FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 25 augustus 2006

Belgen zetten trekvogel in vliegtuig

Icoon OpmerkelijkDe Vlaamse vogelbescherming zet dinsdag een verdwaalde trekvogel op een vliegtuig naar het zuiden. De dierenliefhebbers willen de verzwakte vogel zo alvast een stukje op weg helpen.

De bijzondere operatie betreft een hop. De vogel was in Syrië in een vrachtschip vol Chevrolets gevlogen. Een bemanningslid haalde de vogel maandag in Antwerpen van boord en bracht het beestje naar een opvangcentrum.

"Omdat de hop in België al enkele decennia als broedvogel is uitgestorven, kan hij niet in ons land worden vrijgelaten. Bovendien begint binnenkort de trek naar het zuiden, meestal Zuid-Afrika", aldus de Vogelbescherming Vlaanderen vrijdag.

Luchtvaartmaatschappij Virgin Express bood een ticket richting Italië aan voor de vogel en zijn begeleider.

Een hop
Een hop

Uitzendtijden GP Turkije

De veertiende race van de Formule 1 komt er al weer aan. Naast de voorbeschouwing op de komende race willen we je ook graag de uitzendtijden geven, zodat je niets van het spektakel hoeft te missen. Hieronder vind je alle uitzendingen op SBS6 (Nederland), Canvas (België) en RTL (Duitsland).

Vrijdag 25 augustus:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS623.30 - 23.45Samenvatting vrije trainingen

Zaterdag 26 augustus:

ZenderUitzendtijdProgramma
RTL10.00 - 11.15Derde vrije training
RTL12.45 - 14.20Kwalificatie
SBS612.55 - 14.15Kwalificatie

Zondag 27 augustus:

ZenderUitzendtijdProgramma
SBS609.05 - 10.30Kwalificatie (hh)
RTL12.45 - 16.30Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
SBS613.00 - 16.15Voorbeschouwing, race en nabeschouwing
Canvas14.00 - 16.00Race

Alle uitzendtijden zijn onder voorbehoud.

Uitslagen Jupiler League Speelronde 4

Er werd vanavond een compleet programma gespeeld in de Jupiler League. En men was flink op dreef, in de tien wedstrijden vandaag werd er maar liefst vijftig maal gescoord.

Uitslagen vierde speelronde

thuisuit uitslag
FC DordrechtStormvogels/Telstar4-2
FC VolendamTOP Oss4-1
RBC RoosendaalHelmond Sport5-0
HFC HaarlemGo Ahead Eagles1-1
FC Den BoschFortuna Sittard2-0
BVV VeendamVVV-Venlo2-1
Cambuur LeeuwardenFC Zwolle0-4
EindhovenMVV1-6
AGOVV ApeldoornDe Graafschap4-4
FC OmniworldFC Emmen5-3

Stand na 4 speelronden

#ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1.FC Den Bosch4109-2
2.FC Dordrecht4109-3
3.RBC Roosendaal4811-4
4.FC Volendam488-4
5.Go Ahead Eagles476-4
6.BV Veendam464-3
7.Telstar/Stormvogels467-9
8.FC Omniworld467-10
9.MVV457-3
10.Haarlem459-6
11.FC Zwolle455-2
12.VVV-Venlo454-4
13.FC Emmen458-9
14.AGOVV4411-11
15.De Graafschap448-8
16.Fortuna Sittard443-6
17.FC Eindhoven425-11
18.Helmond Sport422-8
19.Cambuur421-7
20.TOP Oss414-14

Programma vrijdag 1 september

thuisuit
FC EmmenDe Graafschap
FC VolendamAGOVV
FC ZwolleRBC Roosendaal
Fortuna SittardFC Dordrecht
Go Ahead EaglesFC Omniworld
Helmond SportFC Den Bosch
MVVHaarlem
Stormvogels/TelstarBV Veendam
TOP OssFC Eindhoven
VVV-VenloCambuur Leeuwarden

Kirby Squeak Squad screens

Na het vernieuwende Kirby: Power Paintbrush verschijnt er een tweede Kirby-avontuur voor de Nintendo DS. Ditmaal niet de gameplay uit Power Paintbrush waarin je Kirby moest helpen door met je stylus te tekenen, maar gewoon weer de speelwijze die ons laat terugdenken aan oude tijden waar de NES nog onder de TV stond.

Van dit nieuwe avontuur, Kirby Squeak Squad genaamd, zijn er een zevental screenshots verschenen.






Giraffes in space!

Jeff Minter, bekend van 8-bit klassiekers als Gridrunner, Trip-a-Tron, Mama Llama, Hover Bovver, Iridis Alpha, Meta-Galactic Llamas Battle at the Edge of Time en natuurlijk Tempest 2000 voor de Atari Jaguar heeft vandaag een aantal screenshots van zijn nieuwe game, de Xbox Live Arcade titel Space Giraffe, online geplaatst.

De beschrijving van de game is echter te bizar om goed te vertalen, daarom hieronder de Engelstalige beschrijving van de game:

You are in control of the giraffe. Generally it fires from its hooves but if you make it raise a hoof and hover it over a channel, it'll fire from that hoof too (up to a point, you can't do that indefinitely).

As you shoot stuff the tail grows longer. The length of the tail determines how many things get smart bombed when you press the smart bomb button - the segments of the tail explode sequentially, taking out one enemy with each segment.

If you keep the tail until the end of the level, it'll explode as you leave the surface, yielding bonus points as it does so.

There will be a "helper" you can get as a powerup but it won't be a space giraffe

Space Giraffe moet nog dit jaar te downloaden zijn.




Tony Hawk's Downhill Jam screenshots

Er zijn drie screenshots verschenen van de Tony Hawk's Downhill Jam voor de Wii. Zoals te zien is slaat dit deel in de bekende Tony Hawk's serie een ietwat andere weg in dan we kennen.

Zowel op het gebied van uiterlijk (minder realistisch) als gameplay zijn er dingen aangepast. Zo zul je, zoals op de screenshots staat aangegeven, gebruik maken van de Wii-mote. Bovendien kun je nu kiezen tussen drie gameplay-varianten: race, trick en slalom. Tony Hawk's Downhill Jam staat gepland als launchtitel voor de Wii.




Uitslag Roda JC - ADO Den Haag

Vanavond werd de competitiewedstrijd tussen Roda JC en ADO Den Haag gespeeld. Hieronder vind je de uitslag.

Roda JC - ADO Den Haag 1-0
78' Vandamme 1-0 (assist Oper)

Scheidsrechter: V. Hulten.
Toeschouwers: 11.000.
Geel: Bakkati, Saavedra (ADO).

Opstellingen

Roda JC: Kujovic, De Fauw, Kah, Saeijs, De Jong, Agustien, Meeuwis, Bodor, Vandamme (Bouchiba/90+1), v.Tornhout (Sonko/61), Cissé (Oper/44).

ADO: Postma, Vreven, Saavedra, Bodde, Bakkati, Rankovic, Delorge, Tininho, Verhoek (De Vries/62), Mols (Elia/76), Kolk.

Programma rest van dit weekend:

Datum:Thuis:Uit:
za 26/8SC HeerenveenWillem II
za 26/8RKC WaalwijkExcelsior
za 26/8VitesseAZ
za 26/8FC UtrechtSparta Rotterdam
zo 27/8NECFC Groningen
zo 27/8FeyenoordHeracles Almelo
zo 27/8FC TwentePSV
zo 27/8NAC BredaAjax

'Paris hackte voicemail Lindsay Lohan'

Icoon ShowbizzHet bedrijf Spoofcard.com heeft het contract van Paris Hilton opgezegd, omdat zij de voicemail van actrice Lindsay Lohan misbruikt zou hebben. Met behulp van Spoofcard kan de zogeheten 'Caller ID' van een telefoon worden aangepast.

Naast de rijke erfgename van de Hilton-hotelketens zouden er nog vijftig andere abonnees misbruik hebben gemaakt van de Spoofcard-dienst, aldus CBS News. Door de Caller ID aan te passen, was het mogelijk om andermans voicemail af te luisteren.

"We hebben stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat mensen niet meer ongeoorloofd toegang kunnen krijgen tot een voicemail", stelt Mark Del Bianco, advocaat van Spoofcard. "We willen niet dat onze dienst hiervoor gebruikt wordt." Del Bianco is er heilig van overtuigd dat Hilton Spoofcard heeft gebruikt om de voicemail van Lindsay Lohan af te luisteren. "Alle telefoontjes die zijn gepleegd via onze dienst zijn gelogd."

Maar de advocaat van Hilton, Elliot Mintz, kan zich niet voorstellen dat zij zoiets zou doen. "Ze is niet aangeklaagd voor het hacken van Lohans voicemail", aldus Mintz. "Dat wil ik uit de wereld hebben. In het verleden hebben de twee problemen met elkaar gehad, maar Paris zou zoiets nooit doen."

In juli dit jaar werd Paris Hilton er nog van beschuldigd het wachtwoord van Lohans Blackberry te hebben gehad en via het apparaat allerlei 'ranzige en erg gemene berichten' te hebben verstuurd. De advocaat van Lindsay Lohan, Leslie Sloane Zelnick, verklaart dat Paris destijds níét degene was die de Blackberry had misbruikt. Ook nu denkt Zelnick dat Hilton niet Lohans voicemail gehackt heeft. De politie heeft de voicemailzaak inmiddels in onderzoek.

Met dank aan Bupatih voor de submit.

Name that bitch! (1)

Goed om jullie niet af te schrikken, is de eerste opgave vrij eenvoudig. Bijna iedereen kent deze m/v wel of heeft er wel eens van gehoord. Niet vanwege een glanzende politieke carrière trouwens, maar hij is wel veel in het nieuws geweest en zoveel oud-politici die een moord op hun naam hebben staan zijn er niet. Maar zoals hij zelf zegt: "Liefde en seks zijn eerst en vooral een kwestie van money, big money. Alles is daarbij toegestaan: leugens, oplichting, en ook moord."

Nee, het uilskuiken dat jullie moeten raden is zeker niet Philomena Bijlhout. De man die we zoeken heeft zelfs een goede reden om de pest te hebben aan het schatje van Bouterse. Overigens niet alleen omdat er van haar wel foto's waren in een uniform.

The rules The prizes

Pro-licentie voor Unibet.com

De Belgische wielerploeg Unibet.com rijdt het komende jaar in de ProTour. De Nederlander Jacques Hanegraaf, momenteel als adviseur aan de ploeg verbonden, heeft dit vandaag te horen gekregen van de UCI.

De hoofdsponsor van de wielerploeg is een internationaal beursgenoteerd wedbedrijf dat zijn roots in Zweden heeft. "De licentiecommissie van de ProTour heeft ons laten weten dat we in principe mogen toetreden. Er zijn nog wel enkele voorwaarden waar we aan moeten voldoen," aldus Hanegraaf.

Volgens hem is de bankgarantie echter geen enkel probleem. " En we gaan nu op zoek naar renners omdat we ook aan sportieve eisen moeten voldoen. Ook daar komen we wel uit."

Name that bitch - prizes

Over de prijzen wordt nog even op het hoogste FOK-niveau nagedacht. Meer nieuws volgt.

We vervelen u ondertussen met wat literatuur. Word je ook nooit dommer van. Geen punten mee te winnen, maar enig idee van wie dit is?

Iemand moest Josef K. belasterd hebben, want zonder dat hij iets kwaads had gedaan, werd hij op een morgen gearresteerd. De procedure is nu eenmaal op gang gekomen, en u zult alles op het juiste tijdstip te horen krijgen. Ik ga buiten mijn boekje als ik u zo vriendelijk aanspoor.

Wederom motorwissel Albers

Voor het derde achtereenvolgende raceweekend moet Christijan Albers zijn motor laten vervangen. Tijdens de Grands Prix van Duitsland en Hongarije moest de Nederlander namelijk ook al een nieuwe motor in zijn Midland-auto laten monteren.


