Rode Kruis helpt 6000 treinreizigers

Icoon BinnenlandsMeer dan 6000 gestrande treinreizigers hebben in de nacht van donderdag op vrijdag hulp gekregen van het Rode Kruis. Op verschillende plaatsen in het land zette de organisatie 600 vrijwilligers in. Een woordvoerster zei dat de nacht "goed is verlopen."

De organisatie stelde 5000 stretchers, matrassen en matjes ter beschikking aan de gestrande reizigers. Zij konden in de buurt van de stations de nacht doorbrengen. Niet iedereen kon hier gebruik van maken; er waren ongeveer duizend bedden te weinig. Volgens een woordvoerster was dat niet een heel groot probleem: "De mensen gingen daar heel creatief mee om, zij sliepen op stoelen of richtten ergens in de zaal een plekje in. Wij hadden sowieso voor iedereen een deken."

De infolijn van de hulporganisatie kreeg vanaf donderavond te maken met een groot aantal telefoontjes. Er kwamen er 300 binnen, waarvan zeventig van mensen die hun gestrande familielid of kennis zochten. Het Rode Kruis wist vijftig van deze mensen met een reiziger in contact te brengen.

De nacht was voor de reizigers niet lang. Toen het treinverkeer om half zes weer op gang kwam, zochten de mensen de weg weer richting het station. Daar hoorde natuurlijk een lekker kopje koffie van het Rode Kruis bij.