Vierde dode door ongeval in Wapenveld

Icoon OngelukDe 19-jarige José Berghorst die bij het verkeersongeval vorige week vrijdag in Wapenveld zwaargewond raakte, is vrijdagochtend overleden. Dat meldde de gemeente Heerde vrijdag.

Ze is het vierde slachtoffer. Bij het ongeval kwamen al drie mannen uit Wapenveld om het leven: de broers Klaas Jan (21) en Arend Willem (18) Mensink en hun buurjongen en kameraad Hendrik Jan Draaijer (22). José zat samen met de drie mannen in een auto die vrijdagavond op de Groteweg tussen Wapenveld en Heerde tegen een boom reed. Na het ongeval lag ze dagenlang in coma in een ziekenhuis.

De politie onderzoekt of een ruzie met een rivaliserende vriendengroep voorafgaand aan het ongeval een rol speelde bij de dood van het viertal. Direct na het ongeval werden de 19-jarige Peter K. en de 20-jarige Carlo W. aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het dodelijke ongeval. Later werden ze weer vrijgelaten. Volgens dit tweetal zou de bestuurder van de verongelukte auto een verkeerde inhaalmanoeuvre hebben gemaakt waarna hij de macht over het stuur verloor.

De drie omgekomen mannen worden zaterdag begraven. Enkele honderden inwoners van Wapenveld herdachten de omgekomen jongeren maandag in een stille tocht.