Door de motorwissel zal Albers zondag tien startplaatsen verliezen op de startgrid van de Grand Prix van Turkije. In de eerste vrije training vandaag eindigde Albers als veertiende, terwijl hij in de middagsessie de langzaamste was.

"We hebben geen idee wat er aan de hand is. Dit is al de derde keer op rij dat mijn motor het begeeft. In de eerste training voelde ik al dat er iets mis was met de auto. Ik baal hier enorm van. Dit betekent ook dat ik de volgende race in Monza niet met een verse motor kan beginnen. We gaan nu kijken wat de oorzaak precies is en wat we aan het probleem kunnen doen."

Ricardo Oliveira mogelijk naar AC Milan

De kans lijkt groot dat AC Milan met succes Ricardo Oliveira gaat overnemen van Real Betis Sevilla. De spits moet nog wel een medische keuring ondergaan voordat hij in Milaan gepresenteerd kan worden.

De Braziliaans international scheurde in november 2005 zijn kruisbanden waardoor een extra grondige keuring door de medische staf van AC Milan een noodzaak is. In mei van dit jaar werd Oliveira verhuurd aan São Paulo om weer te herstellen van zijn blessure. Bij São Paulo scoorde de aanvaller vijf keer in acht duels. Ook had hij een aandeel in het bereiken van de Copa Libertadores.

Vervolgens ontstond er een vreemde situatie. Het contract van Oliveira bij de Braziliaanse club was inmiddels afgelopen. Betis Sevilla gaf hem vervolgens geen toestemming om nog langer voor São Paulo te spelen en dirigeerde Oliveira direct terug naar Spanje. Hierdoor miste de spits de finale van de Copa Libertadores.

Ricardo Oliveira kwam vervolgens, hoewel negen dagen te laat, weer aan in Spanje. De clubleiding was hier zo ontevreden over, dat de speler een boete werd opgelegd van één miljoen euro of verbanning naar een Russische club.

John Blankenstein (57) overleden

Icoon VoetbalDe bekende scheidsrechter John Blankenstein is vrijdag op 57-jarige leeftijd gestorven. Blankenstein was al langere tijd ernstig ziek. Hij overleed in het Leyenburg ziekenhuis in Den Haag.

Blankenstein werd in 1949 geboren in De Bilt. In 1979 begon hij zijn actieve carrière als scheidsrechter en vanaf 1985 floot hij ook internationale wedstrijden. In 1996 stopte hij met scheidsrechteren, maar hij was daarna wel nog bij veel gelegenheden te zien. Zo deed hij in 2000 nog mee met Big Brother VIPS.

Blankenstein werd niet alleen bekend vanwege zijn kwaliteiten als scheidsrechter, maar ook om zijn openlijke homoseksualiteit. Hij was één van de eersten uit de voetbalwereld die hiervoor zo open uit durfde te komen.


John Blankenstein (1949-2006)

Met dank aan raz0r1986, Dingespace, Amrod, MrDoegewoon, Djep, Zhukov, -Hans-, en DeTolk voor de submit.

ADO Den Haag trekt Bunjevcevic aan

ADO Den Haag en Goran Bunjevcevic hebben een akkoord bereikt over een contract voor één seizoen. De afgelopen vijf seizoenen speelde de transfervrije centrale verdediger voor Tottenham Hotspur.

Voor zijn overstap naar de club uit de Egelse Premier League in 2001 kwam de 33-jarige Serviër in zijn vaderland achtereenvolgens uit voor Graficar Belgrado, RAD Belgrado en Rode Ster Belgrado. Met Rode Ster werd hij in de seizoenen 1999/2000 en 2000/2001 landskampioen en won hij in 1999 en 2000 de beker.

Goran Bunjevcevic speelde in twaalf seizoenen 236 competitiewedstrijden, waarin hij 21 keer wist te scoren.

Wat is Dit: Opgave 41 - Uitslag

Het lijkt erop dat ik het gevoel voor het vinden van goede plaatjes ben verloren. Dit keer hadden jullie weer maar een ronde nodig om het juiste antwoord te geven: een bestekrekje. En dat werd reeds na 25 minuten gegeven door Allan24. Hiermee pakt hij voor de derde keer dit kwartaal de 6 punten. Een hattrick dus. Knap! Gefeliciteerd!
In de lift gaan mee: TheYoung1, B, en lapschwanz.

Een waarschuwing aan lapschwanz: jij plaatste de productnaam (Ordning) bij je antwoord. Ik zie dat als gelijk met het plaatsen van een plaatje of een link naar het product. Voor deze keer zie ik het door de vingers maar een volgende keer betekent het diskwalificatie voor het betreffende kwartaal.

De volgende Wat is Dit zal plaatshebben a.s. maandag om 12 uur.

De prijzen
Voor kwartaal 3 (dus de periode tot en met 1 Oktober) is Dutch Filmworks zo vriendelijk geweest om een mooi prijzenpakket ter beschikking te stellen. Dit prijzenpakket bestaat uit 8 films uit de Supreme Editions:
IMAGINARY HEROES (2 DVD Edition) - Sigourney Weaver - Emile Hirsch - Jeff Daniels. Sc & R: Dan Harris
THE BRIDGE OF SAN LUIS REY - Robert DeNiro - Kathy Bates - Harvey Keitel - Gabriel Byrne. Sc & R: Mary McGuckian
THE BALLAD OF JACK & ROSE - Daniel Day-Lewis - Catherine Keener - Jason Lee. Sc & R: Rebecca Miller
THEIR EYES WERE WATCHING GOD - Halle Berry - Terrence Dashon Howard - Michael Ealy. R: Darnell Martin
11:14 - Barbara Hershey - Hilary Swank - Colin Hanks - Ben Foster - Patrick Swayze - Rachael Leigh Cook. Sc & R: Greg Marcks
ASYLUM - Ian McKellen - Natasha Richardson - Marton Csokas. R: David Mackenzie
I'LL SLEEP WHEN I'M DEAD - Clive Owen - Malcolm McDowell - Charlotte Rampling. R: Mike Hodges
THE LAST TRAPPER - Van de makers van Microcosmos en Winged Migration

De oplossing: Bestekrekje

Tot maandag, tot WiD!

Makaay: 'te oud om te hopen'

Roy Makaay wordt in Duitsland beschouwd als één van de beste aanvallers uit de Bundesliga. Onze oosterburen begrijpen dan ook niet dat de Nederlander niet in Oranje speelt. Makaay zelf weet het wel.

Vandaag, vrijdag, liet Das Phantom weten niet te verwachten ooit nog terug te keren in Nederlands elftal. “Ik ben te oud om nog hoop te koesteren”, zo reageerde Makaay, die de deur voor Marco van Basten op een kier laat staan: “Als ze me ooit nog nodig hebben, weten ze me wel te vinden. Ik concentreer me nu volledig op Bayern”

De 31-jarige aanvaller is de Duitse competitie uitstekend begonnen door het allereerste doelpunt van het seizoen te maken. Ook in de tweede wedstrijd wist de aanvaller het doel te vinden waardoor Bayern München medekoploper is.

John Blankenstein overleden

Oud-scheidsrechter John Blankenstein is vandaag op 57 jarige leeftijd overleden in het Haagse ziekenhuis Leyenburg. Hij was al geruime tijd ziek.

Blankenstein werd in 1949 geboren in De Bilt. In 1979 begon hij zijn actieve carrière als scheidsrechter en vanaf 1985 floot hij ook internationale wedstrijden. In 1996 stopte hij met scheidsrechteren, maar hij was daarna wel nog bij veel gelegenheden te zien. Zo deed hij in 2000 nog mee met Big Brother VIPS.

Blankenstein was vanaf 1979 tot 1996 scheidsrechter Betaald Voetbal en vanaf 1985 ook internationaal scheidsrechter. Hij was één van de eersten uit de voetbalwereld die uitkwam voor zijn homosexualiteit.


John Blankenstein (57) overleden

Feyenoord toch eerst uit tegen Lokomotiv Sofia

Feyenoord zal op 14 september, in de eerste ronde van de UEFA Cup, toch eerst de uitwedstrijd spelen tegen Lokomotiv Sofia.

Vanmiddag bepaalde de loting nog dat de Rotterdammers eerst in de Kuip zouden spelen. Door logisitieke problemen is echter besloten om de thuis- en uitontmoeting om te draaien. Stadsgenoot CSKA Sofia lootte namelijk op dezelfde datum als Lokomotiv een thuiswedstrijd tegen Besiktas, en omdat beide clubs een stadion delen moest er iets gewijzigd worden.

Big Brother-bewoner met extreemrechtse trekjes

Big BrotherIn Big Brother zit deze keer een bewoner met extreem-rechtse sympathieën. Bewoner Etiënne blijkt op internet een CU2-profiel te hebben gehad (is net gewist, de Google-cache staat hier) dat onder meer het logo van het internationale netwerk van neonazi's Blood & Honour bevatte. Het profiel lijkt verder veel op de standaard-profielen die veel hardcorehouse-liefhebbers er op nahouden. De 19-jarige Etiënne, die samen met zijn vader Marcel in het Big Brother-huis bivakkeert, heeft reeds laten weten niet van allochtonen en homo's te houden. Hij houdt wel van ''uitgaan, kickboksen en gewoon lol maken'', schrijft hij op CU2. Zijn favoriete film is 'American History X', een keiharde film over Amerikaanse skinheads.

Endemol zegt vooraf op de hoogte te zijn geweest van Etiënnes politieke voorkeuren: ''Wij doen een uitvoerig antecedentenonderzoek naar de kandidaten. Verder is Big Brother een spiegel van de samenleving. En daar horen mensen met verschillende opvattingen bij. Bovendien hebben de makers van Big Brother bewust een groep mensen bij elkaar gezet die samen een verhaal vertellen'', aldus een woordvoerder van Endemol.



Zie voor meer Big Brother-nieuws: Big Brother Blog.

Arveladze nieuwe aanvoerder AZ

Shota Arveladze is de nieuwe aanvoerder van AZ. De Georgische spits is de opvolger van Joris Mathijsen, die eerder deze week vertrok naar het Duitse Hamburger SV. Arveladze zal de band zondag voor het eerst dragen, als zijn ploeg de uitwedstrijd tegen Vitesse speelt.

"AZ is een club met een Nederlandse uitstraling. Daardoor ligt het meer voor de hand dat een Nederlandse speler aanvoerder is. Maar Shota dwingt heel veel respect af in de kleedkamer. Dus of hij de band nu wel of niet draagt, hij is toch wel de aanvoerder", aldus trainer Louis van Gaal over de keuze voor de spits. Van Gaal zei wel dat hij nog niet weet of Arveladze het volledig seizoen aanvoerder zal blijven.

Albert Heijn boodschappenbusje

Icoon BinnenlandsSupermarktketen Albert Heijn heeft een nieuw wapen in de strijd geworpen om klanten te houden als een van de ongeveer zevenhonderd filialen sluit door een verbouwing of een brand. De super vervoert dan klanten met een pendelbusje naar een ander filiaal.

"We hebben het nu een paar keer gedaan en de reacties zijn positief", aldus een woordvoerster van Albert Heijn vrijdag. De eerste ervaring met het busje werd opgedaan bij het filiaal aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam. Daar is wegens instortingsgevaar een gebied afgezet. Om klanten toch verder te helpen zette het bedrijf een busje in.

"Wij betalen dat", aldus de woordvoerster. "Zo willen wij onze klanten behouden." Recentelijk is er een winkelcentrum in Leeuwarden in de as gelegd, waarin ook een filiaal van Albert Heijn was gevestigd. De klanten kunnen nu met het busje naar een andere winkel in de buurt. Ook in Den Haag, waar in het winkelcentrum De Stede een supermarkt wordt verbouwd is het busje inmiddels gearriveerd. "Daar wordt ook een Konmar omgebouwd naar Jumbo. Nu zijn alle supermarkten in dat centrum dicht. Daarom hebben wij ook hier het busje ingezet."

