Tamil Tijgers ontvoeren 24 schoolkinderen

BuitenlandsDe Tamil Tijgers hebben in het oosten van Sri Lanka 24 tieners ontvoerd. Vermoedelijk zullen ze worden gedwongen soldaat te worden in het rebellenleger van de Tijgers.

De kinderen, tussen de 15 en 16 jaar oud, werden uit hun klas gehaald waar ze aan het leren waren voor een examen. Het gaat om 21 meisjes en drie jongens.

De regering van Sri Lanka en internationale organisaties beschuldigen de Tamil tijgers al langer van het ronselen van kindsoldaten. Zelf ontkennen de Tijgers dat ten stelligste.

Rebellenbeweging de Tamil Tijgers, voluit genaamd de Bevrijdings Tijgers van Tamil Eelam, strijdt al bijna 30 jaar voor een eigen staat op het eiland. Het laatste jaar vielen daarbij volgens de regering 3.400 doden. De Singalese bevolkingsgroep, die voor het merendeel boeddhistisch is, maakt 74% van de bevolking uit en domineert het land. De Tamils, die grotendeels hindu en christen zijn, maken maar 18% van de totale bevolking uit, maar vormen wel de overgrote meerderheid in de noordelijke en oostelijke streken van het land. Vanwege het gebruik van terreurtactieken zijn de Tamil Tijgers door de Verenigde Staten eind jaren 90 op de lijst van terroristische organisaties geplaatst.