Trage websites leiden tot Mouse Rage

Icoon InternetHet Social Issues Research Centre (SIRC) heeft onderzocht welke gezondheidsrisico's slechte websites met zich meebrengen. Wat blijkt? Fouten in websites zijn schadelijk voor de gezondheid. Ze kunnen bij de bezoeker leiden tot stress en woedeaanvallen, ofwel het Mouse Rage Syndrom (MRS).

De studie is gebaseerd op 2500 proefpersonen. Tijdens de testen werd internetters gevraagd om informatie te zoeken op verschillende websites. Daarbij werden de psychische en fysieke reacties gemeten. Het onderzoek lette onder andere op hersengolven, hartritmeveranderingen, spiersamentrekking en huidvochtigheid.

Het onderzoek toont aan dat gebrekkige websites leiden tot een versneld hartritme, verhoogde transpiratie, snel en herhaaldelijk muisklikken, hardhandig omgaan met de muis en veelvuldig gevloek.

De tekortkomingen die tot deze symptomen leiden zijn: langzaam ladende pagina's, chaotische lay-out, veel pop-ups, irrelevante reclame en het uit de lucht zijn van de site.

De onderzoekers verklaren de stress en woedeaanvallen als volgt: internetters verwachten van elke site snelheid, functionaliteit en nauwkeurigheid. Dat is lang niet altijd het geval, waardoor stress en woede ontstaat.