De woordvoerster wilde niet zeggen of Albert Heijn het busje altijd laat komen als er een filiaal door brand of verbouwing is gesloten. "Dat bekijken we nog."

Zilver voor van Grunsven op WK

Anky van Grunsven heeft met Keltec Salinero bij de Wereldruiterspelen in het Duitse Aken zilver veroverd op het dressuuronderdeel Grand Prix Speciaal.

De amazone uit Erp moest alleen de Duitse Isabell Werth met Satchmo voor zich dulden. Van Grunsven scoorde 77,800%, terwijl Werth kwam tot 79,400%. Derde werd de Deense Anders Helgstrand met Matine. "Ik heb vrede met mijn proef. Het was niet goed genoeg voor goud. Het is niet anders, maar dit is ook mooi", Aldus van Grunsven.

Van Grunsven heeft ondanks dat ze al jaren bij de wereldtop hoort nog altijd maar 1 wereldtitel achter haar naam staan, in 1994 won ze in Den Haag met Bonfire de Kür op muziek. In 1998 werd ze, eveneens met Bonfire, tweede. In 2002 werd ze met ‘tussenpaus’ Krack C elfde. Op die laatste twee kampioenschappen werden de er geen afzonderlijke prijzen verdeeld en ging het om een totaalklassement. Zaterdag heeft ze nog een kans op de Kür.

D66: Veroordeelde pedo's nooit meer met kinderen laten werken

PolitiekAls het aan de Tweede Kamerfractie van D66 ligt wordt het veroordeelde kindermisbruikers verboden ooit nog met kinderen te werken. D66-Kamerlid Ursie Lambrechts wil dat het kabinet maatregelen neemt om ontuchtplegers die na een veroordeling opnieuw solliciteren in het onderwijs of als bijvoorbeeld vrijwilliger van een sportclub, levenslang die mogelijkheid ontnomen wordt.

Deze week nog oordeelde een rechter dat een 46-jarige pedoseksuele onderwijzer uit het Limburgse Neer 7 jaar lang niet meer in het onderwijs aan de slag mag. De man was al vaker veroordeeld wegens ontucht met kinderen. Lambrechts vindt dat in zo'n geval een pedoseksueel nooit meer beroepsmatig of als vrijwilliger met kinderen in aanraking mag komen.

Uiltjes Blijdorp hadden geen vogelgriep

Icoon Vogelgriep De twee jonge uiltjes die onlangs zijn overleden in Diergaarde Blijdorp, blijken definitief niet besmet te zijn geweest met het vogelgriepvirus. Twee eerdere onderzoeken leken er op te wijzen dat de diertjes waren overleden aan de voor mensen gevaarlijke variant H5N1. Het virus kon bij de laatste onderzoeken echter niet gevonden worden. Dat heeft het ministerie van Landbouw vrijdag bekendgemaakt.

Dezelfde conclusie werd maandag ook al getrokken uit de voorlopige resultaten van het uitgebreide onderzoek. Wel werden er bij een eerder onderzoek inactieve resten van een vogelgriepvirus aangetroffen - een zogenaamd 'dood virus'.

Uit het uitgebreide onderzoek is ook gebleken dat er geen andere dieren van Blijdorp met het vogelgriepvirus besmet zijn. De meeste dieren waren dan ook gevaccineerd. De pas geboren vogels die nog geen vaccinatie hadden gehad, zijn deze maand allemaal alsnog ingeënt.

Rondje Nederland: ze zijn binnen

Om 17:37 is team FOK! over de finish gekomen.

Uiteraard volgt er later op de avond een update, maar tot die tijd kan ik het niet beter uitdrukken dan:

quote:
Op vrijdag 25 augustus 2006 18:18 schreef reul_lb het volgende:
Heej Flash!

Geweldige prestatie hebben jullie neergezet, of dit nu de eerste of de laatste plaats is, jullie hebben in 5 dagen alle stations van Nederland aangedaan en er zijn niet veel anderen die dit met jullie kunnen delen.

Super!

[upd] 2 doden bij blikseminslag op begrafenis

Icoon OngelukBij blikseminslag op een begrafenis in Vorden (Gelderland) is iemand om het leven gekomen. Vier anderen raakten gewond. Twee van hen zouden er slecht aan toe zijn, over de rest is niets bekend. De bliksem sloeg in rond 15:00 uur.

De slachtoffers zouden allemaal lid zijn van de fanfare Sursum-Corda. Zij waren aanwezig bij de begrafenis.

Update 18.24 uur:
Inmiddels is er een tweede dodelijke slachtoffer te betreuren. Dit is zojuist bekend gemaakt op de persconferentie.

Met dank aan LeeHarveyOswald, Vector_SLD, MRDB en Gizmo79 voor de submit.

Amerikaan voorkomt inbraak in Liverpool

OpmerkelijkEen inwoner van de Amerikaanse stad Dallas heeft een inbraak in Groot-Brittannië weten te voorkomen omdat hij via internet de beelden bekeek van een webcam in Liverpool wegens zijn belangstelling voor de Beatles.

De Texaan bekeek live beelden van Mathew Street, die in de omgeving ligt van de Cavern Club, waar de Beatles geregeld speelden. Hij merkte op dat inbrekers bezig waren zich toegang te verschaffen tot een sportzaak en belde meteen de politie van Liverpool.

De meldkamer van de politie stuurde een patrouillewagen naar de straat. Daar konden de agenten drie verdachten aanhouden.

Bisdom wil ministerie voor gezin

Icoon Politiek Hulpbisschop Everard de Jong van het bisdom Roermond wil dat het kabinet een ministerie van het Gezin instelt. Dat liet het bisdom vrijdag weten. Volgens De Jong wordt de samenleving steeds zelfzuchtiger en gaat dat ten koste van vooral kinderen en jongeren.

Het ministerie zou alle wetten en voorstellen die te maken hebben met kinderen, moeten beoordelen op de gevolgen voor gezinnen. Dat schrijft de hulpbisschop in een krant, die vrijdag is verschenen ter gelegenheid van het jaarlijkse Christelijk Sociaal Congres.

Wilders presenteert zijn kandidaten

Voormalig VVD-Kamerlid Geert Wilders gaat met zijn Partij voor de Vrijheid (PvdV) met de 'gewone' man en vrouw campagne voeren voor de komende parlementsverkiezingen. Vandaag presenteerde hij zijn eerste 16 kandidaten op een bijeenkomst in Amsterdam. ''Geen mensen uit de Haagse kaasstolp, geen wereldvreemde bureaucraten, maar allemaal mensen uit de praktijk. Een politieman, een ondernemer, een onderwijzer'', aldus Wilders.

Alleen de plaats van Wilders en de nummer twee, Fleur Agema (29), lid van Provinciale Staten van Noord-Holland en oud-LPF-lid, staan vast. Verder komen op de lijst onder meer oud-generaal Peter Paul Sonnenschein, advocaat-generaal Raymond de Roon (gerechtshof in Amsterdam), Sietse Fritsma (Immigratie- en Naturalisatiedienst), de Amsterdamse politieinspecteur Hero Brinkman en gemeenteraadslid Barry Madlener (Leefbaar Rotterdam).

Coffeeshops dicht
De Partij voor de Vrijheid zal strijden voor een ''beter en fatsoenlijker Nederland''. Dat houdt volgens Wilders onder meer in: lagere belastingen, betere scholen (meer leraren, kleinere scholen), minder criminaliteit, een kleinere overheid en een immigratiestop van 5 jaar op niet-westerse allochtonen.

Verder moeten dierenmishandelaars achter de tralies belanden en moet er een einde komen aan de dubbele nationaliteit van Marokkanen in Nederland. Wie drie keer zwaar geweld gebruikt, moet levenslang de cel in. ''Marokkaanse straatterroristen'' moeten hard worden aangepakt en desnoods het land uit en tenslotte moeten alle coffeeshops dicht.

Wilders wordt nog steeds zwaar beveiligd wegens herhaalde bedreigingen aan zijn adres. Hij verwacht echter niet dat zijn kandidaat-Kamerleden ook beveiligd moeten worden, maar uiteindelijk besluit de overheid (justitie) daarover. De Partij voor de Vrijheid zou volgens Wilders zo'n 10 Kamerzetels moeten kunnen scoren.

Met dank aan pberends voor de submit.

Family Guy game zal oorspronkelijke stemmen bevatten

Zoals bij veel populaire tv-series zal er ook van Family Guy een computer game gemaakt worden. In de game zullen er drie speelbare characters zijn: de vader Peter Griffin, de megalomane zoon Stewie en de hond Brian. Deze characters zullen worden ingesproken door Seth McFarlane, de geestelijk vader van de serie.

Ook de rest van de characters uit de serie die je gedurende de game zal tegenkomen zullen worden ingesproken door de oorspronkelijke acteurs. Adam West, Seth Green, Mila Kunis en Alex Borstein zullen allemaal de stem inspreken van hun eigen characters.

De game staat op het moment gepland voor een release aan het eind van dit jaar, op de huidige generatie consoles.

Blizzard wil jaarlijkse WoW expansions

Op het moment staat de eerste uitbreiding voor World of Warcraft, The Burning Crusade, nog steeds gepland voor een release aan het eind van dit jaar, dit ondanks het feit dat de game op het moment zich pas in de alpha fase bevindt. Blizzard heeft nu gezegd dat het in de planning ligt om voortaan elk jaar rond de feestdagen een nieuwe expansion voor World of Warcraft uit te brengen.

Blizzard kent zichzelf echter ook wel, en zei daarom dan ook dat het mogelijk is dat dergelijke doestellingen niet altijd gehaald zullen worden.

Meer dan één miljoen New Mario's in de USA

Nadat New Super Mario Bros. in Japan meer dan een miljoen keer over de toonbank ging (rond de drie miljoen op dit moment zelfs) is Amerika aan de beurt. De game ging daar recentelijk door de één miljoen grens nadat eerder Brain Training dat al deed.

Verwacht wordt dat ook Animal Crossing Wild World door de één miljoengrens gaat, deze staat op dit moment op ongeveer 800.000 units en verkoopt nog steeds goed.

Final Fantasy III sales

De eerste geschatte verkoopcijfers van Final Fantasy III zijn bekend. Het lijkt erop dat de game op de eerste dag zo'n 309.000 gewone exemplaren verkocht (ongeveer 450.000 verscheepte units) en 21.000 special editions. Deze speciale 'Crystal Edition' is niet meer te verkrijgen op dit moment en staat al voor honderden dollars op Ebay.

Exacte aantallen krijgen we ergens volgende week als de wekelijkse softwareverkopen binnenkomen. Wanneer de game naar Europa komt is nog niet bekend.

Wekelijkse hardwareverkopen Japan

De wekelijkse hardware verkopen voor Japan zijn weer bekend. Ditmaal valt op dat de DS lite verkopen ongeveer gehalveerd zijn. Geruchten geven twee mogelijke oorzaken aan:

1) Nintendo spaart de DS-en op voor de launch van FFIII (afgelopen 24 augustus)
2) Nintendo kan de productie nog steeds niet aan

De verkopen zien er in ieder geval als volgt uit:

ConsoleAantalVorige week Totaal 2006
DS Lite74.495196.7193.804.613
PSP41.53541.2891.198.899
PS226.83326.547935.611
GBA SP3.8233.051186.472
GB Micro2.2662.031115.741
Xbox 3601.4931.20467.480
Cube92294062.279
NDS712934952.549
GBA20232.999
Xbox761.637

Maduro en Vlaar terug in Jong Oranje

Bondscoach Foppe de Haan heeft Hedwiges Maduro en Ron Vlaar opgeroepen voor de oefenwedstrijd van Jong Oranje tegen Bayer Leverkusen op 1 september.

