. Zet in het mailtje ook je nick erbij!

Denk je nou: 'hey leuk, maar ik kan toch niet meer winnen want ik heb met de rest niet meegedaan'? Dan heb je het mis! Natuurlijk kun je nog meedoen! Ook de antwoorden van bitch 1, bitch 2, bitch 3, bitch 4, bitch 5, bitch 6 en bitch 7 kun je nog steeds insturen!

Wüst geeft WK-ticket 5 kilometer terug

Ireen Wüst heeft haar WK-ticket voor de 5000 meter teruggegeven. Zij start niet op de langste afstand op het WK-afstanden.

De schaatsster uit Goirle verdiende afgelopen weekeinde bij de WK allround een startbewijs op de 5.000 meter. Ze besloot die uitnodiging echter af te slaan.

Wüst wil zich op de WK afstanden concentreren op de 1000, 1500 en 3000 meter. Met een optreden op de 5 kilometer wordt haar programma te vol, meent de Brabantse. Als gevolg van het besluit van Wüst worden er bij de WB-wedstrijden in Erfurt, komend weekeinde, drie WK-tickets op de 5.000 meter uitgedeeld. De mondiale afstandskampioenschappen vinden van 8 tot 11 maart plaats in Salt Lake City.

Soldate gedegradeerd na Playboyfotoshoot

Een Amerikaanse drilsergeante van de Amerikaanse luchtmacht is gedegradeerd nadat ze poseerde voor het blootblad Playboy. De dertigjarige Michelle Manhart is gedegradeerd tot 'senior airman'. De vrouw reageerde teleurgesteld en nam ontslag.

Het ontslag gebeurde volgens haar omdat ze poseerde in een uniform van het leger. Ook heeft ze op de kiekjes wapens vast. Op andere foto's is Manhart poedelnaakt te zien. Manhart is moeder van twee kinderen. Wat de ex-soldate nu gaat doen voor werk is niet bekend. Sinds januari zat ze al geschorst thuis.


Michelle Manhart met de gewraakte Playboy

Drie Nederlandse militairen gewond in Uruzgan

Icoon OorlogDrie Nederlandse militairen zijn donderdag in de Afghaanse provincie Uruzgan lichtgewond geraakt toen zij in een pantservoertuig over een bermbom reden. Het drietal is in het hospitaal op Kamp Holland behandeld aan hun verwondingen en heeft contact met hun families gehad.

De mannen reden 's ochtends in een pantservoertuig in de buurt van de vooruitgeschoven post Poentjak, waarbij zij over het explosief reden dat daardoor ontplofte. Poentjak ligt ongeveer twaalf kilometer ten noordoosten van de hoofdstad van Uruzgan, Tarin Kowt.

Eerder dit jaar raakten al vijf Nederlanders gewond in Uruzgan toen zij tijdens een patrouille getroffen werden door een explosief. Zij stonden op het dak van een YPR-pantserrupsvoertuig toen de bom afging.

Met dank aan The_Order voor de submit.

Passpiegel creëert slanke vrouwen

Europarlementariër Robert Kilroy-Silk wil een verbod op spiegels in pashokjes. Volgens Silk laten de spiegels vrouwen bewust slanker lijken dan ze zijn. "Mensen besluiten dan sneller om kleding te kopen", aldus Silk.

De beste man wijst met de beschuldigende vinger voornamelijk naar de spiegels in de kledingzaak M&S, die gespecialiseerd is in grote maten-mode in Groot-Brittannië. Hij vindt de spiegels misleidend en is aan het kijken of slank makende spiegels kunnen worden verboden. Europees Commissaris Meglana Kuneva vindt niet dat de spiegels in heel Europa kunnen worden verboden, maar op nationaal niveau zou er zeker over kunnen worden gesproken.

M&S ontkent de beschuldiging en beweert dat er niet met de spiegels is geknoeid. We tasten volledig in het duister, waar Silk op doelt", aldus een woordvoerder van M&S.

Prijsdaling PS3 in de loop van het jaar?

Dat de PS3 het moeilijk heeft tegen de goedkopere 360 en Wii is duidelijk. Dit prijsverschil is ook een van de oorzaken dat Sony een kleiner percentage van de markt in handen heeft dan het zouden willen. Om toch hun afzet te vergroten is het niet ondenkbaar dat Sony de PS3 in prijs zal laten dalen. "We may look at the price as part of our strategy to expand the market when the timing is right," aldus Senior Vice Predident Takao Yuhara. De prijsdaling zou misschien al in 2007 plaatsvinden, omdat Sony dit jaar het break even punt wil halen en een mogelijke prijsdaling is onderdeel van dit plan.

In Japan is al iets van de prijs afgesnoept, maar aan de prijs van de PS3 in het westen is tot nu toe nog niks veranderd, de launch prijs in Europa blijft ook gewoon hetzelfde.

'Blind' eerste film met audiodescriptie

De Nederlandse speelfilm BlindDe film Blind van Tamar van den Dop heeft een primeur. Het liefdesverhaal is de eerste Nederlandse speelfilm met audiodescriptie, ofwel filmbeschrijving.

Hierdoor kunnen blinden en slechtzienden samen met het reguliere bioscooppubliek de film volgen. Dit meldde distributeur Buena Vista International donderdag.

In Blind draait het om de jonge vrouw Marie (Halina Reijn), een albino vol geestelijke en lichamelijke littekens. In de armen van de blinde jongen Ruben (Joren Seldeslachts) ontdekt ze de liefde. Als dokter Verbeecke (Jan Decleir) vertelt dat Ruben kan worden geopereerd zodat hij weer kan zien, slaat de angst bij Marie toe. Zal ook Ruben haar afwijzen of is ware liefde echt blind?
Blind-regisseur Tamar van den Dop

Regisseur Van den Dop (foto hierboven) vertelt over de elementen die alleen op beeld zichtbaar zijn, zoals gezichtsuitdrukkingen, bewegingen, landschappen, decors en kleding. Deze beschrijvingen worden doorgestuurd naar een oortje dat blinden en slechtzienden ontvangen voor aanvang van de film.

De film draait sinds 8 februari in de bioscoop. De eerste bioscoop die met audiodescriptie is uitgerust is City/Movies in Utrecht. Hier is 28 februari, in aanwezigheid van de cast, de officiële introductie. Het systeem wordt vervolgens in meer Nederlandse bioscopen geïnstalleerd.
Scene uit de Nederlandse speelfilm Blind van Tamar van den Dop - foto Victor Arnolds
Blind

Unai Etxebarria is de beste in de Trofeo Calvia

Unai Extebarria (Euskaltel) heeft de Trofeo Calvia, het laatste luik van de Wielerweek van Mallorca, gewonnen. De Venezolaan versloeg in de sprint van een uitgedunde groep de Spanjaard Francisco Ventoso (Saunier Duval) en de Braziliaan Murilo Fischer (Liquigas).

De laatste etappe van de Mallorca Challenge, over 147,6 kilometer van Magaluf naar Palmanova, werd ingeleid door een vroege vlucht van drie renners: Angel Vallejo (Relax), Benat Albizuri (Euskaltel) en Bernhard Eisel (T-Mobile). Laatstgenoemde hield het echter al snel voor bekeken en na ruim ruim negentig kilometer moesten ook de twee Spanjaarden er aan geloven.

Verschillende renners probeerden vervolgens op de laatste helling van de dag, een col van de derde categorie, een definitief verschil te bewerkstelligen. Tevergeefs, want niemand had de benen om daadwerkelijk een kloof te slaan. Te meer omdat Caisse d’Epargne het tempo erg hoog hield. De vele demarrages zorgden er echter wel voor dat uiteindelijk een uitgedunde groep ging sprinten om de ritzege. Unai Etxebarria bleek ietwat verrassend over de snelste benen te beschikken, hij haalde het voor Ventoso en Fischer.

Het officieuze eindklassement van de Wielerweek van Mallorca werd overigens gewonnen door Luis Leon Sanchez (Caisse d'Epargne). Hij was de meest regelmatige in de vijf koersen die de afgelopen dagen op het Spaanse eiland werden verreden.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Unai Etxebarria (Ven)EUS3.57.45
2.Francisco Ventoso (Spa)SDVz.t.
3.Murillo Fischer (Bra)LIQz.t.
4.David Kopp (Dui)GSTz.t.
5.Vincente Reynes (Spa)CEIz.t.

Murris mist WB-wedstrijd Erfurt

Els Murris zal aankomend weekeinde niet kunnen deelnemen aan de wereldbekerwedstrijden schaatsen in het Duitse Erfurt. De Nederlandse schaatsster kwam afgelopen zondag tijdens een trainingswedstrijd in Groningen ten val. Daarbij liep ze een lichte hersenschudding op.

Door die blessure mag Murris de komende dagen niet op het ijs staan. Tessa van Dijk zal in plaats van haar in Erfurt op de 1.500 meter starten.

Renate Groenewold, die zich vorig weekeinde wegens ziekte terugtrok tijdens de WK allround, is wel hersteld. Ze trainde donderdag weer en zal in Erfurt wel aanwezig zijn.

Man onder tram na redden hondje

Icoon OngelukEen hond redden, en daarbij zelf ernstig gewond raken. Dit overkwam een nog onbekende man afgelopen donderdag in Amsterdam.

Toen de man op het Damrak in het centrum van Amsterdam een hondje de trambaan op zag lopen, bedacht hij zich geen moment, en besloot het hondje te redden. Helaas zag de man de naderende tram over het hoofd.

De onfortuinlijke redder is met flinke verwondingen naar een ziekenhuis vervoerd, zo meldt de politie. De man was nog wel aanspreekbaar. Of het hondje van de man zelf was, is niet bekend. Het hondje is zelf ongedeerd gebleven.

Met dank aan Kippius voor de herschrijving en Melch voor de submit.

'NS-reizigers klagen terecht'

Icoon Vervoer Aad Veenman, president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen, heeft gezegd dat klanten "terecht" klagen over zijn bedrijf. Klanten zijn vooral niet tevreden over het hoge aantal vertragingen, de slechte reisinformatie en het onvriendelijke personeel.

