Turk ontvangt dreigbrief met strafporto

Icoon ShockingEen inwoner van Den Helder van Turkse komaf heeft deze week een dreigbrief ontvangen waarvoor hij bovendien nog strafporto moet betalen ook. In zijn brievenbus vond hij een ongefrankeerde envelop waarop TNT Post een kaartje had geplakt met het verzoek de verschuldigde porto te betalen.

Toen hij de envelop openmaakte bleek er een dreigbrief in te zitten, die was ondertekend door het Anti-Turken Comité. Te lezen viel: ''Rot op uit deze wijk. Hier geen Turken welkom. Varkenskoppen zijn het. Verdwijn, anders gaat er bleod voelen. We zijn het zat''. De letters waren gehaald uit krantenkoppen.

De 43-jarige Turkse Heldernaar verdenkt zijn overburen ervan de afzender te zijn. Met hen leeft hij al 3 jaar op voet van oorlog. Hij heeft aangifte gedaan bij de politie. Die onderzoekt of er voldoende aanleiding is om tot actie over te gaan. De strafporto zegt de man niet te zullen betalen.

Overigens blijkt uit een reactie op de site van het NHD dat de ontvanger de brief ook zelf in elkaar kan hebben geflanst om zijn overburen een loer te draaien. Ene Varan (die zegt ook van Turkse komaf te zijn) schrijft: ''De overburen waar zij het over hebben, zijn mensen die ik heel goed ken, nog beter. Haar vriend is mijn sportmaat en zei heeft een plekje in mijn hart. Dus dat zijn de overburen. Je kan wel zoveel mensen verdenken, weet je wat ik denk. Dat hij dat zelf in elkaar heeft gezet om een slachtoffer beeld te creëren, want wat nog achter de schermen speelt is dat zei een civiele procedure hebben lopen tegen de overburen met een eis bedrag van 9.000 euries.''