Eerder deze maand was het duo niet aanwezig bij de vriendschappelijke interland tegen Jong Duitsland. Maduro kreeg toen rust en Vlaar kampte met een blessure aan zijn wreef. Jong Oranje is bezig aan de voorbereiding op het EK onder 21 jaar, dat in juni 2007 in eigen land wordt gespeeld.

Selectie Jong Oranje:

Doel: Kenneth Vermeer (Ajax), Job Bulters (AZ)
Verdediging: Ryan Donk (RKC Waalwijk), Jeroen Drost, Gianni Zuiverloon (sc Heerenveen), Arnold Kruiswijk (FC Groningen), Dwight Tiendalli, Ron Vlaar (Feyenoord)
Middenveld: Ismaïl Aissati (PSV), Wout Brama (FC Twente), Rick Kruys (FC Utrecht), Hedwiges Maduro (Ajax), Robbert Schilder (Heracles Almelo)
Aanval: Otman Bakkal (FC Twente), Fred Benson (Vitesse), Eljero Elia (ADO Den Haag), Julian Jenner (AZ), Tim Vincken (Feyenoord)

Verdonk moet inburgeringsplan aanpassen

Icoon PolitiekDe Raad van State heeft minister Verdonk in een schriftelijk advies laten weten dat immigranten met de Nederlandse nationaliteit niet mogen worden verplicht tot het volgen van een inburgeringscursus. Minister Verdonk zegt het advies heel serieus te nemen.

Minister Verdonk wilde dat niet alleen in Nederland wonende buitenlanders verplicht moeten inburgeren, maar ook mensen die al wel een Nederlands paspoort hebben, maar uit het buitenland afkomstig zijn. Dat laatste is volgens de Raad van State juridisch niet haalbaar.

Het geplande aantal mensen dat de cursus zou gaan volgen ligt op zo'n 500 duizend mensen, maar wanneer minister Verdonk het advies opvolgt, wordt dat aantal gehalveerd. Minister Verdonk liet vrijdag weten dat ze graag de ook de oudkomers wilde laten inburgeren, maar: "Het advies is duidelijk. Toch kunnen we op 1 januari beginnen met de inburgeringscursus van de 250 duizend immigranten die nog geen Nederlander zijn." Minister Verdonk onderzoekt of er nog andere mogelijkheden zijn om de zogenoemde 'oudkomers' toch bij een dergelijke cursus te kunnen betrekken.

Ronaldo niet naar AC Milan

Ronaldo gaat niet naar AC Milan. De Italiaanse club liet via zijn website weten een punt te hebben gezet achter de gesprekken met Real Madrid.

"AC Milan kondigt aan dat de onderhandelingen over een eventuele komst van Ronaldo defintief als beëindigd moeten worden beschouwd", Is de korte en duidelijke boodschap. Meer informatie heeft de club niet gegeven.

AC Milan is nog altijd op zoek naar een vervanger voor de naar Chelsea vertrokken Andrei Sjevtsjenko. Eerder deze week liet vice-voorzitter Adriano Galliano weten dat er al een akkoord was met Ronaldo zelf. Het is de clubs echter niet gelukt om overeenstemming te bereiken over de hoogte van de transfersom.

"Alonso rijdt met oude motor"

Er gaan geruchten in Istanbul dat Fernando Alonso de race zal aanvangen met een oude motor. Hij zou volgens de reglementen zijn motor mogen vervangen, omdat hij in Hongarije uitviel.

Het team van Renault zou ervan uitgaan dat de strijd om de titel beslist gaat worden in Japan. Met deze strategie zouden ze tijdens die race dan een nieuwe motor mogen gebruiken. Ook zou de Franse constructeur in Monza met een motorupdate komen, zodat Alonso over wat meer PK’s beschikt.

Er is een risico verbonden aan deze strategie, en dat is als de titelstrijd niet beslist wordt in Japan, maar in Brazilië. Alonso zou dan met een oude motor moeten rijden, terwijl zijn concurrent Michael Schumacher met een nieuwe motor zal starten. De geruchten zijn nog niet bevestigd door het team.

Schumacher weet het nog niet

Michael Schumacher heeft nog altijd niet besloten wat hij in 2007 gaat doen. De Duitser wil meer bedenktijd van zijn werkgever Scuderia Ferrari.

Aanvankelijk wou Ferrari tijdens de GP van Monza de line-up van 2007 bekendmaken. Maar het lijkt onwaarschijnlijk dat Schumacher binnen 14 dagen eruit zal zijn. Waarschijnlijk wil de zevenvoudige wereldkampioen pas een beslissing nemen als het kampioenschap beslist is.

Schumachers manager Willi Weber zou hem hebben aanbevolen te stoppen mocht hij dit seizoen wereldkampioen worden. Als dat mislukt is de kans groot dat de voormalig wereldkampioen nog een seizoen doorgaat. Op dit moment staat Schumacher 10 punten achter op Fernando Alonso, Hij verwacht echter dat Renault F1 na het verbieden van de massadempers veel terrein verliest. "Wat het wereldkampioenschap betreft heb ik veel zelfbewustzijn. Ik was verrast hoeveel terrein Renault de afgelopen races heeft verloren”, aldus de Duitser, die verwacht dat Alonso ongeveer 0,3 seconden per ronde zal verliezen door het ontbreken van de hulpmiddelen.

Azevedo weg bij Discovery Channel

De Portugees José Azevedo vertrekt bij Discovery Channel. Azevedo wil meer tijd doorbrengen met zijn familie. Hij hoopt in Portugal een kleinere ploeg te vinden.

In 2004 en 2005 hielp de Portugees Lance Armstrong aan de tourzege. In 2005 eindigde hij zelfs als vijfde in het algemeen klassement. "Het was geen makkelijke beslissing. Discovery Channel is in mijn ogen een van 's werelds beste ploegen, het is een droom voor elke renner daarbij te mogen rijden. Maar ik heb er lang over gedacht, samen met mijn familie, en ik ben tevreden met mijn keuze", aldus de Portugees.

"Wij bedanken Azevedo voor zijn harde werk en zijn inspanningen voor onze ploeg. Hij heeft een hoop betekent voor onze ploeg en we wensen hem succes in het nieuwe hoofdstuk uit zijn carrière," aldus Johan Bruyneel, ploegleider van Discovery.

Prijsverlaging 360 in Engeland

Volgens UK retail, het Engelse MKB, heeft Microsoft de officiele verkoopprijs voor de Xbox 360 Core Pack vandaag verlaagd naar GBP 199,99. Dit is een verlaging van slecht tien pond aangezien de Core Pack eerst voor GBP 209,99 over de toonbank ging. De prijsverlaging lijkt dus meer tot doel te hebben de verkoopprijs onder de psychologische grens van GBP 200 te trekken.

De verkoopprijs van het Xbox 360 Premium Pack (dus met HD en draadloze controlers) blijft overigens ongewijzigd.

Dit is de eerste prijsverlaging voor de console van Microsoft sinds deze afgelopen december in Europa gelanceerd werd. Veel Britse winkels verkochte de Core Pack echter al langer voor een lagere prijs.

Het is niet bekend of deze prijsverlaging ook in de rest van Europa zal worden doorgevoerd.

Panic Room 3 (Vrijdagmiddagspel 3)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het derde (en laatste) spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Panic Room 3" en wat hier de bedoeling is mogen jullie zelf uit vinden. Het enige wat we willen weten is de highscore die jullie behaald hebben.

Fikse boete voor Togo

Togo heeft van de wereldvoetbalbond FIFA een boete opgelegd gekregen van 100.000 Zwitserse Francs (65.000 euro). Het Afrikaanse land kreeg de geldstraf vanwege "gedrag dat een WK-deelnemer onwaardig is".

Tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland speelde er zich rond Togo en bondscoach Otto Pfister een klucht in vele bedrijven af. De Duitser trok zich terug vanwege een geschil met de Togolese bond over wedstrijdpremies, maar zat een paar dagen later toch weer op de bank in de dug-out.

Derde verdachte Duitse treinbommen aangehouden

Icoon Aanslag De Duitse politie heeft vandaag een man aangehouden die meegewerkt zou hebben aan de mislukte bomaanslagen op Duitse treinen op 31 juli. De man werd aangehouden in Konstanz aan het Bodenmeer. Het studentenhuis in Koblenz waar hij woont wordt nog doorzocht. Eerder werden er al twee andere verdachten gearresteerd.

De mannen zouden eind juli koffers met bommen in twee treinen achtergelaten hebben. De bommen ontploften uiteindelijk niet door een constructiefout, waardoor Duitsland aan een grote aanslag ontsnapte.

De nu gearresteerde verdachte zou een kennis of vriend van tenminste één van de twee eerder gearresteerde mannen zijn. In die gevallen ging het om twee Libanezen, die in Kiel en in Libanon zelf werden aangehouden.

Grote wateroverlast Oost-Vlaanderen

Icoon Weer In de Belgische provincie Oost-Vlaanderen is gisteren en vandaag grote wateroverlast ontstaan door hevige regenval. Op sommige plaatsen regende het meer dan 12 uur achter elkaar, waardoor een gedeelte van het gebied rondom Gent onder water staat.

Met name de plaatsen Zomergem en Maldegem zijn zwaar getroffen. In Zomergem staan alle straten blank, en in Maldegem zijn zeker 200 huizen ondergelopen. In delen van beide plaatsen staat een halve meter tot een meter water. Op sommige plaatsen viel maar liefst 100 liter water per vierkante meter in 6 uur tijd.

Door de regenval wordt ook het openbare leven zwaar gehinderd. De rijkswegen E40 en E17 liepen onder, en treinen rijden met grote vertragingen. De brandweer kan het werk bijna niet aan. De gouverneur van Oost-Vlaanderen heeft daarom de prealarmfase afgekondigd, waardoor ook korpsen uit de omgeving mee kunnen helpen.


Een foto van de E40

Pitch 'n' Put (Vrijdagmiddagspel 2)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het tweede spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Pitch 'n' Put" en je mag je weer helemaal gaan uitleven op de golfbaan. Natuurlijk willen jullie beste prestaties terug zien in de reacties.

Uitslag 2e vrije training GP Turkije

Zojuist is op het circuit Istanbul Park de tweede vrije training voor de GP van Turkije verreden. Sebastian Vettel zette in de tweede sessie van zijn debuutweekend zeer verrassend de eerste tijd neer. Felipe Massa eindigde als tweede, voor Jenson Button en Anthony Davidson. De top vijf werd compleet gemaakt door Ralf Schumacher.

Uitslag tweede vrije training Grand Prix van Turkije:

PosCoureurTeam TijdRonden
1 S. Vettel BMW 1:28.09129
2 F. Massa Ferrari 1:28.16418
3 J. Button Honda 1:28.50610
4 A. Davidson Honda 1:28.59831
5 R. Schumacher Toyota 1:28.61421
6 M. Schumacher Ferrari 1:28.81913
7 R. Doornbos Red Bull 1:28.84815
8 K. Räikkönen McLaren 1:29.04210
9 P. de la Rosa McLaren 1:29.11210
10 R. Barrichello Honda 1:29.21416
11 G. Mondini Midland F1 1:29.71927
12 F. Alonso Renault 1:29.74116
13 N. Jani Scuderia Toro Rosso 1:29.85830
14 S. Speed Scuderia Toro Rosso 1:29.89020
15 J. Trulli Toyota 1:30.00618
16 F. Montagny Super Aguri 1:30.49125
17 R. Kubica BMW 1:30.5029
18 G. Fisichella Renault 1:30.50416
19 A. Wurz Williams 1:30.50936
20 V. Liuzzi Scuderia Toro Rosso 1:30.55117
21 M. Webber Williams 1:30.77513
22 C. Klien Red Bull 1:30.88916
23 N. Rosberg Williams 1:31.01517
24 T. Sato Super Aguri 1:31.09111
25 S. Yamamoto Super Aguri 1:31.31621
26 T. Monteiro Midland F1 1:31.51915
27 N. Heidfeld BMW 1:31.52610
28 D. Coulthard Red Bull 1:31.54010
29 C. Albers Midland F1 1:32.1027

Rondje Nederland: Wadlopertjesrondje

Zoals beloofd is hier de update met foto's vanuit de provincie Groningen, met dank aan TARAraboemdijee voor het digitale koerierswerk.
quote:
Heel veel mist in het Noorden van het land vanochtend. We hebben afgelopen nacht goed geslapen en zijn weer helemaal fit rond 7 uur met de eerste sneltrein vanuit Leeuwarden naar Groningen gegaan. Vandaar rennen we naar de stopper richting Nieuweschans waar we gezelschap kregen van TARAraboemdijee die met de Groningse wadlopertjes meereisde.

