Sergeant VS geschorst na Playboyfoto's

De 33-jarige drilsergeant Michelle Manhart van de Amerikaanse luchtmacht is geschorst omdat ze naakt in het februarinummer van de Playboy staat. De blootfoto's van de Texaanse beslaan zes pagina's. Onder de titel 'Tough Love' ziet men haar eerst in camouflagepak terwijl ze jonge rekruten toeschreeuwt. Op de volgende beelden heft ze in een legerbroekje gewichten in een fitnesszaal. In de foto's die volgen is ze een stuk bloter en is ook haar minuscuul geschoren onderkant te aanschouwen.

Manhart, moeder van twee kinderen, noemt het poseren in de Playboy ''een jeugddroom''. Haar man staat volgens haar volledig achter haar.

De top van de Amerikaanse luchtmacht vindt haar activiteiten echter ''niet stroken niet met de kernwaarden van de luchtmacht: integriteit, zelfverloochening en uitmuntendheid in alles wat we doen.'' Ze blijft hangende een onderzoek geschorst. Twee vrouwelijke Amerikaanse militairen die haar voorgingen werden allebei na zo'n onderzoek overigens ontslagen.

Manhart vindt het standpunt van de luchtmacht ouderwets. De foto's zijn volgens haar artistiek verantwoord en een vorm van kunst. ''Een poserende vrouw niet kunnen zien als een kunstvorm is ouderwets. Ze vergeten ook dat ik mijn land al sinds 1994 verdedig.''De eerste twee pagina's van de fotoshoot