Het spoorbedrijf gaat "vele tientallen miljoenen euro's" investeren voor verbeteringen. "Verdere stappen vooruit zijn hier noodzakelijk en gepland", aldus de president-directeur. Het bedrijf was de voorgaande jaren al flink aan het investeren in nieuwe treinstellen.

Verder is het bedrijf zeer tevreden met de resultaten. 68 procent van de reizigers geeft de NS een 7 of hoger. Klanten worden steeds positiever over de staat van de treinen en de veiligheid op stations. Bovendien steeg het aantal reizigers in 2006 met vijf procent. Het jaar daarvoor nam het aantal reizigers ook al toe met vijf procent. 1,1 miljoen mensen maakt dagelijks gebruik van de trein. In 2020 moeten dat er 1,5 miljoen worden.

Toch géén rentree 'Boemeltrein van Kasterlee'

Ludo Dierckxsens zal niet zijn comeback maken in het peloton. De aangekondigde rentree blijkt namelijk gewoon een publiciteitsstunt te zijn.

De sympathieke 42-jarige Vlaming, die tijdens zijn actieve wielercarrière bekend stond om zijn onvermoeibare aanvalslust, zal zijn medewerking gaan verlenen aan de Belgische organisatie 3Together, een onderneming die werknemers van bedrijven wil aanzetten om meer te sporten. Zo organiseert 3Together regelmatig een triatlon waaraan bedrijventeams kunnen meedoen.

Ditmaal kunnen de teams het opnemen tegen een 'dream team' dat bestaat uit drie Belgische topsporters: zwemster Tine Bossuyt, veldloper Tom Van Hooste en ex-wielrenner Ludo Dierckxsens

Wilders voorpaginanieuws in Marokko

PVV-leider Geert Wilders is vandaag groot in het nieuws in de Marokkaanse media. Het betreft zijn recente uitspraken over de Koran, waarover hij stelde dat moslims die voor de helft zouden moeten verscheuren, omdat er ''verschrikkelijke dingen in staan.''

De voorpagina van het toonaangevende Marokkaanse dagblad al-Masa kopte: 'Politicus vraagt moslims in Nederland de helft van de Koran te verscheuren om in het land blijven'. In het nieuwsbericht worden ook eerdere pittige uitspraken van Wilders over de islam in herinnering gebracht.

Al-Masa citeerde overigens ook de Nederlandse secretaris van het Contactorgaan Moslims en Overheid Nasr Joemman. Die zei dat de uitspraken van Wilders ''niet serieus'' kunnen worden genomen.

Wilders deed zijn uitspraak over het half verscheuren van de Koran afgelopen dinsdag in een interview met dagblad De Pers. Daarin stelde hij ook opnieuw dat de islam een gewelddadige religie is. Over de islamitische profeet Mohammed zei Wilders dat als die heden ten dage in Nederland zou leven, hij zou voorstellen om hem ''als extremist met pek en veren het land uit te jagen.''

Jort Kelder wint van Bram Moszkowicz

Icoon JustitieJournalist Jort Kelder is met zijn opmerkingen over advocaat Bram Moszkowicz niet over de schreef gegaan. Dat heeft de rechter bepaald in een kort geding dat was aangespannen door Moszkowicz. Die vindt dat Kelder te ver is gegaan in de discussie over de positie van Moszkowicz als advocaat van Willem Holleeder.

Kelder noemde de advocaat en zijn cliënt Willem Holleeder op Radio 1 onder meer "maffiamaatjes". Hij vindt dat de advocaat zich moet terugtrekken uit de zaak, omdat hij ook de raadsman is geweest van Willem Endstra, die mogelijk door Holleeder is afgeperst.

Volgens de rechter moet Moszkowicz als bekende Nederlander wat kritiek kunnen hebben. Ook is gebleken dat Moszkowicz zowel met Holleeder als met Endstra een meer dan strikt zakelijke relatie had, zei de rechter. Moszkowicz neemt met de uitspraak geen genoegen en tekent beroep aan.

Met dank aan Melch voor de submit.

Vrouw zingt bijna 60 uur voor zieke man

Icoon OpmerkelijkEen Zuid-Koreaanse zegt het wereldrecord karaoke-zingen te hebben verbroken. Zij zong ter gelegenheid van Valentijnsdag zowat duizend liedjes in een kleine zestig uur. Haar tijd moet nog worden bevestigd door het Guinness Book of World Records.

De 52-jarige Kim Seok-ok hield het 59 uur en 48 minuten vol vooraleer ze instortte. Tijdens de uitputtende zangmarathon in een karaokebar in de Zuid-Koreaanse hoofdstad Seoul bracht ze 979 van de voorbereide 1014 liedjes ten gehore voor haar geduldige publiek. Daarmee overtrof zij de Duitser Hartmut Timm, die vorig jaar 59 uur en 12 minuten achtereen kweelde.

De zanglustige vrouw wilde met haar prestatie voor een vrolijke noot zorgen voor haar ernstig zieke 45-jarige man, die kampt met een hersentumor. Het eerste lied had zij speciaal voor hem geschreven.

Kim Seok-ok (52) tijdens haar recordzangprestatie in Gangnam, Seoul
De Zuid-Koreaanse karaoke-ster Kim Seok-ok stelt haar toehoorders op de proef

Duitse Holocaust-ontkenner 5 jaar cel in

MisdaadDe 67-jarige Duitser Ernst Zündel is in zijn vaderland veroordeeld tot 5 jaar gevangenisstraf voor het ontkennen van de Holocaust, de maximum straf die Duitsland kent voor het ontkennen van de massamoord op de Joden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Eind jaren 50 emigreerde Zündel naar Canada waar hij tot een paar jaar terug een website bestierde waarop hij stelde dat de Holocaust niet heeft plaatsgehad. Ook omschreef hij Adolf Hitler als een ''uiterst fatsoenlijk'' en ''zeer vredelievend'' persoon. Tevens verspreidde hij antisemitische lectuur.

Canada zette hem twee jaar geleden uit naar Duitsland, waardoor hij bij onze oosterburen vervolgd kon worden. De Openbaar aanklager noemde Zündel een ''politieke zwendelaar'' tegen wie de Duitsers in bescherming moeten worden genomen. Hij citeerde Zündels bewering dat er geen miljoenen Joden door de nazi's zijn vermoord. ''Je kunt net zo goed beweren dat de zon opkomt in het westen.''

Een van Zündels advocaten liet weten dat hij tegen de uitspraak in beroep zal gaan. Volgens de raadsman voerde Zündel een vreedzaam protest en is hem nu zijn vrijheid van meningsuiting ontnomen..

Met dank aan YubYub voor de submit.

Talentvolle Rus wint aan Middellandse Zee

Mikhail Ignatiev (Tinkoff) heeft de derde rit, over 158 kilometer van Saint Cannat naar Marseille, in de Ronde van de Middellandse zee op zijn naam gebracht. De talentvolle Rus koos op 18 kilometer voor de meet met succes voor de aanval en won zodoende de etappe.

Voor eigen publiek trok Amaël Moinard (Cofidis) er na 38 kilometer op uit. Met zijn neus in de wind fietste hij in zijn eentje een maximale voorsprong van ruim zes minuten bij elkaar. In de slotfase, waarin de Fransman te maken kreeg met een col van de tweede categorie, betaalde hij echter de tol voor zijn vroege inspanning; de jagende meute nam zodoende grote happen uit de voorsprong van de eenzame Moinard.

Op 14 kilometer voor de streep kreeg de eenzame strijder echter hulp uit Russiche hoek: Ignatiev had zich vanuit de achtergrond binnen vier kilometer naar de frontlinie gekoerst. De 21-jarige Rus bleek echter al snel een maatje te groot voor zijn vluchtkompaan; Moinard moest zijn metgezel op het laatste klimmetje van de dag (Le Roye, 3e cat) laten gaan. De moegestreden Fransman werd zo binnen no-time gegrepen door het jagende peloton. Ignatiev hield echter wel stand en pakte zo de derde etappe in de Ronde van de Middellandse Zee; zijn eerste zege van deze wielerjaargang.

Een tiental seconden nadat Ignatiev over de streep was gebold, werd er door de meute gesprint om de tweede stek. Daniele Bennati (Lampre) bleek - net als gisteren - over de snelste benen te beschikken. Hij wees Gabriele Balducci (Acqua & Sapone) en Angelo Furlan (Crédit Agricole) ver terug. José Ivan Guttierez (Caisse d'Epargne) blijft leider.

Uitslag:

#CoureurPloegTijd
1.Mikhail Ignatiev (Rus)TCS3.56.53
2.Daniele Bennati (Ita)LAM0.14
3.Gabriele Balducci (Ita)ASAz.t.
4.Angelo Furlan (Ita)C.Az.t.
5.Jochen Summer (Oos)ELKz.t.

Klassement:

#CoureurPloegTijd
1.José Ivan Gutierrez(Spa)CEI7.15.40
2.Aitor Perez Arrieta (Spa)CEIz.t.
3.Vladimir Efimkin (Rus)CEIz.t.
4.Florent Brard (Fra)CEIz.t.
5.Ricardo Serrano (Spa)TCS0.17

Toch draadloze gitaar voor Guitar Hero 2 op de Xbox 360

Ted Lange, Associate producer voor Guitar Hero 2 op de Xbox 360, heeft wat nieuwe informatie losgelaten om de fans tevreden te houden.
De game zal op de Xbox 360 10 nieuwe tracks bevatten, waarvan 4 tracks door de bands zelf zijn. Onder andere My Chemical Romance en The Toadies hebben hun eigen materiaal aangeleverd, samen met twee andere labelloze bandjes.
Verder zullen de graphics natuurlijk verbeterd zijn, en zal er intensief gebruik gemaakt worden van Xbox Live. Sterker nog, het team gaat voor "more online content than anyone has ever seen in a game…", wat dus een heleboel online content zal zijn.
De controller zal in het begin nog met een draad zijn, en ze hopen snel een draadloze variant van de controller uit te kunnen brengen. Het gerucht gaat namelijk dat Microsoft zijn draadloze protocol geheim houdt voor third-party developers (zoals Harmonix). Hier lijkt dus verandering in te zijn gekomen, aangezien ze de draadloze controller wel verwachten.