Het landschap blijft verscholen in de mist. Zo krijgt de reis een mystiek tintje.

In Nieuweschans komt de trein uit Duitsland binnen. We vervolgen de reis terug tot Winschoten waar we de treinreis onderbreken door met de bus naar Delfzijl te gaan. Onderweg komen we een hele speciaal plein tegen. Fles telefoon was trouwens ook inmiddels leeg.

In Delfzijl pakken we de trein naar Groningen terug. Daarna nog een slagje Roodeschool.
Nu we hier in Groningen klaar zijn vervolgen we onze reis naar Zwolle-Kampen-Lelystad.

Het einde is in zicht!

En een paar losse foto's

Foto 1, foto 2, foto 3 en foto 4.

De laatste stand van zaken is:

quote:
Ze zijn 13:17 vertrokken vanuit Groningen naar Zwolle en gaan dan via Kampen naar Lelystad (stukje bus), dat hadden ze nog niet gedaan. Dan nog rondje Castellum en tenslotte Utrecht. Zeker nog 3 uurtjes dus, waarschijnlijk iets langer
Tot zover deze update.

Meerdink vervangt Robben in Oranje

Icoon Nederlands ElftalArjen Robben ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal, dat begin september kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2008 speelt tegen Luxemburg en Wit-Rusland. Martijn Meerdink is opgeroepen als zijn vervanger.

Robben kampt met een kuitblessure, die hij afgelopen woensdag opliep tijdens de warming-up voor het competitietreffen van Chelsea met Middlesbrough. Met Meerdink keren nog vier spelers terug in de 22-koppige selectie van Oranje die vorige week woensdag met 4-0 won in en tegen Ierland. Ryan Babel, Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst en Wesley Sneijder zijn ook geselecteerd.

Selectie Nederlands elftal

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Boulahrouz (Chelsea), Mathijsen (HSV), Van Bronckhorst (Barcelona), De Cler (AZ), Emanuelson (Ajax), Heitinga (Ajax), Jaliens (AZ), Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Janssen (Vitesse), De Jong (HSV), Landzaat (Wigan Athletic), Schaars (AZ), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (HSV).

Aanval: Babel (Ajax), Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Meerdink (AZ), Van Persie (Arsenal), Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Kijk voor al het voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Meerdink vervangt Robben in Oranje

Arjen Robben ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal, dat begin september kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2008 speelt tegen Luxemburg en Wit-Rusland. Martijn Meerdink is opgeroepen als zijn vervanger.

Robben kampt met een kuitblessure, die hij afgelopen woensdag opliep tijdens de warming-up voor het competitietreffen van Chelsea met Middlesbrough. Met Meerdink keren nog vier spelers terug in de 22-koppige selectie van Oranje die vorige week woensdag met 4-0 won in en tegen Ierland. Ryan Babel, Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst en Wesley Sneijder zijn ook geselecteerd.

Selectie Nederlands elftal

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Boulahrouz (Chelsea), Mathijsen (HSV), Van Bronckhorst (Barcelona), De Cler (AZ), Emanuelson (Ajax), Heitinga (Ajax), Jaliens (AZ), Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Janssen (Vitesse), De Jong (HSV), Landzaat (Wigan Athletic), Schaars (AZ), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (HSV).

Aanval: Babel (Ajax), Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Meerdink (AZ), Van Persie (Arsenal), Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Mp3-speler en zeep veroorzaken terreuralarm

Icoon BizarNiet alleen Amerikaanse bommen stonden de afgelopen tijd iets te veel op scherp, ook de beambten die ze dagelijks op moeten sporen blijken soms iets te vlijtig te werk te gaan. Zo kon het gebeuren dat donderdag een vrouw het vliegveld van Miami volledig op zijn kop zette met een mp3-speler en een stuk zeep.

De vrouw had het stuk elektronica, inclusief batterijen, en het stuk zeep in haar handbagage zitten. Toen beveiligingbeambten de inhoud van de koffer op het beeldscherm van het X-Ray apparaat zagen verschijnen sloegen zij direct alarm. Omdat er vermoed werd dat het om een explosief ging werd een speciaal team van bomexperts opgetrommeld.

De luchthaven was anderhalf uur lang gedeeltelijk afgesloten. Het vliegverkeer kon wel gewoon doorgaan. Nadat de bomexperts het levengevaarlijke stuk zeep effectief onschadelijk hadden gemaakt en de vrouw hadden ondervraagd, kon zij haar reis naar Jamaica vervolgen. De politie denkt niet dat zij kwaad in de zin had.

Met dank aan DJMO voor de submit.

Uitslag loting UEFA Cup

Icoon UEFA CupEr is zojuist in Monaco geloot voor de eerste ronde van de UEFA Cup. De Nederlandse clubs hebben over het algemeen goed geloot.

AZ speelt eerst thuis tegen het Turkse Kayserispor, Heerenveen moet eerst naar Portugal voor de uitwedstrijd tegen Vitória. Feyenoord speelt eerst thuis tegen het Bulgaarse Lokomotiv Sofia. Groningen moet eerst naar Servie voor de uitwedstrijd tegen Partizan, terwijl Ajax naar Noorwegen moet afreizen voor de wedstrijd tegen IK Start. De wedstrijden worden op 14 en 28 september gespeeld.

Uitslag Loting

FC Chornomorets Odesa (Oek) - Hapoel Tel-Aviv FC (Isr)
SC Braga (Por) - AC Chievo Verona (Ita)
FC Levadia Tallinn (Est) - Newcastle United FC (Eng)
Molde FK (Nor) - Glasgow Rangers (Sch)
Standard Luik (Bel) - RC Celta de Vigo (Spa)

Maccabi Haifa FC (Isr) - PFC Litex Lovech (Bul)
Derry City FC (Ier) - Paris Saint-Germain FC (Fra)
Hertha BSC (Dui) - Odense BK (Den)
Legia Warszawa (Pol) - Austria Wien (Oos)
Panathinaikos FC (Gri) - FC Metalurg Zaporizhzhya (Oek)

FC Lokomotiv Moskva (Rus) - SV Zulte Waregem (Bel)
Sparta Praag (Tsj) - Heart of Midlothian (Sch)
Fenerbahçe (Tur) - Randers FC (Den)
FC Salzburg (Oos) - Blackburn Rovers (Eng)
Schalke 04 (Dui) - AS Nancy (Fra)

Ethnikos Achnas FC (Cyp) - RC Lens (Fra)
FC Slovan Liberec (Tsj) - FK Crvena Zvezda (Ser)
AZ (Ned) - Kayserispor (Tur)
FC Rubin Kazan (Rus) - Parma (Ita)
Brøndby IF (Den) - Eintracht Frankfurt (Dui)

Atromitos FC (Gri) - Sevilla (Spa)
Beşiktaş (Tur) - CSKA Sofia (Bul)
Vitória FC (Por) - SC Heerenveen (Ned)
Olympique de Marseille (Fra) - FK Mladá Boleslav (Tsj)
Åtvidabergs FF (Zwe) - Grasshoppers (Zwi)

Rapid Boekarest (Roe) - CD Nacional (Por)
Trabzonspor (Tur) - Osasuna (Spa)
FC Basel (Zwi) - FK Rabotnicki (Mac)
West Ham United (Eng) - Palermo (Ita)
Feyenoord (Ned) - Lokomotiv Sofia (Bul)

MFK Ružomberok (Svk) - Club Brugge KV (Bel)
FC Sion (Zwi) - Bayer Leverkusen (Dui)
FK Partizan (Ser) - FC Groningen (Ned)
Skoda Xanthi FC (Gri) - Dinamo Boekarest (Roe)
SK Slavia Praha (Tsj) - Tottenham Hotspur (Eng)

IK Start (Noo) - AFC Ajax (Ned)
FC Artmedia (Svk) - Espanyol (Spa)
Wisla Kraków (Pol) - Iraklis FC (Gri)
AS Livorno Calcio (Ita) - FCS Pasching (Oos)
NK Dinamo Zagreb (Kro) - AJ Auxerre (Fra)

Kijk voor al het voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!

Uitslag Loting UEFA cup

Er is zojuist in Monaco geloot voor de eerste ronde van de UEFA Cup. De Nederlandse clubs hebben over het algemeen goed geloot.

AZ speelt eerst thuis tegen het Turkse Kayserispor, Heerenveen moet eerst naar Portugal voor de uitwedstrijd tegen Vitória. Feyenoord speelt eerst thuis tegen het Bulgaarse Lokomotiv Sofia. Groningen moet eerst naar Servie voor de uitwedstrijd tegen Partizan, terwijl Ajax naar Noorwegen moet afreizen voor de wedstrijd tegen IK Start. De wedstrijden worden op 14 en 28 september gespeeld.

Uitslag Loting

FC Chornomorets Odesa (Oek) - Hapoel Tel-Aviv FC (Isr)
SC Braga (Por) - AC Chievo Verona (Ita)
FC Levadia Tallinn (Est) - Newcastle United FC (Eng)
Molde FK (Nor) - Glasgow Rangers (Sch)
Standard Luik (Bel) - RC Celta de Vigo (Spa)

Maccabi Haifa FC (Isr) - PFC Litex Lovech (Bul)
Derry City FC (Ier) - Paris Saint-Germain FC (Fra)
Hertha BSC (Dui) - Odense BK (Den)
Legia Warszawa (Pol) - Austria Wien (Oos)
Panathinaikos FC (Gri) - FC Metalurg Zaporizhzhya (Oek)

FC Lokomotiv Moskva (Rus) - SV Zulte Waregem (Bel)
Sparta Praag (Tsj) - Heart of Midlothian (Sch)
Fenerbahçe (Tur) - Randers FC (Den)
FC Salzburg (Oos) - Blackburn Rovers (Eng)
Schalke 04 (Dui) - AS Nancy (Fra)

Ethnikos Achnas FC (Cyp) - RC Lens (Fra)
FC Slovan Liberec (Tsj) - FK Crvena Zvezda (Ser)
AZ - Kayserispor (Tur)
FC Rubin Kazan (Rus) - Parma (Ita)
Brøndby IF (Den) - Eintracht Frankfurt (Dui)

Atromitos FC (Gri) - Sevilla (Spa)
Beşiktaş (Tur) - CSKA Sofia (Bul)
Vitória FC (Por) - SC Heerenveen (Ned)
Olympique de Marseille (Fra) - FK Mladá Boleslav (Tsj)
Åtvidabergs FF (Zwe) - Grasshoppers (Zwi)

Rapid Boekarest (Roe) - CD Nacional (Por)
Trabzonspor (Tur) - Osasuna (Spa)
FC Basel (Zwi) - FK Rabotnicki (Mac)
West Ham United (Eng) - Palermo (Ita)
Feyenoord (Ned) - Lokomotiv Sofia (Bul)

MFK Ru¸omberok (Svk) - Club Brugge KV (Bel)
FC Sion (Zwi) - Bayer Leverkusen (Dui)
FK Partizan (Ser) - FC Groningen (Ned)
Skoda Xanthi FC (Gri) - Dinamo Boekarest (Roe)
SK Slavia Praha (Tsj) - Tottenham Hotspur (Eng)

IK Start (Noo) - AFC Ajax (Ned)
FC Artmedia (Svk) - Espanyol (Spa)
Wisla Kraków (Pol) - Iraklis FC (Gri)
AS Livorno Calcio (Ita) - FCS Pasching (Oos)
NK Dinamo Zagreb (Kro) - AJ Auxerre (Fra)

Run The Rapids (Vrijdagmiddagspel 1)

De vrijdag staat bij de meeste bekend als laatste dag van de werkweek en voor velen is deze dag een kwestie van om zien te krijgen zodat het weekend kan beginnen.

