Veel politie op 'Superzondag' in Eredivisie

Icoon VoetbalVandaag vinden er in de Nederlandse voetbalcompetitie drie beruchte zogenaamde risicowedstrijden plaats. In Rotterdam is dat Feyenoord - Ajax; in Nijmegen NEC - Vitesse en in Utrecht de clash tussen de plaatselijke FC en ADO Den Haag. De politie is op alles voorbereid en zet vandaag meer dan 700 agenten in rond de duels in de Eredivisie.

Dat is niet zonder reden want na Feyenoord - Ajax in april van dit jaar ontstond een bizarre chaos, waarin 799 fans werden opgepakt. Utrecht - ADO leidde in 2005 tot 40 arrestaties, nadat Utrecht-fans de politie hadden bekogeld. Bij NEC - Vitesse, op 3 mei van dit jaar, werden ME'ers aangevallen en bekogeld en een politiebus totaal gesloopt.

In alle drie de steden zijn scherpe veiligheidsmaatregelen getroffen. Rotterdam spant daarbij de kroon. Men is daar vandaag in staat om in korte tijd honderden mensen te kunnen arresteren en op te bergen. Rond de Kuip werden gisteren zelfs speciale camera's opgehangen. Wie zich vanmiddag misdraagt, riskeert een stadionverbod van vijf jaar. En nog een dreigement: als het opnieuw uit de hand loopt, worden 'de Klassiekers' tussen Feyenoord en Ajax de komende vijf jaar zonder publiek van de bezoekende club gespeeld.

-
Zie voor echt sportnieuws FOK!sport.

Met dank aan calvobbes voor de submit.