Met dank aan Nebo en Cyberia18 voor de submit

Van der Vaart blijft HSV ook bij degradatie trouw

Rafael van der Vaart heeft de supporters van HSV een hart onder de riem gestoken. De aanvoerder van de Duitse club heeft gezegd dat, ook als de club mocht degraderen, hij volgend seizoen gewoon voor HSV voetbalt.


"Ik heb geen clausule in mijn contract, waarmee ik transfervrij weg kan als we degraderen", aldus de Nederlandse international. "Dat is ook niet nodig, want ik blijf gewoon bij Hamburger SV. Ook als we degraderen." Met nog dertien wedstrijden te gaan staat HSV laatste in de Bundesliga, waardoor degradatie dreigt.


De FOK!sport-vraag

Welke grote competities worden elk weekend op FOK!sport vermeld? Noem er minstens drie.

Stuur je antwoord voor vrijdag 16-02-2007 18:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

Ninja Gaiden Sigma op de helft

In een interview met CVG heeft Yosuke Hayashi, de Director van Ninja Gaiden Sigma enkele vragen beantwoord over de status van Ninja Gaiden Sigma.
De eerste vraag was natuurlijk hoever het stond met het developen van het spel.

"I would say that the current completion level of development is 50 percent. The mountain-top we're aiming to reach is now within sight, and I'm pretty confident that Ninja Gaiden Sigma will be the number one action game," aldus een zelfverzekerde Hayashi.

De game zal zo'n beetje helemaal opnieuw gemaakt zijn, het zal geen simpele port zijn van Ninja Gaiden Black op de Xbox. Alle materialen zijn opnieuw gemaakt, en ook de actie engine heeft enkele upgraden ondergaan.
De game zal ook intensief gebruik maken van de harde schijf in de PS3, er zullen dan ook geen laad schermen voorkomen. Ook van het Playstation Network zal gebruik gemaakt worden, er zullen wereldwijde scores en rankings bijgehouden worden.

Als uitsmijter werd er gevraagd naar de geruchten over Ninja Gaiden Sigma voor de Xbox 360.

"I would take that rumour as proof that people's expectations for Sigma must be very high. But it is just a rumour."


Ready? Aim? Fire...

Ik heb weinig tot geen verstand van wapens en zeker niet van het militaire speeltje uit het filmpje wat wij in de submit vonden.

Het ziet er uit er in ieder geval erg indrukwekkend uit en het zal vast één of andere raketachtigewerper zijn. Het moet een machtig gevoel geven om met zo’n dingetje te mogen spelen. Raketje er in en weg schieten maar.

En volgens mij is dat toch redelijk cruciaal : het wegschieten gedeelte!

Met dank aan RonaldV voor de submit.

Fordlândia

Ik kreeg gistermiddag op de televisie een staartje mee van een documantaire over een plaatsje genaamd Fordlândia ergens midden in de jungle van Brazilie, in de paar minuten die ik heb gezien werd mij duidelijk dat Ford er ooit iets gedaan heeft.

Mijn nieuwsgierigheid was geprikkeld en ik slingerde google aan, en wat blijkt wij als Nederlanders hebben de machtige Ford Motorcompany eind jaren '20 flink dwarsgezeten. Wij hadden destijds samen met de Engelsen de handel in natuurlatex in handen, van die natuurlatex werden o.a. banden gemaakt. En de machtige Henry Ford baalde van de hoge prijzen die hij moest betalen.

Dus na enig onderzoek besloot hij in Brazilie een eigen plantage te beginnen en zo zelf zijn natuurlatex te oogsten, dus werd er een schip naar de rimboe gestuurd en midden in die rimboe ontstond Fordlândia, gecentreerd rond een rubberplantage en een houtverwerkinsfabriek. Uiteindelijk is het project mislukt omdat de jaarlijkse oogst nog niet genoeg was om de fabriek voor 1 dag van banden te voorzien.

Maar toch een mooi stukje geschiedenis waar ik (en ik denk velen met mij) nog nooit van gehoord hadden.

Wil je Fordlandia vanuit de lucht bekijken, dit zijn de Google Earth coordinaten: 3° 47' 60 S, 55° 28' 60 W

Matthäus wil trainer Bayern worden

Lothar Matthäus heeft zich tussen de mensen geschaard die aankomende zomer kans willen maken op het trainerschap van Bayern München. Dat zei de Duitser zelf in een interview met Bild.

De huidige coach van de Beierse ploeg, Ottmar Hitzfeld, staat slechts tot de zomer onder contract. De 58-jarige trainer volgde afgelopen maand de ontslagen Felix Magath op, vanwege de slechte resultaten van de kampioen.

Matthäus, die op het moment coach is van het Oostenrijkse Red Bull Salzburg, heeft nu aangegeven dat hij zeker een kans wil maken op de baan, als die in de zomer vrijkomt. "Natuurlijk zou ik dat willen. Ik weet veel van de Bundesliga en vooral van Bayern," aldus de recordinternational. "En laat dit heel duidelijk zijn: mijn doel is de Bundesliga."

Promotie voor blunderende ambtenaar

Icoon PolitiekGroenLinks-fractievoorzitter Halsema vindt het onbegrijpelijk dat de ambtenaar die tijdens het debat over de Schipholbrand Justitieminister Hirsch Ballin verkeerd informeerde, nu promotie heeft gemaakt.

Deze promotie blijkt uit vertrouwelijke stukken van de Dienst Justitiële Inrichtingen. GroenLinks zou het niet meer dan terecht hebben gevonden dat de bewindsman maatregelen aankondigde tegen zijn ambtenaar. Het is voor deze partij onaanvaardbaar dat deze ambtenaar niet is bestraft. Integendeel, deze ambtenaar heeft juist promotie gemaakt op het Ministerie van Justitie. GroenLinks eist dan ook dat de minister opheldering geeft.

Larsson keert terug naar Helsingborg

Henrik Larsson keert terug naar Helsingborg. Momenteel komt de 35-jarige Zweed voor drie maanden op huurbasis uit voor Manchester United, en dat contract loopt op 12 maart af. De 93-voudig international maakte zoveel indruk in Engeland dat er over een langer verblijf van de aanvaller werd gesproken.

Larsson werd bij United binnengehaald om zo de tijdelijke aanvallende problemen op te lossen. "Het is een groot avontuur voor me. Het is echt geweldig. Ik ben in januari gearriveerd en ik ga in maart naar huis om in Zweden te spelen," aldus de Zweed die deze zomer FC Barcelona na twee seizoenen voor Helsingborg verruilde.

11-jarig jochie steelt Valentijnscadeau

Icoon OpmerkelijkEen 11-jarige jongen uit Dieren wilde zijn vriendinnetje voor Valentijn een ketting cadeau doen. Veel had de jonge charmeur niet voor zijn geliefde over: hij kocht het kettinkje niet, maar probeerde het te stelen. Terwijl hij de prijsstickers van het cadeau af stond te krabben, werd hij betrapt door een verkoopster.

De gealarmeerde politie heeft de zaak met een waarschuwing afgedaan. Omdat het kettinkje beschadigd was geraakt, is er met de ouders van de jongen een schaderegeling getroffen.

[Prijsvraag]5 jaar in Screenshots #2

De FOK!weblog bestaat deze maand vijf jaar. En dat willen wij graag met jullie vieren. Kosten noch moeite zijn gespaard en we hebben vijf originele FOK!weblog T-shirts voor jullie. Echter je zult er wel wat voor moeten doen. Het is absoluut niet moeilijk, dus iedereen kan en moet meedoen!

Wij hebben vijftien screenshotje gemaakt van blogjes die door de jaren heen geplaatst zijn. Elke maandag (5 , 12 en 19 febr) worden er vijf van geplaatst. Aan jou de simpele taak om de blogjes op te zoeken en de titel van het blogje te noteren. Hoe doe je dat? Je kunt natuurlijk lukraak gaan zoeken, maar je mag voor deze keer ook de Search gebruiken.

De titels van de blogjes mag je emailen naar raadjeplaatje@fok.nl (met het vriendelijke verzoek als onderwerp je usernaam te vermelden!). Woensdag 21 febr moeten alle antwoorden binnen zijn. Je mag het per ronde insturen of alle antwoorden in één keer.

Antwoorden in de replies wordt absoluut niet op prijs gesteld!
Helaas is de FOK!Crew uitgesloten van deelname!

DEEL 2 (Opgaves 1 t/m 5 zijn hier te vinden!)

Opgave 6 :

Opgave 7 :

Opgave 8 :

Opgave 9 :

Opgave 10 :

Volgende week maandag het laatste deel met de opgaves 11 t/m 15.

Softwareverkopen Japan: PS3 game op één

Voor het eerst sinds het verschijnen van de PS3 staat er een PS3 game op de eerste plek in de Japanse softwarecharts. Virtua Fighter 5 van SEGA verkocht vorige week bijna 50.000 exemplaren.

GameConsoleUitgeverDeze weekTotaal
Virtua Fighter 5PS3SEGA48.34648.346
Wii SportsWiiNintendo45.8971.004.555
Wii PlayWiiNintendo36.090879.432
Brain Training 2NDSNintendo32.8003.963.712
New MarioNDSNintendo29.0264.118.078
GTA: San AndreasPS2Capcom27.519304.113
WarioNDSNintendo26.815185.695
Bokujou MonogatariNDSMarvelous26.804106.212
Luminous ArcNDSMarvelous25.67625.676
J League Pro Soccer 5PS2SEGA24.468131.541

Ander opvallend nieuws uit de lijst is het bereiken van de één miljoen verkochte exemplaren van Wii Sports. Hiermee is het de eerste Wii millionseller in Japan.

