Voetbal: Beroepscommissie UEFA schorst Feyenoord

Icoon UEFA CupDe beroepscommissie van de Europese voetbalbond (UEFA) heeft Feyenoord voor de rest van het seizoen uitgesloten van deelname aan de UEFA Cup. Bovendien krijgen de Rotterdammers nog een boete van 60.000 euro opgelegd.

"Dit is in alle opzichten een zware klap voor onze club en voor iedereen die Feyenoord daadwerkelijk een warm hart toedraagt", aldus Onno Jacobs, directeur van de Rotterdammers. "Er zijn in deze situatie uitsluitend verliezers."

"Deze straf heeft enorme implicaties voor onze club", vervolgt Jacobs. "Zowel op het financiële als sportieve vlak loopt Feyenoord heel veel schade op. We lopen recettes mis, tv-gelden, eventuele premies en ga zo maar door. Onze echte supporters zijn de dupe geworden van het gedrag van een stel mensen waar Feyenoord niets mee te maken wil hebben."

De beroepscommissie van de UEFA is van mening dat de rellen in Nancy voorkomen hadden kunnen worden door Feyenoord. Jacobs: "We hebben nogmaals uiteengezet hoe wij vooraf gewaarschuwd hebben voor de lieden die op eigen gelegenheid naar Nancy gereisd zijn en zich daar misdragen hebben. Wij konden de verantwoordelijkheid voor die ons onbekende personen niet dragen. Nu worden wij gestraft voor het gedrag van een aantal asocialen, terwijl wij ze niet uitgenodigd hadden."

Tot slot laat Jacobs nog weten dat Feyenoord zich gaat beraden eventuele verdere stappen. "De mogelijkheid bestaat om deze straf aan te vechten bij het CAS, het hof voor sportarbitrage in Lausanne. Zo'n beroep heeft in principe geen opschortende werking. We zullen het vonnis en de argumentatie zeer nauwkeurig bestuderen en dan zullen we hierover een besluit nemen."Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport!