Milli Vanilli krijgt eigen film

Icoon FilmHet voormalige Duitse 'muziek'duo Milli Vanilli krijgt een biografische film. De regie en het script zijn in handen van Jeff Nathanson, die eerder de komedie 'Catch me if you can' schreef.

Milli Vanilli werd opgericht in 1988 en was al direct razend populair. Het tweede album van het duo was in de Verenigde Staten goed voor zeven keer platina en de zangers, Fab Morvan en Rob Pilatus, vergeleken zichzelf al met personen als Paul McCartney en Bob Dylan. In 1990 kwam echter aan het licht dat de bekende Milli Vanilli niet de èchte Milli Vanilli was: de nummers van het duo waren ingezongen door de minder aantrekkelijke Charles Shaw, Johnny Davis en Brad Howell; Fab Morvan en Rob Pilatus waren slechts fotomodellen en bleken niet over enig muzikaal talent te beschikken. De fans waren destijds uiteraard woedend op Morvan en Pilatus en kregen van de rechter het recht om de prijs die zij voor hun cd's hadden betaald, terug te eisen. Ook de organisatie van de Grammy Awards kon de actie niet waarderen: zij verlangden de Grammy terug die Milli Vanilli enkele dagen eerder had ontvangen voor de categorie 'Nieuw talent'. Uiteindelijk viel het duo uiteen en belandden de leden bijna letterlijk in de goot. Rob Pilatus overleed in 1998 aan een overdosis.

Wie er in de film de hoofdrollen gaan vertolken is nog niet bekend, en ook is er nog geen melding gemaakt van een release-datum. Volgens regisseur Nathanson heeft Fab Morvan toegezegd mee te werken aan de productie.



Fab en Rob in betere tijden


Met dank aan PPL voor de submit.