De nummers 11 t/m 30:

11. (NDS, Nintendo) Animal Crossing Wild World
12. (NDS, Nintendo) Picross DS
13. (NDS, Nintendo) Common Knowledge Training
14. (NDS, Nintendo) Mario Kart DS
15. (NDS, Nintendo) Brain Age
16. (NDS, Pokemon) Pokémon Diamond
17. (NDS, Nintendo) English Training
18. (NDS, IE Institute) Kanji Brain Test 2M
19. (NDS, Pokemon) Pokémon Pearl
20. (NDS, Sega) Sangokushi Taisen DS
21. (NDS, Sega) Love+Berry
22. (PSP, Capcom) Monster Hunter Portable
23. (NDS, Square-Enix) Dragon Quest Monsters Joker
24. (NDS, Nintendo) Hotel Dusk: Room 215
25. (NDS, Rocket Co.) Kanji Test
26. (NDS, Bandai-Namco) Heisei Board of Education DS
27. (WII, Nintendo) Wario Ware Smooth Moves
28. (NDS, Nintendo) 1000 Recipes
29. (NDS, Nintendo) Kirby Squeek Squad
30. (NDS, Sega) Puyo-Puyo!



Square-Enix spreekt over beleid

Square-Enix (Final Fantasy, Dragon Quest) heeft een aantal dingen laten vallen over hun bedrijfsstrategie voor de komende tijd. S-E heeft wat intern onderzoek gedaan en het blijkt dat de (Japanse) markt erg DS ge-oriënteerd is. S-E wil daarom zich gaan focussen op de Nintendo DS en Dragon Quest IX is daarvan het eerst voorbeeld.

Zodra de next-generation markt (PS3 vooral) gegroeid is gaat Square-Enix zich ook meer daarop focussen.

Nieuwe content Blue Dragon

In Europa en Amerika moeten we nog even op de game wachten, maar de Japanners krijgen er al extra nieuwe content voor. Blue Dragon is vanaf 16 februari, 20u lokale tijd te updaten in Japan.

De update zal onder andere twee hogere moeilijkheidsniveaus toevoegen en een 'New Game +' optie. Deze laatste optie is vast wel bekend bij de JRPG fans onder ons, het houdt in dat je de game, nadat je hem uitgespeeld hebt, opnieuw kan spelen met behoud van al je statistieken.

Screensaver of death

Kantoorgrapjes komen vaak niet verder dan telefoons verwisselen of iets aan iemands computer veranderen, alles wit maken bijvoorbeeld. Wil je echt lachen dan moet je deze screensaver op iemands computer installeren, als de screensaver aanstaat krijg je onder XP een paar blue screens of death en een nepopstart te zien.

Mijn slachtoffer vond het grapje niet zo heel erg geslaagd en heeft me allerlei nieuwe scheldwoorden geleerd, maar mischien dat jij op je werk of thuis een slachtoffer met meer gevoel voor humor hebt.

Dus downloaden die hap en op iemand anders zijn computer zetten en dan vooral niet vergeten de reactie van je slachtoffer even te melden in de reacties onder dit blogje

Bloederige Manhunt 2 polsbandjes gevonden

Alsof de game Manhunt 2 nog niet controversieel genoeg is, heeft Rockstar Games nu een nieuwe reclamecampagne bedacht.
Ben Kuchera van Opposable Thumbs kreeg een pakketje in de bus van het "Dixmor Hospital for the Criminally Insane". Toen hij dit pakketje open maakte, vond hij twee bloederige ziekenhuispolsbandjes, en de volgende brief:

Enclosed are Danny Lamb and Leo Kasper's ID bracelets found discarded after last night's incident. This is the only potentially damning evidence we have found so far. I trust every possible precaution will be taken to ensure that any records relating to these patients are destroyed.
We are all too aware that both subjects pose a highly serious threat to society, let alone the very existence of "The Project." Both patients suffer sever psychotic episodes characterized by intense paranoia, involuntary psychotic reactions, delusional hallucinations and acute schizophrenic disorders...

We HAVE to track them down.

-Dr. Whyte


De polsbandjes van de ontsnapten

Het is maar goed dat de ontvanger besefte dat Manhunt 2 een videogame is...

[upd] 'Aboutaleb en Albayrak niet beëdigen'

Icoon Politiek Geert Wilders, fractievoorzitter van de Partij voor de Vrijheid, vindt dat de beoogd staatssecretarissen Ahmed Aboutaleb en Nebahat Albayrak niet beëdigd mogen worden, omdat ze een dubbele nationaliteit hebben. De PVV stelt dat ministers en staatssecretarissen alleen de Nederlandse nationaliteit mogen hebben.

De PVV zal donderdagochtend een motie indienen, die de regering verplicht om te controleren of dit inderdaad het geval is. De PVV zal de motie indienen tijdens een debat in de Tweede Kamer over de Rijkswet op het Nederlanderschap.

Aboutaleb heeft tevens de Marokkaanse nationaliteit en wordt namens de PvdA staatssecretaris van Sociale Zaken. Eerder werd hij in de wandelgangen genoemd als minister van Integratie en Wijkbeheer, maar die post heeft hij uiteindelijk niet gekregen. Albayrak heeft de Turkse nationaliteit en wordt staatssecretaris van Justitie. Ze zijn de eerste bewindslieden van allochtone afkomst die een plaats innemen in het kabinet.

Update 13.10 uur
Wilders is totaal niet te spreken over het Kamerdebat over dit onderwerp. De Tweede Kamerfracties reageerden uiterst fel op de motie. Naïma Azough van GroenLinks noemde motie "onkies" en "Tweede Kamer-onwaardig" en de PvdA vond de motie zelfs "schandelijk" en "staatsrechtelijk onjuist". De PVV beargumenteerde dat er sprake kan zijn van belangenverstrengeling als een minister onderdaan is van twee landen.

Gerdi Verbeet, voorzitter van de Tweede Kamer en tevens PvdA'er, overwoog de PVV het zwijgen op te leggen. Uiteindelijk schorste ze de zitting en dwong ze de Partij voor de Vrijheid in die schorsing om een passage te schrappen. Wilders vindt dit "niet objectief" en beticht Verbeet van partijpolitiek. Zij zou zich als voorzitter niet met PvdA-belangen bezig moeten houden. Hij vindt dat de vrijheid van de politieke partijen in het geding is.

Volgens Verbeet trok PVV'er Sietse Fritsma de loyaliteit van Kamerleden met twee paspoorten in twijfel en kon ze dat als Kamervoorzitter niet accepteren. "Ik ben er verantwoordelijk voor dat we elkaar respecteren", zei Verbeet. Ook wees ze erop dat de motie vroeg om de wet niet uit te voeren en die buiten werking te stellen.

Tom Coronel geen privateer meer in WTCC

Tom Coronel zal aankomend seizoen niet meer uitkomen in de privateerklasses in de WTCC. Door de goede resultaten van afgelopen jaren behoort hij voortaan tot de elite van de klasse.

De regerend WTCC kampioen bij de niet-fabriekscoureurs, de zogenaamde Yokohama Independents Trophy, zal ook komend seizoen met een SEAT León deelnemen aan het World Touring Car Championship. Net als afgelopen seizoen wordt de wagen van de 34-jarige SEAT Team Holland coureur ingezet door het Britse GR Asia team. Teamgenoot bij GR Asia wordt de Ierse coureur Emmet O’Brien.

Vanwege zijn goede prestaties in 2006 kan Coronel dit seizoen geen punten scoren voor de Yokohama Independents Trophy, hij zal het dus op moeten nemen tegen fabriekscoureurs zoals Andy Priaulx (BMW), James Thompson (Alfa Romeo) en Alain Menu (Chevrolet). Overigens krijgt Coronel's team ondersteuning van SEAT Sport.

14 Game mythes ontkracht

Iedereen kent wel enkele mythes van het gamen, zoals "3rd party controllers zijn net zo goed, maar goedkoper!" en "De Xbox is beter dan de PS2 omdat er meer geheugen in zit!"
Gamepro heeft zich nu als doel gesteld om 14 van deze mythes de grond in te boren.
Zo behandelen ze de mythe "Cheatcodes zitten in games voor de gamers".
Dit blijkt dus absoluut niet het geval te zijn, deze worden tijdens de testfase in de game gestopt om snel op te zoek te gaan naar bugs en foutjes in levels. Het blijkt alleen dat de afgelopen tijd minder games uitkomen met cheats erin. Het is namelijk gebleken dat mensen games sneller uitspelen met cheats erin, en dat dit betekent dat die games ook sneller op de 2e hands markt komen.

Meer ontkrachte mythes kan je hier vinden.

Emmen stelt Van Dijk op non-actief

FC Emmen heeft donderdag Jan van Dijk op non-actief gesteld. Zowel de clubleiding als een groot deel van de spelersgroep heeft het vertrouwen in de trainer verloren. Emmen beraadt zich nog over de invulling van de taken van Van Dijk, die sinds de zomer van 2005 actief was bij de club uit de Jupiler League.

Emmen leek na een slechte periode juist weer op de goede weg. Na drie nederlagen wist de ploeg afgelopen vrijdag met 1-2 te winnen bij Stormvogels/Telstar.

Rabbids nu ook naar de DS

De gekke konijnen hebben nu ook de overstap gemaakt naar de DS.
In deze nieuwste Rayman titel op de DS zal de speler het op moeten nemen tegen de gekke konijnen. In tegenstelling tot de party-achtige gameplay van de Wii ziet het er naar uit dat dit een ouderwetse 2D platformer is.



Er zijn drie screenshots vrijgegeven van onze ledemaatloze lolbroek.