Om de vrijdag om te krijgen is dit het eerste spel wat jullie vandaag kunnen gaan spelen. Het spel heet "Run The Rapids" en deze keer mogen jullie een kayak besturen. De scores die jullie behalen kunnen natuurlijk in de reacties.

Crysis gameplay-trailer getoond op Games Convention

Op de Games Convention in Leipzig zijn heel wat trailers en video's van games te bekijken en zo ook een trailer van Crysis. Deze FPS voor de PC zal in december van dit jaar in de schappen liggen maar om de gamers nog enthousiast te houden komen er wel geregeld trailers voorbij.

Deze keer hebben wij een gameplay-trailer voor jullie en die bekijk je HIER.



Screen van omgeving Crysis

Ook Gravesen loopt weg

Thomas Gravesen is zonder iets te zeggen vertrokken uit Madrid. De middenvelder van Real Madrid staat nog altijd onder contract, maar heeft wel te horen gekregen dat hij niet meer nodig was.

Aangezien Real wel een transfersom voor de Deen wil, heeft Gravesen nog geen nieuwe club. Het Schotse Celtic en het Engelse Newcastle United zijn geïnteresseerd in de international. Shrek traint nu bij zijn oude club Vejle VK in Denemarken.

Gravesen heeft nog een contract in Madrid tot de zomer van 2008. Sinds Fabio Capello de coach bij de Koninklijke is, botert het niet tussen de verdedigende middenvelder en de club. Hij zorgde enkele weken terug ook al voor opschudding toen hij in de training op de vuist ging met Robinho.

De la Rosa onzeker voor rest 2006

Pedro de la Rosa is er nog niet gerust op dat hij ook de races na Monza nog voor McLaren Mercedes mag rijden. Het gerucht gaat dat het team Lewis Hamilton wil uitproberen tegen het einde van dit seizoen.

De la Rosa zei tijdens een interview in Turkije dat hij nog geen bevestiging had over zijn optreden vanaf de Grand Prix van China. "Ik hoop dat ik zal rijden, maar ik weet het niet. Ook voor volgend jaar is er nog helemaal niet zeker." Nu het GP2-seizoen tegen haar einde loopt, zou het team testcoureur Lewis Hamilton, die momenteel eerste staat in dat kampioenschap, in de wagen willen zetten.

Wetenschappers wissen rattengeheugen

Icoon OnderzoekAmerikaanse wetenschappers zijn er voor het eerst in geslaagd om het langetermijngeheugen van ratten te wissen. Op die manier is direct te zien hoe het brein verandert wanneer er zaken geleerd worden. Zo zal het in de toekomst waarschijnlijk mogelijk worden om bijvoorbeeld wegzakkende herinneringen van Alzheimer-patiënten te versterken. Ook voor de behandeling van psychische aandoeningen als depressies en angststoornissen worden mogelijkheden gezien.

Bij de experimenten werd onderzoek gedaan naar het deel van de hersenen dat zorgt voor het behoud van herinneringen. Dertig jaar geleden werden al aanhoudende toenames in de sterkte van de verbindingen tussen de hersencellen ontdekt. Er werd aangenomen dat op die manier ook herinneringen gevormd worden. Tot nu toe was daar echter geen bewijs voor.

Bij het onderzoek werden ratten getraind om uit de buurt van een bepaald gebied op een draaiend platform te blijven, omdat ze daar een elektrische schok toegediend kregen. Nadat de ratten dit geleerd hadden, werd er een chemische stof in het betreffende hersendeel gespoten waarna de ratten vergeten waren waar de schok gegeven werd. Na de behandeling met de stof bleken de ratten gewoon weer te kunnen leren. Ook hun kortetermijngeheugen bleef onaangetast.

Ridders en kastelen op Medieval II screens

Er is weer een nieuwe lading screens verschenen van Medieval II: Total War. Deze keer draait het vooral om de belegeringen, die uiteraard weer veel voor zullen komen in dit deel. In Rome moest je een muur doorbreken en je soldaten naar het town square moest sturen om een stad te veroveren. In MII zal dat, zeker als de technologie wat is gevorderd, wat lastiger worden. Kastelen kunnen bestaan uit meerdere ringen, waardoor je soms drie keer een muur moet forceren om toegang te krijgen tot het fort. Natuurlijk heb je wel wat betere middelen tot je beschikking, zoals de kanonnen. Night Battles, geïntroduceerd in de Rome uitbreiding Barbarian Invasion, zullen waarschijnlijk ook weer van de partij te zijn.

Naast al dit stilstaande geweld, is er bij Gamespot een nieuwe trailer verschenen. In deze trailer legt iemand van de Creative Assembly uit hoe het nieuwe gameplay concept cities vs. castles werkt. Bekijk de trailer hier.





Buschauffeur scheidt zwarte en blanke schoolkinderen

Icoon BuitenlandsEen buschauffeur in de Amerikaanse staat Louisiana is geschorst omdat ze zwarte kinderen heeft gedwongen achterin de bus te gaan zitten. De chauffeur zou de kinderen een eigen stoel in de schoolbus hebben toegewezen, waarbij de oudere zwarte kinderen jongere scholieren op schoot moesten nemen.

Blanke kinderen mochten voorin de bus zitten, en hadden beschikking over twee stoelen. Naar aanleiding van klachten van gedupeerde ouders, heeft het schooldistrict een onderzoek ingesteld en de chauffeur op non-actief gezet.

Rusland wil geen sancties tegen Iran

Icoon BuitenlandsRusland heeft bij monde van haar minister van Defensie, Sergej Ivanov, bekend gemaakt geen sancties te willen opleggen aan Iran. Aan het eind van deze maand verloopt het ultimatum dat de Veiligheidsraad aan Iran heeft gesteld om de opwerking van uranium te beëindigen.

Ivanov zegt dat in het verleden is gebleken dat sancties niet effectief zijn. "Bovendien geloof ik dat de zaak niet zó ernstig is dat de VN-Veiligheidsraad en de groep van zes (landen) nu sancties moeten aankondigen. Rusland is voorstander van meer politieke en diplomatieke pogingen om deze zaak te beslechten", aldus de minister.

Iran is één van de landen dat zijn handtekening onder het non-proliferatieverdrag heeft gezet. Dit verdag houdt in dat buiten de eerste kernmachten VS, Sovjet-Unie, Verenigd Koninkrijk, China en Frankrijk geen andere landen meer kernwapens mogen produceren. Toch hebben vele andere landen de beschikking gekregen over de alles vernietigende wapens. Bepaalde Westerse landen vermoeden dat nu ook Iran kernwapens wil maken. Het land zelf beweert echter dat zij via het verrijken van uranium kernenergie wil opwekken. Dit is volgens het non-proliferatieverdrag expliciet toegestaan.

Valverde vreest voor Menchov

Tijdens de komende Vuelta is hij één van de favorieten voor de eindzege, maar de Spanjaard Alejandro Valverde vreest de klimcapaciteiten van zijn rivaal Dennis Menchov. Dat heeft hij gezegd in een interview met het Spaanse blad Meta2Mil.

Valverde denkt dat hij vooral in de bergen tijd zal gaan verliezen. "In een tijdrit kan ik bij hem in de buurt blijven, maar hij maakt me bang in het hooggebergte." Desondanks heeft de Spanjaard goede herinneringen aan enkele bergen die tijdens deze Ronde van Spanje beklommen moeten gaan worden. Zo won hij al eens op de berg La Pandera, waar tijdens de achttiende etappe bergop gefinisht wordt. En hij was ook al eens de sterkste op het parcours van de etappe naar het observatorium van Calar Alto. "De Morredero kan ik goed rijden. Ik won daar al eens tijdens de Ronde van Castilië en Leon."

Vooral tegen de berg La Cobertoria, die moet worden beklommen tijdens de negende etappe, ziet de Spanjaard op. "Hoewel ik hem tijdens de training gereden heb, lijkt hij me erg zwaar. De drie laatste etappes zijn samen met de vijfde, zevende en negende angstaanjagend."

Feyenoord helemaal niet bijna failliet

Feyenoord ontkent dat het in 2005 in een loodzware schuldenpositie verkeerde en bijna failliet zou zijn gegaan. Gisteren beweerde RTV Rijnmond dat dit wel het geval was na een eigen onderzoek van de regionale omroep. Volgens de Rotterdamse voetbalclub is de bewering van RTV Rijnmond ''belachelijk en insinuerend''.

Volgens financieel-directeur Onno Jacobs zit het als volgt: ''Het in de jaarcijfers gepubliceerde tekort van 40 miljoen euro was niet meer dan een momentopname en is het totaal van schulden, maar men vergeet om welke reden dat ook mag zijn, het totaal van vorderingen.''

Hij vervolgt: ''Als je dat wel doet zoals het hoort, is het cijfer op dat moment geen 40 maar 25 miljoen euro geweest. En als men in dat geval ook bedenkelijk tegen een bedrag van 25 miljoen euro zou hebben aangekeken, dan moet men zich tevens bedenken dat alle onder contract staande spelers bij elkaar slechts voor 13 miljoen op de balans stonden. Dat is een heel conservatief cijfer, want de door experts samengestelde waarde van alle spelers bedroeg toen ruim 50 miljoen. En juist dat is de stille reserve van Feyenoord, en die komt in de boeken niet voor. Trouwens bij geen enkele betaald voetbalclub en daarom geven cijfers van een betaald voetbalorganisatie altijd een verkeerd beeld naar buiten. Kenners weten dat.''

Zie ook de volledige uitleg van Feyenoord.

Met dank aan Feyenoord voor de submit.

Belgische vrouw geplet door grafsteen

Icoon Buitenlands Een 49-jarige Belgische vrouw is omgekomen nadat ze bekneld was geraakt tussen een grafsteen en een muur. Dat schrijft de Belgische krant Het Laatste Nieuws vandaag. Het lugubere ongeval gebeurde op het kerkhof van Kwaremont.

De vrouw probeerde takjes van een buxushaag bij elkaar te sprokkelen. Toen ze over de grafsteen heen leunde, viel de marmeren plaat om. Hierdoor raakte de vrouw bekneld. Haar lichaam werd enige tijd later gevonden door een bezoeker van het kerkhof. Vermoedelijk is de vrouw door verstikking om het leven gekomen.

Het is overigens niet voor het eerst dat een Belgische vrouw geplet wordt door een grafsteen. In 2005 gebeurde dit ook al eens.

Met dank aan damage74 en DJMO voor de submit.

Uitslag 1e vrije training GP Turkije

Kimi Räikkönen was de snelste tijdens de eerste vrije training in voorbereiding op de Grand Prix van Turkije. Op Istanbul Park bleef de Fin Michael Schumacher en Jenson Button voor. Debutant Sebastian Vettel werd achtste.

