Halalkerstdiner van het Rode Kruis

Activiteiten- en jongerencentrum Cinetol en het Rode Kruis hebben de bewoners uit de Diamantbuurt in Amsterdam uitgenodigd om samen een kerstmaaltijd te gebruiken. Op het kerstdiner is echter alleen door de islamitische godsdienst goedgekeurd (halal)voedsel toegestaan. Doel van het diner is de allochtone en autochtone bewoners dichter bij elkaar te brengen.

Autochtone buurtbewoners hebben woedend gereageerd op de halal-uitnodiging, zo schrijft De Telegraaf vandaag op de voorpagina. Vooral ouderen voelen zich gekwetst dat op een christelijk feest halal is voorgeschreven. ''Op zich hartstikke leuk, maar toen ik de brief eens goed doorlas, werd ik woedend. 'Alle aanwezigen wordt gevraagd iets lekkers voor het hoofdgerecht mee te nemen. Let op, er wordt halal gegeten!' stond erin. Ik wist niet wat ik meemaakte, dit is echt van de gekke'', zo citeert de krant een verontwaardigde buurtbewoner.

De organisatie weet zich van de prins geen kwaad. ''We hebben het feest georganiseerd om iedereen wat dichter bij elkaar te brengen en hebben daarom besloten halal te eten. Maar als blijkt dat buurtbewoners zich hieraan ergeren, mogen ze wel ander eten meenemen. Maar dat moeten ze dan wel heel duidelijk kenbaar maken'', aldus Meriam Tjin a Lin van de organisatie, die zelf zegt geen klachten te hebben ontvangen.