De game zal 15 maart in de Europese winkels liggen

Clover Studios plantte zaadjes voor de toekomst

Clover Studios, bekend van games als Okami en Viewtiful Joe, werd vorig jaar ontmanteld door Capcom. Capcom was van plan om het merendeel van de werknemers onder te brengen bij interne development teams, alleen dit feestje blijkt niet door te gaan.
Drie grote jongens van Clover Studios hebben nu hun eigen studio opgericht, Seeds. Het gaat hier om ex-Clover CEO Atsushi Inaba, de producer van alle Clover games; Shinji Mikami, de man die Resident Evil heeft bedacht; en Hideki Kamiya, de bedenker van Devil May Cry en Viewtiful Joe.

"We are the Seeds that caused the vibrant flowers Resident Evil, Devil May Cry, Steel Battalion, Viewtiful Joe, and Okami to come into bloom," aldus een Engelse vertaling van de site. "Now, with a renewed spirit, we want to once again challenge the world of entertainment. But to do this, we need many, many more seeds... Would you like to make some 'preposterously amazing' games with us?"

Wil jij belachelijk geweldige games maken? Ga ze dan nu helpen!


Shinji Mikami is duidelijk blij dat hij weer aan de slag kan

NVU gaat demonstreren in Doetinchem

Icoon BinnenlandsDe extreem-rechtse (neonazistische) Nederlandse Volksunie (NVU) heeft voor zaterdag 24 februari een vergunning aangevraagd om te demonstreren in Doetinchem. Thema van het protest is 'Grenzen dicht voor goedkope Oost-Europese arbeiders! Weg met de EU! Weg met het neo-liberalisme!'.

Inmiddels heeft het Nijmeegse 'Comité Stop extreem-rechts' een vergunning aangevraagd voor een tegendemonstratie. Burgemeester Herman Kaiser van Doetinchem wil echter liever niet twee demonstraties op één dag. ''En dan komt het er toch op neer: wie het eerst komt, het eerst maalt'', aldus een woordvoerder van de burgervader. De betoging van de NVU gaat wat de gemeente betreft door. Wel zal men eerst nog in overleg treden met NVU-voorman Constant Kusters.

Arnhemmer Kusters rekent op de komst van zo'n 140 partijleden en medestanders, zei hij afgelopen week in dagblad De Gelderlander. De keuze voor Doetinchem is volgens hem willekeurig. ''Waarom Doetinchem? Waarom niet? De Statenverkiezingen komen eraan en wij zitten in Gelderland.''

De Nederlandse Volks Unie is als politieke partij al sinds de jaren '70 actief. De partij heeft een aantal keren deelgenomen aan de landelijke verkiezingen, maar haalde slechts een handjevol stemmen. De NVU leidde jarenlang een slapend bestaan, totdat Kusters in 1996 met enkele neonazi's de partij nieuw leven inblies. De partij heeft een uitgesproken neonazistisch karakter. Demonstraties van de NVU verlopen dikwijls in grimmige sfeer. Veel demonstranten zijn afkomstig uit Duitsland. Politieke tegenstrevers die lucht krijgen van een geplande tocht van de NVU, organiseren vaak een tegendemonstratie. De minste provocatie kan dan werken als een lont in het kruitvat.



NVU-demonstranten (foto uit 2006)

Doornbos breekt met manager

Robert Doornbos en zijn manager Marco Zecchi zijn uit elkaar. Door de overstap van Doornbos naar de Champ Cars zijn de diensten van Zecchi niet meer nodig.

Het tweetal begon hun samenwerking in 2003 toen de Nederlander nog in de Formule 3000 reed. Waarom de diensten van Zecchi niet nodig zijn in de Champ Cars is nog niet duidelijk.

Doornbos testte afgelopen twee dagen in Houston, Texas, voor het team van Paul Stoddart, Team Minardi USA en deed dit niet onverdienstelijk. De eerste dag reed Doornbos de wagen naar een vierde tijd. De tweede dag werd hij negende maar kende toen wel tegenslag doordat hij van de baan schoot en de onderkant van de wagen beschadigde.

Vrouwelijke gamers hebben vaker seks

De Belgische krant Het Laatste Nieuws schrijft dat vrouwelijke gamers meer seks hebben dan vrouwen die nimmer computerspelletjes spelen. De krant baseert zich op een enquête die onderzoeksbureau Breeze hield onder 200 vrouwen.

Aan computerspelletjes verslingerde dames hebben gemiddeld 4,3 keer per week seks. Vrouwen die niet gamen gaan 'slechts' 3,2 keer in de week van bil.

Het maakt voor de hoeveelheid seks niet uit of het om doorwinterde- of net begonnen gamers gaat. Het merendeel van de ondervraagde vrouwen zei dat ze pas sinds kort met gamen waren gestart.

-
Zie voor meer gamenieuws FOK!games.

Eekhoorn dwingt vliegtuig tot landing

Icoon OpmerkelijkEen vlucht van American Airlines is vrijdag tot landen gedwongen door een eekhoorn in de kabelruimtes. De piloten hoorden tijdens de vlucht van Tokyo naar Dallas in Texas opeens gepiep en gekrabbel.

De piloten besloten om het vliegtuig onmiddellijk aan de grond te zetten op Honolulu in Hawaï. Daar aangekomen werden de passagiers van boord gehaald en gingen ongediertebestrijders aan boord. Nadat ze vallen hadden gezet konden ze de eekhoorn gevangen nemen.

Het is niet zeker wanneer de eekhoorn zich in het vliegtuig heeft verschanst. Alles wijst er echter op dat de eekhoorn ook al aanwezig moet zijn geweest tijdens de vorige vlucht van New York naar Tokyo. De specifieke eekhoornsoort komt namelijk uit Noord-Amerika maar leeft ook in andere landen zoals Zuid-Afrika, Italië en Engeland.

De eekhoorn is afgemaakt, autoriteiten dachten dat de eekhoorn misschien rabiës had. De onderzoeksresultaten van het laboratorium zijn helaas nog niet beschikbaar. Passagiers van de vlucht hebben de nacht doorgebracht in hotels en konden de volgende ochtend hun vlucht voortzetten. Ook is het onbekend of deze eekhoorn banden had met de muis die eens een vliegtuig aan de grond hield.

Nevland inzetbaar tegen AZ

FC Groningen kan aankomende zondag, in de thuiswedstrijd tegen AZ, weer beschikken over Erik Nevland. Afgelopen weekend stond de Noorse spits nog buitenspel door een blessure aan zijn kuit, maar inmiddels is hij hier weer volledig van hersteld.

Nevland trainde gisteren weer volledig mee met de selectie van de Groningers en zal tegen AZ vermoedelijk weer een aanvalsduo gaan vormen met Luis Suarez.

Ballack speelt tegen FC Porto

De kans is groot dat Chelsea volgende week woensdag, in het Champions League-duel tegen FC Porto, weer beroep kan doen op Michael Ballack. Dit betekent dus ook dat de Duitser eerder hersteld is dan in eerste instantie werd gedacht.

"Het is geen zware blessure, slechts een scheurtje in zijn bovenbeenspier", lichtte de clubarts van Chelsea, Bryan English, toe. Laatstgenoemde denkt dan ook dat Ballack komende woensdag tegen de Portugezen zijn rentree zal maken.

Ballack liep de blessure vorige week op tijdens het oefenduel van Duitsland tegen Zwitserland. Een blessure aan zijn dijbeen zorgde ervoor dat de middenvelder na rust in de kleedkamer achter bleef.

Schaaf: "Eerste klus geklaard"

Thomas Schaaf, trainer van Werder Bremen, wil nog niet aan de volgende ronde van het UEFA Cup-toernooi denken, maar volgens hem is de "eerste klus is geklaard". De Duitse ploeg wist gisteravond, in de derde ronde van dit Europese toernooi, van Ajax (3-0) te winnen.

Nadat Werder Bremen in de Duitse competitie twee wedstrijden op rij verloor, werd er uitgekeken naar een lastig thuisduel met Ajax. "We hebben de kritiek van de afgelopen dagen ter harte genomen", aldus Schaaf. "Ajax is vanaf de eerste seconde vastgezet. We hebben weinig kansen weggegeven."

"Het was een goede teamprestatie. We zijn tevreden. Na de recente nederlagen is het fijn om nu weer positief in het nieuws te komen. In Amsterdam zullen we ons niet verschuilen. We gaan opnieuw voor een goed resultaat."

Grens kan volledig open voor Poolse werknemers

EconomieNederland kan op 1 maart de grenzen volledig openen voor werknemers uit Polen en andere Oost-Europese landen. Dat heeft VVD-staatssecretaris Henk van Hoof van Sociale Zaken woensdag gezegd. Hij hoopt hiermee tekorten op de arbeidsmarkt te verminderen.

Volgens Van Hoof staat zijn departement klaar om maatregelen te treffen die garanderen dat werknemers uit deze landen niet veel minder gaan verdienen dan hun Nederlandse collega's. Met deze maatregelen, die ingaan op het moment dat de grenzen daadwerkelijk opengaan, wil hij oneerlijke concurrentie tegengaan.

Boete
Eind deze maand zal de Eerste Kamer instemmen met een wijziging van de wet waardoor het mogelijk wordt werkgevers die minder dan het minimumloon betalen hiervoor direct een boete te geven.

Verder worden bedrijven die personeel inlenen, gestimuleerd om alleen gebruik te maken van bonafide, gecertificeerde uitzendbedrijven. Ook komt er een centraal meldpunt bij de Arbeidsinspectie waar bedrijven en werknemers vermoedens van wetsovertredingen of schendingen van cao-afspraken kunnen melden.

Van Hoof benadrukt dat het aan de Tweede Kamer is om te beslissen of de grenzen ook echt volledig open kunnen. Op dit moment mogen Polen en andere Oost-Europeanen uit de nieuwe lidstaten van de Europese Unie alleen in sommige vrijgestelde sectoren vrij aan het werk.

Nederlander verdacht van misbruik kinderen Nepal

Icoon MisdaadDe politie in Nepal heeft een Nederlandse directeur van een kindertehuis in Kathmandu aangehouden die wordt verdacht van seksueel misbruik van kinderen. Dat heeft het Openbaar Ministerie (OM) in Den Haag woensdag bevestigd.