Uitslag eerste vrije training Grand Prix van Turkije:

Pos.RijderTeamTijdRonden
1K. RäikkönenMcLaren1:28.3155
2M. SchumacherFerrari1:28.7774
3J. ButtonHonda1:28.7855
4A. WurzWilliams1:28.95924
5A. DavidsonHonda1:29.19319
6P. de la RosaMcLaren1:29.3765
7N. HeidfeldBMW1:29.7806
8S. VettelBMW1:29.96425
9R. DoornbosRed Bull1:30.39116
10N. JaniScuderia Toro Rosso1:30.57622
11R. BarrichelloHonda1:30.8385
12G. MondiniMidland F11:30.84628
13S. SpeedScuderia Toro Rosso1:31.4165
14C. AlbersMidland F11:31.47510
15T. MonteiroMidland F11:31.56610
16F. MontagnySuper Aguri1:31.81413
17F. MassaFerrari1:31.9045
18S. YamamotoSuper Aguri1:32.21211
19V. LiuzziScuderia Toro Rosso1:32.4976
20R. SchumacherToyotageen tijd2
21J. TrulliToyotageen tijd2
22G. FisichellaRenaultgeen tijd1
23F. AlonsoRenaultgeen tijd1
24T. SatoSuper Agurigeen tijd1
25R. KubicaBMWgeen tijd1
26C. KlienRed Bullgeen tijd1
27D. CoulthardRed Bullgeen tijd1
28M. WebberWilliamsgeen tijd
29N. RosbergWilliamsgeen tijd

Onrealistische partijpunten Nawijn

Ik verbaas mij keer op keer weer over de onhaalbare en onrealistische standpunten van bepaalde partijen en vraag me af of ze tijdens het maken van het programma überhaupt wel de Grondwet hebben geraadpleegt.

Nawijn in ieder geval niet. Hij pleit voor een afschaffing van islamitisch onderwijs (en uiteraard het afschaffen van hoofddoekjes wat nog redelijk haalbaar is). Het is niet mogelijk om alleen islamitisch onderwijs af te schaffen, buiten het feit dat je simpelweg recht hebt op onderwijs naar keuze, is dit simpelweg discriminatie. Als zijn standpunt het afschaffen van bijzonder onderwijs, was geweest was er niets aan de hand geweest, maar dat trekt natuurlijk minder stemmen. En dan hebben we het niet eens over het standpunt van een moskeeën stop.

Verder pleit hij voor gratis openbaar vervoer, een blijvende hypotheekrenteaftrek (wat nu praktisch elke partij wil) en dat 65-plussers niet hoeven mee te betalen aan hun AOW. Blijkbaar wil Nawijn veel geld uit eigenzak halen om dit te realiseren, want ik vraag me af waar hij al het geld voor deze plannen vandaan wil halen.

Het is jammer dat kleinere partijen veelal onrealistische standpunten kiezen die a) niet grondwettelijk zijn b) een grondwetswijziging vereisen wat zeer moeilijk realiseerbaar is en c) te hoge kosten heeft wat niet gecompenseerd wordt door andere bezuinigingen. En het treurigste is dat ze daarmee nog stemmen halen ook.

Gelukkig beschouwdt Nawijn zichzelf niet extreem-rechts zoals Wilders en Pastors die de islam op één hoop gooien. "Iedereen die dat wil moet kunnen meedoen, maar dan moeten ze wel Nederlander worden" aldus Gerard van As.

Zolang je natuurlijk maar niets islamtisch wil doen!

The Eye of Judgement laat weer van zich zien

Developer SCEJ heeft weer wat nieuwe screens van hun unieke PS3-spel The Eye of Judgement laten zien. Het zo unieke aan dit spel is dat je bij dit spel met een stel kaarten, een sensorpad en een EyeToy gaat gamen. Als je een kaart op de sensorpad legt zal de EyeToy dit registreren en op je beeld zie je dan dat de characters jouw keuze opvolgen.

Nog steeds is er niets bekend van een eventueel aanwezig verhaal en ook een releasedatum is nog niet genoemd.










Anelka terug naar Engeland

De Franse voetballer Nicolas Anelka keert terug in de Engelse Premier League. De 27-jarige aanvaller tekende vandaag een vierjarig contract bij Bolton Wanderers.

Anelka komt voor bijna 12 miljoen euro over van het Turkse Fenerbahce. Eerder speelde Anelka in Engeland bij Arsenal, Liverpool en Manchester City.

Bolton Wanderers staat na twee competitiewedstrijden op een gedeelde tweede plaats in de Premier League met vier punten. Anelka zal morgen mogelijk al zijn debuut maken in de uitwedstrijd tegen Charlton Athletic.

Vrouw rijdt over tramrails met auto

Icoon Opmerkelijk Een automobiliste die vermoedelijk een stukje probeerde af te snijden heeft gisteren het tramverkeer in Amsterdam ontregeld. De vrouw reed, op een plaats waar de weg opengebroken is, in een ware James Bond-imitatie over de verhoogde tramrails. Helaas voor haar gleden de wielen van haar auto van de rails, waardoor ze klem kwam te zitten.

Het gedeelte waar de weg wegens werkzaamheden is opengebroken is normaal afgesloten met een slagboom, die alleen opengaat voor trams. De automobiliste volgde een tram onder de slagboom door. Toen de weg ophield, reed ze rustig door over de tramrails. Dit ging goed totdat de voorwielen van haar auto bij een splitsing van de rails afgleden.

"Ze bleef 10 minuten in de auto zitten en greep vervolgens naar haar telefoon", aldus een ooggetuige, die dit aan FOK! meldde. "Pogingen om er zelf uit te komen heeft ze niet ondernomen. Na 25 minuten kwam de politie om de boel op te lossen. Pas na 1.15 uur slaagde de politie er in om de auto van de rails te takelen."


ar34z maakte deze foto met zijn mobiel en stuurde die naar ons op.
Op zijn site zijn meer foto's en een filmpje te vinden.


Met dank aan ar34z voor de submit van dit originele nieuwtje inclusief foto's!

Hbo-studenten vinden snel passende baan

OnderwijsDe arbeidsmarkt voor afgestudeerde hbo'ers is gunstig. Van de studenten die hun opleiding hebben afgerond, vindt 90% binnen drie maanden een passende baan. Dat blijkt uit onderzoek dat het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) in opdracht van de HBO-raad heeft uitgevoerd.

Volgens het onderzoek had 95,4% van alle hbo'ers eind 2005 een baan. Een jaar eerder lag dat percentage nog op 94,6%. De HBO-raad verwacht dat de arbeidsmarkt voor deze groep door de aantrekkende economie steeds gunstiger wordt.

De sterkste groei vond plaats in de sectoren economie, gezondheidszorg en techniek. In de sociaalagogische sector en in het agrarisch onderwijs was sprake van een geleidelijke groei. De onderzoekers noemen het opvallend dat de werkloosheid onder beginnende leraren toenam. Ook beginnende kunstenaars vonden moeilijker een baan.

Veruit de meeste van de 19.000 ondervraagden die in 2003-2004 afstudeerden (84%), vindt dat ze op de hogeschool goed genoeg zijn voorbereid op de arbeidsmarkt. Over de breedte van de opleiding is 83% van de hbo'ers tevreden.

Partij Nawijn wil islamitisch onderwijs afschaffen

PolitiekAfschaffing van het islamitisch onderwijs, geen hoofddoekjes in publieke functies en geen verdere uitbreiding van het aantal moskeeën. Dat zijn enkele punten uit het programma dat de Partij voor Nederland van Hilbrand Nawijn vrijdag heeft gepresenteerd.

In de 25 kernpunten staat verder onder meer dat er gratis openbaar vervoer moet komen, dat de hypotheekrenteaftrek moet blijven bestaan en dat 65-plussers niet hoeven mee te betalen aan de AOW.

Voormalig LPF-fractieleider Gerard van As, die onlangs overstapte naar de partij van Nawijn, zegt in een toelichting: ''Wij willen niet in de extreem-rechtse hoek worden gedrukt. Wij gooien de islam niet opéén hoop, zoals de partijen van Wilders en Pastors. We zijn niet tegen de multiculturele samenleving. Iedereen die dat wil moet kunnen meedoen, maar dan moeten ze wel Nederlander worden.''

Bij de komende verkiezingen wordt het druk aan de rechterzijde van de VVD. Naast de Partij voor Nederland opereren daar onder meer de Partij voor de Vrijheid van Geert Wilders, Eén NL van Marco Pastors en Joost Eerdmans, en de LPF zelf.

Vettel jongste coureur ooit tijdens F1 weekend

Zojuist heeft Sebastian Vettel zijn eerste ronde tijdens een Grand Prix weekend gereden. Hiermee heeft de jonge Duitser meteen al een record te pakken. De nieuwe vrijdagtester van BMW Sauber is hiermee de jongste coureur die ooit tijdens een Formule 1-grandprixweekend in actie is gekomen.

Vettel, negentien jaar en 53 dagen jong, rijdt hiermee de Nieuw-Zeelander Mike Thackwell uit de boeken. Thackwell reed tijdens de trainingen van de Grand Prix van Canada in 1980. De Nieuw-Zeelander was destijds negentien jaar en 183 dagen. Huidig wereldkampioen Fernando Alonso was bij zijn debuut ook pas negentien jaar oud, maar was dat al langer dan Thackwell.

Hockeysters opnieuw onderuit

De Nederlandse hockeysters zijn de leidende positie in het vierlandentoernooi kwijtgeraakt. Nadat het Nederlandse team woensdag met 2-0 van Argentinië verloor waren gisteravond de Australiërs met 3-0 te sterk.

Door het verlies is Nederland nu teruggezakt van een eerste naar een derde positie in het vierlandentoernooi. Argentinië is de nieuwe leider met tien punten, gevolgd door Australië en Nederland met beide zeven punten. De Verenigde Staten staan laatste met vier punten.

Man met penispomp doet 'bommelding'

Icoon Terrorisme Een 29-jarige Amerikaan die op vakantie wilde naar Turkije, heeft zich onlangs behoorlijk in de nesten gewerkt. Toen beveiligingspersoneel een vreemd object in zijn tas ontdekte, zou hij gefluisterd hebben dat het om een bom ging. Het was echter een penispomp, wat Madin Amin niet durfde toe te geven omdat zijn moeder naast hem stond.

De valse bommelding kan de jongen drie jaar gevangenisstraf opleveren. Zelf claimt hij dat hij helemaal niet zei dat het om een bom ging, maar dat hij zachtjes fluisterde dat het een 'pump' (pomp) was. De bewakers zouden dit als 'bomb' (bom) verstaan hebben.

"Zijn moeder stond daar, dus fluisterde hij 'Het is een pomp, stop hem weg, stop hem weg'", aldus zijn advocaat, die aangaf de jongen moeilijk te kunnen verstaan. Amin, van Iraakse afkomst, zou moeite hebben met de uitspraak van de 'p' en de 'b'.

De rechter heeft echter besloten dat er voldoende reden is om de jongen te vervolgen voor zijn bommelding. Een vrouwelijke bewaker zou hem namelijk duidelijk hebben horen zeggen dat het om een bom ging.

Met dank aan mauritsvr, neafeed, Asmodean, deliberator, HandD en babbelbox voor de submit.

Wii 3rd party games pas in 2007 online

Nintendo gaat met de Wii voor het eerst serieus online met een homeconsole. Er zit echter wel nog wel een addertje onder het gras; third party games gaan pas in 2007 online.

De launchgames van bijvoorbeeld EA en Ubisoft gaan dus (nog) niet online vanaf de launch: IGN has separately learned from multiple development sources that Nintendo will not release Wii Wi-Fi Connection libraries to third parties until early 2007, which means that no third party launch title will have an online mode.

Garzelli naar Acqua e Sapone

Vanaf volgend seizoen rijdt de Italiaanse wielrenner Stefano Garzelli voor Acqua e Sapone. De 33-jarige Italiaan zal een contract voor twee jaar bij de Italiaanse pro-continentale formatie tekenen.

Garzelli, die de Giro in 2000 won, rijdt nu nog voor Liquigas. Dit seizoen won hij de Rund um den Henninger Turm, een etappe in de Ronde van Luxemburg en de Italiaanse semi-klassieker Tre Valli Varesine.

NOS had geen voorkennis loting

Icoon TelevisieDe oplettende tv-kijker moet donderdag hebben gedacht dat de NOS de uitkomst van de loting van de Champions League vooraf had ontvangen. Terwijl een official van de UEFA nog het papiertje met de naam moest ontvouwen, stond bij de ondertiteling van de NOS al 'AS Roma' te lezen.

