Eekhoorn dwingt vliegtuig tot landing

Icoon OpmerkelijkEen vlucht van American Airlines is vrijdag tot landen gedwongen door een eekhoorn in de kabelruimtes. De piloten hoorden tijdens de vlucht van Tokyo naar Dallas in Texas opeens gepiep en gekrabbel.

De piloten besloten om het vliegtuig onmiddellijk aan de grond te zetten op Honolulu in HawaÔ. Daar aangekomen werden de passagiers van boord gehaald en gingen ongediertebestrijders aan boord. Nadat ze vallen hadden gezet konden ze de eekhoorn gevangen nemen.

Het is niet zeker wanneer de eekhoorn zich in het vliegtuig heeft verschanst. Alles wijst er echter op dat de eekhoorn ook al aanwezig moet zijn geweest tijdens de vorige vlucht van New York naar Tokyo. De specifieke eekhoornsoort komt namelijk uit Noord-Amerika maar leeft ook in andere landen zoals Zuid-Afrika, ItaliŽ en Engeland.

De eekhoorn is afgemaakt, autoriteiten dachten dat de eekhoorn misschien rabiŽs had. De onderzoeksresultaten van het laboratorium zijn helaas nog niet beschikbaar. Passagiers van de vlucht hebben de nacht doorgebracht in hotels en konden de volgende ochtend hun vlucht voortzetten. Ook is het onbekend of deze eekhoorn banden had met de muis die eens een vliegtuig aan de grond hield.