Volgens het OM is de man aangehouden na een aangifte van een medewerker van het kindertehuis Hamro Jivan. Het OM in Den Haag is op de hoogte gesteld van de zaak door de Stichting Hamro Jivan Nederland, die hier geld inzamelt voor het tehuis.

''De stichting heeft een brief naar de hoofdofficier van justitie gestuurd over de gang van zaken'', aldus een woordvoerster. ''We hebben van de autoriteiten in Nepal de bevestiging gekregen dat de man is aangehouden maar spelen zelf geen enkele rol in deze zaak.''

De 59-jarige Henk M. richtte het kindertehuis, dat zwerfkinderen opvangt, in 2003 op. Eind 2006 bood de instelling onderdak aan 48 kinderen. Het tehuis neemt kinderen op in de leeftijd van ongeveer vijf tot vijftien jaar. De kinderen verblijven net zolang in het tehuis totdat ze de basisschool hebben doorlopen en naar een vervolgopleiding kunnen.

De Stichting Hamro Jivan Nederland stelt in een nieuwsbrief dat de partner van de Nederlander, het hoofd van een lokale school, als medeplichtige in de zaak wordt aangemerkt. De stichting stelt geschokt te zijn door de zaak. Naar aanleiding van het vermeend seksueel misbruik van kinderen hebben de aanwezige vrijwilligers verder onderzoek in gang gezet. Uit alle afgelegde verklaringen is komen vast te staan dat er zeer gegronde redenen zijn om de kwestie aan de politie voor te leggen.

Met dank aan Melch voor de submit.

Leningreclames worden aangepakt

Icoon Economie De politiek gaat misleidende tv-reclames voor leningen en andere kredietverstrekkers hard aanpakken. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) krijgt de bevoegdheid om de reclames te onderzoeken op misleiding. Op een overtreding volgt direct een boete en wordt de kredietverstrekker openlijk door middel van een publicatie aan de schandpaal genageld. Dat zei minister Gerrit Zalm van Financiën.

Zalm wilde zelf eigenlijk helemaal geen beleid maken om kredietverstrekkende reclame tegen te gaan. De Tweede Kamer had daar meerdere keren tot opgeroepen. Alleen de VVD en PVV wilden geen hardere lijn, al waren enkele CDA-leden ook terughoudend. Het verbod staat namelijk op gespannen voet met Europese regelgeving.

Veel reclames over leningen blijken niet te voldoen aan de wettelijke regels. Vandaar dat de VVD-bewindsman nu toch overstag gaat en de AFM het recht geeft om een lik-op-stuk-beleid uit te voeren. Ook wordt onderzocht of de reclameregels mogelijk aangescherpt moeten worden.

Record-marktaandeel voor marktleider Radio 2

Icoon RadioRadio 2 was in december 2006 en januari 2007 met afstand de grootste radiozender van Nederland. Dat blijkt uit de laatste luistercijfers over die periode die het onderzoeksbureau Intomart GFK vanochtend bekend heeft gemaakt. Radio 2 doet het traditioneel goed aan het einde van het jaar vanwege de Top 2000 die wordt uitgezonden en scoort nu een marktaandeel van 14,5 procent. Vorig jaar was dat nog 12,4 procent. Ook Sky Radio doet het altijd goed als 'Christmas station', maar het station moest toch wat marktaandeel inleveren. Hetzelfde voor Radio 538.

Radio 3FM blijft stabiel, net zoals Radio Veronica. Radio 10 Gold wist 0,4 procent te winnen, wat opmerkelijk is omdat de zender op de middengolf uitzendt. Verder heeft 100%NL haar marktaandeel weten te verdubbelen van 0,2 naar 0,4 procent.

De gemiddelde luistertijd was in de meetperiode drie uur en 18 minuten. Dat is een minuten meer dan de vorige keer.

Een volledig overzicht van de marktaandelen staat hier

Star Wars: Force Unleashed Tech Demo's

De volgende Star Wars game is aanstaande en deze zal de Force met alle next-gen geweld in beeld brengen. Om te demonstreren wat dat betekent, en wat je kunt verwachten zijn er twee tech demo's uitgegeven die tonen wat de Euphoria Engine en de Digital Molecular Matter nu precies doen voor een game.

De Euphoria Engine is een soort AI die de animaties van karakters bestuurt. Interessant is dat een personage reageert op z'n directe omgeving. Hoe dat eruit ziet kun je zin in WMV of MOV.

Digital Molecular Matter gaat ervoor zorgen dat omgevingen op een realistische manier afgebroken kunnen worden. Waar vroeger een destructable object altijd in feite uit meerdere kleinere objecten bestond, en via een script uit elkaar vielen, zal DMM er voor zorgen dat bijvoorbeeld een houten plank niet twee keer hetzelfde breekt. De praktijk kun je hier in WMV of MOV bekijken.

Man krijgt 3 miljoen euro van Belastingdienst

Icoon Financieel Een 67-jarige belastingbetaler krijgt 3,39 miljoen euro van de Belastingdienst. De dienst heeft volgens fiscalist Monique Ligtenberg "een van de grootste blunders ooit" gemaakt wegens een grove controlefout. Het gerechtshof heeft bepaald dat de man het geld mag houden.

De man wilde eigenlijk 3.419 euro aan hypotheekrenteaftrek opgeven, maar hij tikte op zijn belastingaangifte van 2001 echter 3.419.635 euro in. De fiscus ontdekte de typefout veel te laat, waardoor de man recht heeft op het door hem ingevulde bedrag. De Belastingdienst voert steeds meer controles elektronisch uit, maar dit hoge bedrag had eigenlijk handmatig gecontroleerd moeten worden.

Dankzij de enorme hypotheekrenteaftrek van de man komt zijn belastbaar inkomen elk jaar op nul uit. De man hoeft zijn hele leven dus nooit meer belasting te betalen. "Maar we betalen hem geen 3,39 miljoen euro contant op zijn rekening, hij mag voortaan die hele aftrek op zijn aanslag in mindering brengen", zegt een woordvoerder van de fiscus. "Dit was een grote, eenmalige fout van ons. Er zijn geen andere gevallen bekend: de schade blijft beperkt tot dit bedrag". De fiscus probeerde de fout bij het gerechtshof aan te vechten, maar verloor.

Met dank aan Xandius voor de submit.

Boukhari: "AZ was technisch beter"

Na afloop van de wedstrijd tegen het Turkse Fenerbahce baalde AZ-speler Nourdin Boukhari. De Alkmaarders speelden met 3-3 gelijk in de derde ronde van de UEFA-beker.

"Nadat we in de tweede helft op 2-1 en 3-1 waren gekomen, moet je dat vasthouden. Maar we hebben ze helaas weer in de wedstrijd laten komen. Ik denk dat we hadden kunnen winnen," aldus de Marokkaan, die AZ technisch beter vond. "Als we blijven tikken, speel je ze weg. Het was een hele gekke wedstrijd. Nu moeten we het thuis maar afmaken."

Team ICO doet de PS3 aan

ICO en Shadow of the Colossus zijn twee games die voornamelijk opvielen door hun aparte gameplay en visuele stijl. De ontwikkelaars staan niet bepaald bekend als praatgraag, want vooralsnog weet niemand of er een titel van hun hand op de PS3 zal verschijnen.

Dat lijkt nu wel het geval te zijn, aangezien de studio een vacature voor PS3-programmer open heeft staan. Het lijkt dus een kwestie van tijd te zijn voordat we mogen zien wat deze heren en dames met de Cell aan kunnen vangen.


Shadow of the Colossus

Met dank aan Nebo en Cyberia18 voor het melden in de submit

Bot treurt om afscheid

Icoon Politiek Ben Bot, de huidige minister van Buitenlandse Zaken, vindt het "jammer" dat hij niet kan aanblijven op zijn post. Hij had het liefst nog een termijn blijven zitten. "Dit wordt waarschijnlijk mijn laatste reis als minister. Jammer dat ik niet mag doorgaan", zei hij woensdagavond na overleg in Servië.

Bot moet wijken voor zijn partijgenoot Maxime Verhagen, die voorheen fractievoorzitter van het CDA was. Bot dacht eerst zijn werk voort te kunnen zetten in het nieuwe kabinet. Verhagen zou in eerste instantie namelijk minister van Economische Zaken worden. Toen de post Onderwijs naar de PvdA ging is Van der Hoeven op Economische Zaken gezet. Verhagen opteerde daarop voor Buitenlandse Zaken.

Bot weet niet precies waarom het zo is gelopen. "Ik heb me er niet mee bemoeid. Iedereen kent mijn staat van dienst. Ik geloof dat ik het ministerie goed achterlaat en dat ik het land goed op de kaart heb gezet". Bot vond dat zijn "enorme" netwerk na tien jaar gewerkt te hebben bij de Europese Unie in zijn voordeel heeft gewerkt bij zijn ministerschap. Hij heeft er vertrouwen in dat Verhagen het ook goed zal doen. "Ik denk dat hij een goed minister zal zijn. Het is iemand met grote vaardigheden", zei Bot over Verhagen.

Bot volgde minister Jaap de Hoop Scheffer op, die secretaris-generaal van de NAVO werd. Bot's ministerie haalde enkele belangrijke successen. Zo lukte het hem om Sara en Ammar terug naar Nederland te halen. Ook organiseerde Nederland het voorzitterschap van de Europese Unie succesvol en hielp hij mee om de kloof tussen de Verenigde Staten en Europa te verminderen.




Wat gebeurde er op........

In het kader van vijf jaar FOK!sport brengen we je de gehele maand februari de serie Wat gebeurde er op...... Aan de hand van nieuwsberichten duiken we terug in de geschiedenis van FOK!sport.