Ook op andere momenten liep de ondertiteling van de NOS voor op de live-uitzending. "Dat kwam omdat we de loting met een vertraging van 30 seconden hebben uitgezonden", legde een woordvoerster van de NOS uit. "Daardoor konden we het programma goed ondertitelen. Blijkbaar liep die ondertiteling niet helemaal synchroon. Maar de loting is zeker geen doorgestoken kaart."

Nederlandse militairen beschoten in Afghanistan

Icoon Buitenlands Onbekenden hebben een week geleden een patrouille van Nederlandse militairen in Afghanistan onder vuur genomen. Dat heeft het ministerie van Defensie vrijdag verklaard. Bij de beschieting liep een militair een blauwe plek op toen zijn scherfvest werd geraakt.

Het incident had plaats in de buurt van de Nederlandse basis Deh Rawood in de provincie Uruzgan. De militairen werden beschoten door motorrijders, die op de vlucht sloegen toen de Nederlanders het overwicht kregen. Volgens Defensie is waarschijnlijk één van de vijandelijke strijders gedood bij het vuurgevecht.

CD: Jannes - Laat me vrij

Nog maar een jaar na de release van zijn vorige album, Als het zonnetje schijnt, is het voor Jannes alweer tijd voor een nieuw album vol Nederlandstalige muziek. De volkszanger, geboren in Emmen maar inmiddels woonachtig in het Drentse Noordscheschut, heeft samen met Emile Hartkamp (de man achter de successen van Frans Bauer) 14 nieuwe nummers bedacht en uitgevoerd. Het resultaat, de cd Laat me vrij, ligt sinds kort in de winkels.

PvdA wil lichtere schoolboeken

Icoon PolitiekDe PvdA vindt schoolboeken te zwaar. De partij vindt daarom dat er regelgeving omtrent het maximumgewicht van de boeken dient te komen. Zo kunnen leerlingen beschermd worden tegen lichamelijke klachten vanwege een te zware schooltas. Dat zegt Tweede Kamerlid Mariëtte Hamer (PvdA) vrijdag in het Algemeen Dagblad.

Volgens de partij zou een schoolboek niet meer dan 600 gram mogen wegen. Zo zou het totale gewicht van de schooltas van leerlingen teruggebracht kunnen worden. "De tas is soms zo zwaar dat kinderen last krijgen van hun rug of hun evenwicht verliezen in het verkeer", zegt Hamer.

Ook docenten dienen hun steentje bij te dragen aan de tassenverlichting. Zij zouden hun leerlingen beter moeten informeren welke boeken ze op welke momenten bij zich moeten hebben en welke ze thuis kunnen laten.

Afgelopen woensdag sloeg er nog een brugklasser met de fiets over de kop vanwege zijn zware boekentas.

Roda JC wil nog een aanvaller

Nog voor het sluiten van de transfermarkt, op 31 augustus, wil Roda JCzich versterken met een aanvaller. In dat kader past dan ook niet de overgang van Sekou Cissé naar AZ.

Nu Anders Oper en Dieter van Tornhout met lichte blessures kampen, is het vertrek van de Ivoriaan onbespreekbaar. Bovendien zit de club niet ruim in de aanvallers, nu Cristiano kortgeleden een contract met FC Basel afsloot.

CD: Fionn Regan - The End of History

Een raar mannetje met een contemporain Engels kapsel staart me aan vanaf de hoes van de CD. Op de achtergrond staat een schets die sterk doet denken aan Radiohead-artwork. De man is echter niet Engels, maar Iers zo blijkt. Hij woont momenteel wel in het Engelse Brighton. De man werd na zijn EP 'Hotel Room' al opgepikt door de media en nu heeft hij een volledig studio-album afgeleverd, The End of History. Zijn naam is Fionn Regan en vergelijkingen met Damien Rice, Bob Dylan, Nick Drake, José Gonzales en Elliott Smith komen regelmatig terug in de media. Eens kijken of deze referenties terecht zijn.

Picture this - extra

Even een extra "Picture this" voor iedereen die zich afvroeg hoe dit kon gebeuren...

Op voorpagina van de Telegraaf van vanmorgen prijkt namelijk deze foto:

De tramrails zijn niet voor auto’s, dat weet nu ook een automobiliste die gisteren muurvast kwam te staan in hartje Amsterdam. Zij reed achter een tram aan op de Martelaarsgracht en merkte opeens dat het wegdek ophield. De wielen van de auto zakten tussen de rails. De ontredderde vrouw kon niet anders dan wachten tot ze werd weggesleept. De vrouw was in korte tijd de tweede automobilist die op dezelfde plek in de fout ging. Volgens horecapersoneel uit de omgeving is dit te wijten aan een ondeugdelijke bewegwijzering. In ieder geval had de onfortuinlijke automobiliste over aandacht en typisch Amsterdamse opmerkingen niet te klagen.

Behouden vaart, Mark!

En dan komt de realiteit weer in zicht. De vakantie voorbij en iedereen weer aan de slag. De meesters naar hun lokalen alwaar de scholieren ook met frisse tegenzin hun schooljaar weer mogen aanvangen. Verpleegkundigen gaan naar de ziekenhuizen, hun handen aan het bed, ongeacht of er gekort moet worden als gevolg van overschrijdende budgetten. Op de bouwsteigers klinken de arbeidsvitaminen. En ook de politici bewegen zich weer naar het Haagse in de wetenschap dat er heel hard gewerkt moet worden. Naast het reguliere politieke handwerk, staan de verkiezingen voor de deur. Ze zullen zich moeten presenteren aan hun kiezers willen ze na november 2006 ook nog kunnen werken. Alle politici?

Rondje Nederland: Friesland

Zo, een middennachtelijke update vanuit Friesland, ik kon de slaap niet vatten en nerd als ik ben, ging ik even achter de computer zitten en de heren hadden mij wat foto's en filmpjes gestuurd.

Ze waren vandaag in Friesland en het oosten des lands onderweg alwaar Dr_Flash werd aangevallen door een dame die hem onder de oksels poogt te schoppen. Daarna werd er dus koers gezet naar Friesland en wat heb je in Friesland, jawel wadlopers in overvloed.

Ook kwamen ze mensen tegen, uiteraard het treinpersoneel en zelfs de opa van Rick stond enthousiast zwaaiend langs de baan.

En om het af te ronden, de gebruikelijke filmpjes.

Rhenen, overstappen, bouwput Apeldoorn, Emmen, lekker uit de trein hangen, een ouderwets boemeltreintje, Workum en alleen in de trein.

Tot zover deze update, straks meer.

Oh ja, mochten de wadlopers geen wadlopers zijn dan hoor ik het graag.

de Webstort (Scouts)

Terwijl ik dit buiten de bus overdacht bij nog-snel-even-een-sigaretje, kwam er een groep opgeschoten jongens aan. Allemaal in hetzelfde blauw, rugzakken bij zich. Geen meisjes erbij. Scouts. Amerikanen waren het, middle-class. Allemaal gezonde jongens, dat kon je zo zien, en met een goed verstand, dat kon je ook zo zien. Behalve geen meisjes, was er niet één kleurling bij. Niet dat ik dat erg vind. Waarom moeten er overal maar meisjes en kleurlingen bij?... Maar ik vond het opvallend, vooral dat van die weggebleven kleurlingen. En ik dacht: dat verhaal over die Amerikaanse melting pot, van vroeger op school, dat bijna utopische verhaal, dat klopte toen waarschijnlijk nog minder dan nu. Want nu zijn we veel moderner. Hoewel...veel is schijn, dacht ik. Tegenwoordig is er meer schijn, verblindende...

Chinese begrafenis voortaan zonder striptease

Icoon OpmerkelijkDe politie van het Chinese district Donghai heeft de opdracht gekregen een einde te maken aan de optredens van strippers bij begrafenissen. De optredens, volgens plaatselijke media een langlopende traditie in deze regio, vallen sinds kort onder de noemer 'obsceen' en zijn daardoor illegaal geworden. De nieuwe maatregel leidde vorige week al tot de arrestatie van vijf organisatoren van dergelijke striptease shows.

Het inhuren van strippers is voor nabestaanden al jaren de beste manier om meer aanwezigen bij een begrafenis veilig te stellen. De achterliggende gedachte hierbij is dat hoe meer mensen bij de begrafenis aanwezig zijn, hoe meer je de overledene eert. Een onlangs overleden boer werd zodoende door ruim 200 mensen geëerd. Sommige rijke families huren zelfs twee groepen strippers in.

Om deze praktijken zo snel mogelijk uit te bannen, heeft de overheid een heuse 'hotline' in het leven geroepen. Bezorgde burgers kunnen deze gebruiken om melding te maken van illegale activiteiten tijdens uitvaartdiensten. Goede tipgevers kunnen rekenen op een beloning.

[A1GP] Tweede Nederlander in actie tijdens test

Tijdens de officiele testdagen van de A1 Grand Prix, op 30 en 31 augustus op Silverstone, zal naast Jos Verstappen nog een tweede Nederlander in actie komen. Het gaat hierbij om Chris van der Drift, die naast Nederlander ook Nieuw-Zeelander is. Hij zal dan ook gaan testen voor team Nieuw-Zeeland.

Het is nog niet bekend of hij daadwerkelijk de racecoureur van Nieuw-Zeeland wordt. De mogelijke opvolger van Matt Halliday zou in ieder geval de eerste race op Zandvoort niet kunnen rijden. Tijdens dit weekend zal hij in actie komen in de Formule Renault 2.0, op Le Mans.

Explosies in bommenfabriek in VS

Icoon BuitenlandsIn een bommenrecyclingsfabriek in Louisiana hebben donderdag zeker tien explosies plaatsgevonden. Hierop is een volledig dorp geëvacueerd en werden 400 gedetineerden naar een andere gevangenis overgebracht. Er zijn tot nu toe geen doden of gewonden gemeld. Dit melden de Amerikaanse autoriteiten.

De eerste explosie werd veroorzaakt door een brand binnen het bedrijf, waarbij twee bommen afgingen. In de uren daarna volgden nog een tiental explosies, waaronder een aantal zware. Er was sprake van een heftige rookontwikkeling.

In het begin van de middag werd het vuur door de regen langzamerhand gedoofd. De autoriteiten hadden eerder besloten de fabriek uit te laten branden. Vanwege het hoge risico werd besloten om geen hulpverleners in de buurt van de fabriek te laten komen tot acht uur na de laatste explosie.

Hoewel niet precies bekend is hoeveel werknemers er zich op het moment van uitbreken van de brand in het gebouw bevonden, meldt de lokale politie dat iedereen op tijd de fabriek heeft weten te ontvluchten.

Tokyo Game Show PSP-line-up

Nadat we berichtten over de PS3-line-up van Sony, hebben we nu ook een lijst met bevestigde en speelbare PSP-games weten te bemachtigen.

Ace Combat X: Skies of Deception (Namco Bandai Games)
Boxers Road 2: The Real (Ertain)
Gundam Battle Royale (Namco Bandai Games)
Homestar Portable (supports GPS) (Sega)
Jan-Sangokumusou (Koei)
Jeanne D'Arc (Sony Computer Entertainment)
Metal Gear Solid: Bande Dessinee [Metal Gear Solid: Digital Graphic Novel] (Konami)
Metal Gear Solid: Portable Ops (supports GPS) (Konami)
Minna no Golf-jou (supports GPS) (Sony Computer Entertainment)
Monster Hunter Portable 2nd (Capcom)
Navigation Software (working title, supports GPS) (Edia)
Ratchet and Clank Portable (working title) (Sony Computer Entertainment)
Sarugettchu Piposaru Racer (Sony Computer Entertainment)
Tales of the World Radiant Mythology (Namco Bandai Games)
Tenchi no Mon 2: Busouden (Sony Computer Entertainment)
Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
special
Random Pics van de Dag #1246
special
Random Pics van de Dag #1245
special
Random Pics van de Dag #1244
©FOK.nl e.a.