CD: Matt Harding - Expectation

Hans-Robert (Adagio)
Expectation is het derde album van Matt Harding. Na Tomorrow (2001) en Commitment (2003) is ook dit album weer een mooie en bijna vanzelfsprekende mix tussen akoestische laid-back deuntjes en elektronische beats en bleeps geworden.


De tracks van Harding kunnen omschreven worden als het ultieme muzikale behang. Op de achtergrond irriteren de nummers nauwelijks en vormen ze als het ware een geheel met je omgeving. Als je echter aandachtig naar zijn muzikale kunststukjes luistert, dan ontdek je steeds nieuwe muzikale vondsten. Een dubbel gevoel dus: je kunt prima ontspannen en lekker wegzakken bij dit album, maar tegelijkertijd schaam je je achteraf omdat je weer niet voldoende genoten hebt van de bij vlagen geniale combinaties van klanken, beats en vocals.

Gevolg is echter dat je het cd-tje regelmatig opzet. Vergelijk het met een heerlijk ijsje dat je iedere keer opnieuw eet, omdat je steeds de achteraf o-zo-voor-de-hand-liggende smaak weer vergeet. Expectation blijft fascineren, al zijn enkele nummers wel beduidend interessanter dan anderen.

Close is mijn persoonlijke favoriet. Het tempo ligt iets hoger dan bij de andere nummers en de vocals zijn ronduit heerlijk om naar te luisteren. Anderen zijn het met me eens: dit nummer wordt ook de eerste single die gereleased zal worden.

Harding zegt omsloten te zijn door zijn muziek. Hij besteedt veel tijd aan het luisteren en analyseren van zijn eigen materiaal. Ook luistert hij veel naar andere genres en tracks. Harding is in het bijzonder gefascineerd door de eigenschappen van percussie en piano. "Ik doe niets anders dan schrijven. Ik heb namelijk nog twee albums klaar die uitgegeven zouden kunnen worden, al is nog niet duidelijk in welke vorm dit zou moeten gebeuren."

We zullen dus nog wel meer van Harding horen. Maar voor nu: dim de lichten, kaarsjes aan en Expectation op repeat...




Label: Moshi Moshi Releasedatum: 4 september 2006
Waardering:


Must See/Buy/Do
Aanrader
Redelijk
Tsjaa...
STAY AWAY!!!!