15 februari

2006

- AZ begint het vervolg van de UEFA Cup met een nederlaag. De nummer twee van de Eredivisie gaat onderuit tegen Real Betis Sevilla: 2-0. Ook Heerenveen verliest. De thuiswedstrijd tegen Steaua Boekarest gaat met 1-3 verloren.
- De overgang van darter Raymond van Barneveld van dartbond BDO naar concurrent PDC wordt bevestigd. Het gerucht over de stap van 'Barney' zoemde al nadrukkelijk rond, maar nu is het officieel.
- Super Aguri F1 kondigt haar twee coureurs voor dit jaar aan: Takuma Sato en Yuji Ide,. Sato was al geen verrassing meer en ook Ide was een naam die al langere tijd genoemd werd in verband met het nieuwe team.

2005

- De Kameroener Samuel Eto'o wordt opnieuw uitgeroepen tot beste Afrikaanse voetballer van het jaar. Hij verslaat medegenomineerden Didier Drogba (Chelsea) en Jay-Jay Okocha (Bolton).
- Pedro de la Rosa wordt testrijder bij McLaren. Hij zal tijdens de eerste drie races van het seizoen op vrijdagochtend testritten rijden. De la Rosa was al twee jaar lang testcoureur voor het Britse team.
- Patrick Friesacher rijdt in 2005 voor Minardi. Naast Christijan Albers mag Friesacher proberen voor het team punten binnen te slepen.

2004

- De Afrika Cup wordt gewonnen door Tunesië. Het gastland blijkt in de eindstrijd met 2-1 te sterk te zijn voor Marokko.

2003
Op FOK!sport waren er toen nog dagen dat er geen nieuws werd geplaatst. 15 februari 2003 was zo'n dag.

Arsenal door in FA Cup

Arsenal heeft gisteravond de vijfde ronde van de FA Cup weten te bereiken. De Londense club had tegen Bolton Wanderers een replay én een verlenging nodig om alsnog verder te komen.

Uiteindelijk wist Arsenal met 3-1 te winnen, nadat het na 90 minuten nog 1-1 was, door goals van Adebayor en Meite. In de verlenging scoorden Ljungberg en opnieuw Adebayor.

In de volgende ronde moet Arsenal het opnemen tegen Blackburn Rovers.

CD: Foam - A Small Party with no End

Hoe werkt dat toch, dat je bij de eerste keer van het beluisteren van een cd je 'kweetutniethoor'-frons trekt, maar na wat repeats ineens mee zit te zingen en te hupsen? De cd van Foam, Fragments of a Microgenius, met de titel A small party with no end is er weer typisch zo een. De lieflijke stem van zangeres Iskaa is niet iets waar ik normaal graag naar luister. Ik ben meer van de 'krijsende wijven'-muziek, waarschijnlijk omdat mijn meezingen bij die muziek minder off-key klinkt. Als ik meezing met Foam, val ik wel erg door de mand.

Schadevergoeding in zaak Holloway afgekeurd

Icoon BuitenlandsDe vader van de hoofdverdachte in de Natalee Holloway-zaak, Paul van der Sloot, krijgt geen schadevergoeding van Aruba. Dat heeft het Arubaanse hof bepaald. Tegen de uitspraak is geen cassatie mogelijk.

Paul van der Sloot zat van 23 juni tot en met 26 juni 2005 vast in verband met de op Aruba verdwenen Amerikaanse scholiere Natalee Holloway. De rechter-commissaris besliste toen dat er tegen Van der Sloot onvoldoende bewijzen waren van betrokkenheid bij de zaak.

Op basis hiervan besloot de vader van Joran, nog steeds verdachte in de zaak, een schadeclaim in te dienen. Vorig jaar wees de rechter in eerste aanleg hem nog een schadevergoeding toe van 40.000 Arubaanse gulden (18.000 euro).

Het hof oordeelt nu echter dat zijn aanhouding destijds wel "ongegrond is gebleken maar niet onrechtmatig". "Hij krijgt dus alsnog nul op het rekest", vatte advocaat Arie Swaen samen.

Frankrijk weigert uitstel voor UEFA-Cupdeelnemers

Vanaf het komende seizoen zal het schema van de wedstrijden in de Franse Ligue 1 niet meer worden aangepast voor clubs die uitkomen in de UEFA Cup.

Clubs die op donderdag internationaal actief zijn, krijgen dan geen tijd tot zondag voor het spelen van hun competitiewedstrijden, oftewel die clubs zullen binnen 48 uur twee duels moeten afwerken. Met deze maatregel wordt vooral tegemoet gekomen aan de behoefte van de tv-zender Canal Plus en de sponsoren, die het competitieschema niet teveel versplinterd willen zien worden.

De clubs en dan vooral de spelers en de trainers hebben al zeer fel geprotesteerd tegen dit besluit en ze overwegen zelfs om te gaan staken.

Ten Cate trots op jongelingen

Na afloop van de met 3-0 verloren wedstrijd tegen Werder Bremen gisteravond, was Ajax-coach Henk ten Cate trots op zijn jonge spelers, die hij noodgedwongen had moeten inzetten.

"Anita en Donald hebben het goed gedaan. Ze verdienen complimenten, ze hebben geknokt voor wat ze waard waren. Maar je moet ook concluderen dat Werder Bremen op dit moment een maatje te groot is voor Ajax. Als je naar de uitslag kijkt van 3-0, dan is die nog redelijk. Zeker omdat we lang met tien man moesten spelen,” aldus Ten Cate.



De FOK!sport-vraag

Welke grote competities worden elk weekend op FOK!sport vermeld? Noem er minstens drie.

Stuur je antwoord voor vrijdag 16-02-2007 18:00 uur naar sportprijsvraag@fok.nl

DVD: Hotel Babylon



Iedereen die wel eens in een goed hotel heeft overnacht weet dat het een bron is van allerlei verhalen. Met soms wel honderden gasten tegelijk gebeurt er eigenlijk altijd wel wat. Voor de BBC inspiratie voor een nieuwe dramaserie die zich afspeelt in een hotel in Londen, waarbij je een kijkje krijgt achter de schermen van een prestigieus hotel: Hotel Babylon. De serie was een vrij groot succes in Groot-Brittannië, werd in Nederland uitgezonden door Net5 en is sinds kort op dvd verkrijgbaar.

Verzoening Ronaldinho en Eto'o

Samuel Eto'o en Ronaldinho hebben zich gisteren voor aanvang de training van Barcelona publiekelijk met elkaar verzoend. Een omhelsing van beide sterspelers moest duidelijk maken dat de ergste kou uit de lucht is.

Dinsdag uitte de Kameroense spits, net hersteld van een ernstige knieblessure, zijn ongenoegen over het gedrag van de Braziliaanse spelbepaler en trainer Frank Rijkaard. Rijkaard zei dat Eto'o afgelopen zondag weigerde in te vallen in het duel tegen Racing Santander, maar die ontkende dat ten stelligste.

"Xavi en ik hebben met Ronaldinho en Eto'o gesproken. Het was natuurlijk niet zomaar iets. Ronnie's commentaar is verkeerd begrepen", aldus crisismanager Puyol. "Toen de twee vandaag tegenover elkaar zaten heeft hij dat ook gezegd. Het was niet zijn bedoeling Eto'o te bekritiseren. En Eto'o heeft ook geen problemen met Rijkaard. Dat is dus ook opgelost. Er ligt geen tijdbom in de kleedkamer, wat velen denken. De sfeer is goed en Rijkaard heeft de boel onder controle.”

Tiener gedood in Zuid-Londen

Icoon MisdaadDe Londense politiechef Ian Blair heeft woensdagavond spoedoverleg gepleegd met rechercheurs nadat een 15-jarige jongen eerder op de dag in zijn huis in het zuiden van de stad was doodgeschoten. Het slachtoffer, Nilly Cox, is de derde tiener in tien dagen tijd die in het zuiden van Londen is gedood.

Vorige week werd de 15-jarige Michael Dosunmu in zijn slaapkamer vermoord. De politie vermoedt dat de daders hem voor een ander aanzagen. Enkele dagen daarvoor werd James Andre Smartt-Ford op 16-jarige leeftijd doodgeschoten.

Alle drie de slachtoffers maken deel uit van de zwarte gemeenschap in Londen. Arme buurten in het zuiden van de hoofdstad worden geplaagd door bendes en straatgeweld.

Donderdagmorgenspel

Ben jij een competitieve eikel m/v die alleen maar een spelletje speelt omdat je winnen wilt? Of speel je een spelletje puur voor de lol en als onschuldig tijdverdrijf? In beide gevallen heb jij vanochtend weer twee kansen om je of te bewijzen of om je even lekker te vermaken.

De ochtendspelletjes van vandaag zijn:
Dodge (raak met het cirkeltje het vierkantje en ontwijk de stipjes) en Speedcluster (onderste kaarten slepen naar de vallende kaarten, ofwel 1 hoger ofwel 1 lager. Je kan ook passen.)
Hoe goed ben jij? Ik kom met Dodge niet verder dan 165 punten!

Weet jij ook nog een leuk spel? Tip ons dan!

Met dank aan Quannum voor beide submits!

DVD: Piter

Ook al is de Koude Oorlog ten einde en hebben perestrojka en glasnost hun invloed gehad op het leven in Rusland, veel is er niet veranderd. Terwijl oliebaronnen met hun geld smijten om landskampioen in Engeland te worden, lijdt de bevolking armoede. De Nederlandse documentairemakers Jessica en Frank Gorter vroegen zich af hoe de ideologische omslag de bewoners van Sint Petersburg heeft veranderd. Piter, de koosnaam voor de stad, volgt zeven mensen die door het toeval met elkaar verbonden zijn. Van een oude vrouw die de belegering in de Tweede Wereldoorlog (toen Leningrad) heeft meegemaakt tot een jonge reclamemaker die een rave bezoekt.


