Winnaar FOK! WaterWars 2006 bekend

Icoon Sitenews Afgelopen maand hebben op FOK! de FOK! WaterWars plaatsgevonden. 8 augustus zijn we begonnen met de eerste, en wat ons betreft zeker niet laatste editie van dit landelijke watergevecht.

De bedoeling was simpel: zoek je waterpistool, schrijf je in op FOK! en sla aan het killen. Voor dit killen kreeg je een zogenaamd "target" toegewezen. Dit was jouw slachtoffer en die moest je dan ook zien nat te spuiten. Als je dit deed kreeg je een code van je tegenstander waarmee je, na het invullen op de site, een punt erbij kreeg. Je target was dan uit het spel, en jij kreeg een nieuw target toegewezen. Dit begon redelijk lokaal, maar hoe verder je in het spel vorderde, hoe verder je moest reizen.

Eind juli kwam de user Black_Ninja met het idee om een spel als WaterWars te beginnen, als protest voor de onrust in Engeland over een soortgelijk spelletje. We realiseerden ons de potentie van een nationaal watergevecht en we hebben vervolgens in vier dagen de WaterWars opgezet.Op 26 juli zijn we begonnen met het opzetten van het spel, en op 1 augustus begonnen de inschrijvingen. Op 8 augustus kon het spel dan daadwerkelijk beginnen, en had iedereen zijn target toegewezen gekregen. Op 1 september eindigde het spel en zijn we begonnen met alles te ordenen.

Het spel is van zichzelf natuurlijk al erg tof, het wordt echter nog leuker als er prijzen beschikbaar worden gesteld. Gelukkig was dat hier het geval, en mochten we van EA een volledig pakket games weggeven. Het te winnen pakket betrof alle shooters die EA in een jaar uit geeft, op een platform naar keuze. Natuurlijk wil iedereen weten of hij of zij degene is die gewonnen heeft, en daarom gaan we dat nu bekend maken.

Allereerst een eervolle vermelding voor Annelies uit Groningen, Mark uit Groningen, Wietske uit Groningen, Michiel uit Rijssen, Roy uit Lichtenvoorde, Frank uit Hilversum, Klaas uit Gorinchem, Henry uit Amersfoort, Jilbert uit Den Haag en Stephan uit Leiden. Zij haalden allen een aantal van vier kills, wat goed is voor een gedeelde tweede plaats. Er waren echter drie mensen die het nóg beter deden en zelfs vijf mensen wisten te raken. Dit waren Frank uit Venray, Alfred uit Leeuwarden en Björn uit Hilversum. Omdat deze drie allemaal vijf kills hadden zijn we gaan kijken hoe we het beste konden beslissen. We hebben gekozen voor een loting. Uit deze loting is een winnaar gekomen.

De winnaar van de FOK! WaterWars 2006 is namelijk Frank uit Venray, beter bekend op FOK! als Hayfork. Hartelijk gefeliciteerd, jij bent de enige echte FOK! WaterWars kampioen 2006. Je zult je prijs zo snel mogelijk toegestuurd krijgen, en mocht iets onduidelijk zijn, schroom dan niet om te mailen naar waterwars@fok.nl.

Rest mij verder niets dan iedereen te bedanken die mee heeft gedaan en mee heeft gewerkt aan de FOK! WaterWars 2006. Een team vrijwilligers heeft in een kleine twee weken tijd dit hele spel uit de grond gestampt, te weten: MrSubtle, Rabrynil, dennistd, jjdj1984, petre86, Vagere_Hein, Nuongirl en --Christiaan--. Allemaal ontzettend veel dank.

Aan jullie als deelnemers en meekijkers wil ik zeggen: bedankt dat jullie dit festijn tot een groot succes hebben gemaakt. Wat ons betreft gaan we het zeker nog een keer doen, voor tijd en datum raad ik jullie aan om de FOK!frontpage in de gaten te houden.

Tot ziens, en blijf spuiten.