Serious Request nu al een succes

Icoon BinnenlandsDe vanmorgen begonnen actie Serious Request van 3FM verloopt nu al zeer succesvol. Direct bij de opening gaf premier Balkenende al aan dat als er één miljoen euro of meer binnenkomt, de Nederlandse overheid het eerste miljoen zal verdubbelen.

Dagelijks zal er een tussenstand worden doorgegeven. Vanavond om half zes hadden de drie DJ's Giel, Sander en Gerard al een bedrag van 61.481 euro binnen gehaald. Bij nog geen eerdere uitvoering van Serious Request is er op de eerste dag een dusdanig hoog bedrag binnengehaald.

De jaarlijkse actie Serious Request haalde in eerdere jaren geld op voor Darfur en Congo. Dit jaar zal de volledige opbrengst worden besteed door het Rode Kruis aan het opruimen van landmijnen en de hulp aan slachtoffers van landmijnen.

Vele bekende Nederlanders zetten zich dit jaar in om een zo hoog mogelijke opbrengst te realiseren, zo brachten eerder vandaag Linda de Mol en Henny Huisman een bezoek, en verblijft momenteel Ellemiek Vermolen in het glazen huis. Luisteraars kunnen op diverse manieren bijdragen aan het goede doel, onder andere door te betalen voor verzoekjes, of door het inleveren van (oude) mobiele telefoons. Ook kan er geboden worden op door (B)N'ers aangeleverde materialen.