In the picture! (met prijs)

Verzin een onderschrift bij deze foto!
"Ikea Campingbed "blØt" gepresenteerd aan de pers"

En de top 5:

5: Pjotrik: "Winnaar verstoppertje zomerspelen 2006."
4: dyna18: "Bird-spotting neemt extreme vormen aan"
3: Saryon : "Zeldzame kale dikbilgnoe blijkt uitstekende paaldanser"
2: Mr_Impulsief: "Natuurfotografen zien de natuur over het hoofd "

Update: Leukste onderschrift verzonnen en nr 1: Sc0rPi0n

Er valt wat te winnen! want iBOOD is zo vriendelijk een aantal leuke prijzen ter beschikking te stellen in verband met de feestmaand en de tweede weekprijs gaat naar de bedenker van het leukste onderschrift van de komende week. Dat gaat als volgt: vandaag, maandag en woensdag is er een In the Picture! waarbij het leukste onderschrift wordt gekozen. Op donderdag kiezen we dan de weekwinnaar. Uiteraard allemaal volledig subjectief...

JCdeLeeuwarden is de eerste die meedingt naar de weekprijs van week 2.
Mr_Impulsief is de tweede die meedingt naar de weekprijs van week 2.
Sc0rPi0n is dus de laatste die meedingt naar de weekprijs van week 2.

Uitslag ergens vandaag...

winnaar week 1

Verval

Over de zedeloosheid van dit land. En waarom een kameel te verkiezen is boven een vrouw.
Let op! Dit is een ruige column! Niet geschikt voor gevoelige zieltjes. Mensen van de vrouwelijke soort wordt aangeraden even iets anders te gaan doen. Inspiratie opdoen bij mevrouw Thieme, of zo.
Iedere man die denkt dat hij een lekkere vent is, kan dit stuk maar beter wél even lezen. En vervolgens op zoek gaan naar een kameel.

Tichelaar nieuwe fractievoorzitter PvdA

Icoon Politiek De 54-jarige Jacques Tichelaar wordt de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de Tweede Kamer. Hij volgt daarmee partijleider Wouter Bos op, die minister van Financiën wordt in het kabinet-Balkenende IV. Dat heeft de PvdA-fractie besloten in een geheime ontmoeting.

Tichelaar overtrof de twee andere kandidaten Aleid Wolfsen en Hans Spekman. Mogelijk komt dit omdat hij de rechterhand van Bos was in de onderhandelingen voor het nieuwe kabinet. Mede door zijn goede band met Bos en CDA'er Maxime Verhagen kon het kabinet totstandkomen. "Verhagen en Tichelaar gaven elkaar af en toe een knipoog en gingen samen buiten op de gang even praten. Dus als het binnen stokte, probeerden zij buiten met een sigaretje in gesprek te blijven", zei Bos daarover in de Volkskrant. Ondanks Tichelaar's betrokken relatie met het kabinet denkt hij wel de fractie te kunnen profileren. Hij wil dit doen door de 'uitersten van het regeerakkoord' op te zoeken.

Tichelaar is sinds 2002 lid van de PvdA-fractie. Daarvoor was hij voorzitter van de Algemene Onderwijsbond AoB. Zijn band met onderwijs blijkt ook uit het feit dat hij vroeger leraar was op een basisschool. Tichelaar wilde alleen fractievoorzitter worden als geen vrouwen zich kandidaat zouden stellen. Sharon Dijksma meldde zich een week geleden af, omdat zij een plekje kreeg in het nieuwe kabinet.

Politie sluit Italiaanse seksparkeerplaats

Icoon Not Safe For Work (NSFW) De Italiaanse politie heeft een stokje gestoken voor het Lovely Park, een drive-in-parkeerplaats waar paartjes ongestoord de liefde kunnen bedrijven in de auto. Uitgerekend op Valentijnsdag besloot de politie een inval te doen en de seksparkeerplaats te sluiten.

De ondernemer van het project, Giuseppe Foggetti, heeft geen idee waarom het park gesloten is en welke strafbare feiten hij gepleegd zou hebben. Zo zijn de parkeerplaatsen met houten schotten van elkaar gescheiden en zijn er condoomautomaten beschikbaar. Hij overweegt juridische stappen om zijn park weer open te krijgen. In totaal investeerde hij 150.000 euro in het project.

Mogelijk houdt de inval verband met de publieke en politieke oproer die het idee gebracht heeft. Veel oudere Italianen spreken schande van het project.

Vind de hond en verdien 20.000 euro

De vermiste kangalTwintigduizend euro beloning krijgt degene die de zaterdagavond weggelopen kangal King Toros van Ramazan Gundes uit Tilburg terugvindt. Het zoontje van de eigenaar liet het dier uit in de bossen bij Tilburg-West. Daar ontwaarde de avontuurlijke viervoeter een konijntje en koos het hazenpad. Gundes maakte dat woensdag bekend.

Gundes heeft al van alles ondernomen om zijn geliefde huisdier terug te vinden. Maandag heeft hij vanuit een vliegtuig gezocht, 5000 pamfletten laten verspreiden en is er met twee speurhonden naar de hond uitgekeken. Een kangal is een van oorsprong uit Turkije afkomstige waakhond. King Toros is 85 centimeter hoog en weegt 85 kilo.
King Toros
Zoek

Met dank aan klnvntrbyt voor de submit.

[MoD] Uitslagen dag 5

Vanavond waren de laatste wedstrijden in de voorronde van de Masters of Darts. Naast Raymond van Barneveld en Michael van Gerwen bereikten ook Peter Manley en Mervyn King de halve finale.

Michael van Gerwen - Peter Manley 2-3
Het is Michael van Gerwen niet gelukt om Peter Manley te verslaan. Door deze overwinning heeft Manley zich als eerste Engelsman weten te plaatsen voor de halve finale van de Masters of Darts. De Engelsman begon de wedstrijd erg sterk in de eerste leg van de eerste set wist hij 102 uit te gooien. In een spannende eerste set moest er een vijfde leg aan te pas komen om een winnaar te krijgen. 'One-dart' wist als eerste uit te gooien en won daardoor de eerste set.

Ook de tweede set was een makkelijke prooi voor de Engelsman. Michael van Gerwen moest in de derde set alles op alles gaan zetten om nog enige kans op de overwinning te maken. Door een aantal toeschouwers die zich niet wisten te gedragen miste Manley bij een stand van 2-2 in legs vijf pijlen voor de wedstrijd. De Nederlander profiteerde hier van en wist alsnog de derde set naar zich toe te trekken. In de vierde set wist de Brabander alles te raken wat hij moest raken en Manley maakte even een pas op de plaats. Er moest dus een beslissende vijfde set gespeeld worden. In die vijfde set kwam de al voor de halve finale geplaatste 'Mighty-Mike' net te kort zodat Peter Manley de wedstrijd uitgooide.

Raymond van Barneveld - Colin Lloyd 3-0
De beste darter van Nederland heeft laten zien dat de verloren partijen eerder deze week een misverstand zijn. Hij was zijn tegenstander Colin Lloyd vrij gemakkelijk in drie sets de baas en is daardoor de winnaar geworden van de Nederlandse poule. De Hagenaar was in de eerste twee sets oppermachtig.

Ook in de derde set wist Lloyd het zijn tegenstander niet moeilijk te maken, en kon Van Barneveld eigenlijk vrij uit gooien. Komende zaterdag zal Van Barneveld het op mogen nemen tegen Michael van Gerwen om een finaleplaats af te dwingen.

Vincent van der Voort - Phil Taylor 3-1
Vincent van der Voort heeft voor een stuntje gezorgd op de Masters of Darts. De Nederlander, die in dit toernooi nog niet eerder wist te winnen, heeft de nummer 1 van de PDC-ranglijst weten te verslaan in vier sets. Ondanks de overwinning van Van der Voort zit het toernooi voor hem en voor Taylor erop.

Van der Voort zorgde direct in de eerste set al voor een verrassing. De darter uit Purmerend wist de door Taylor begonnen set van de Engelsman af te snoepen. Taylor had op een grotere achterstand kunnen staan maar Van der Voort wist de dubbel op dat moment even niet te raken. De Engelsman wist niet door te zetten, Van der Voort profiteerde hiervan en won twee sets en dus de partij.

Jelle Klaasen - Wayne Mardle 1-3
Klaasen kwam tekort om de halve finales te halen. Hij begon zijn match tegen Wayne Mardle goed en scoorde snel. Op een setstand van 1-0 kon hij de tweede set echter niet verzilveren. Mardle vocht terug en wist de score gelijk te trekken naar 1-1.

Ook toen in de vierde set wist Klaasen een goede kans niet waar te maken. Hij miste de bull, waarmee hij een vijfde set had kunnen afdwingen. Mardle had geen moeite om de fout van de Nederlander af te straffen en won met 3-1

Roland Scholten - Mervyn King 3-2
Scholten kreeg in de wedstrijd tegen King zijn laatste kans op een overwinning in de voorronde. De Engelsman gooide echter aan het begin van de match roet in het eten, door snel op een 2-0 voorsprong in sets te komen. King had nog slechts één set nodig om de wedstrijd te winnen.

Scholten dacht er echter het zijne van en vocht vanaf de derde set sterk terug. De Nederlander won de twee volgende sets. Met finishes van 146 en 143 liet Scholten weer zien waarom hij in de Masters of Darts speelde. In de laatste set verloor hij slechts één leg en won de wedstrijd uit met een dubbel zestien. Ondanks de overwinning heeft Scholten zich niet weten te plaatsen voor de halve finale.


Masters of Darts gaat komende zaterdag verder. Dan zal de beker voor de sterkste dartsnatie worden uitgereikt, die Engeland nu al heeft gewonnen. De Britten kunnen met een score van 15-10 niet meer ingehaald worden door Nederland. Zondag vindt de finale van het toernooi plaats.

NederlandgewonnensetsaldoEngelandgewonnensetsaldo
Raymond van Barneveld313-6Peter Manley515-9
Michael van Gerwen313-9Mervyn King313-8
Jelle Klaasen29-11Colin Lloyd311-8
Vincent van der Voort15-13Wayne Mardle27-9
Roland Scholten15-14Phil Taylor27-11

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.