Man met penispomp doet 'bommelding'

Icoon Terrorisme Een 29-jarige Amerikaan die op vakantie wilde naar Turkije, heeft zich onlangs behoorlijk in de nesten gewerkt. Toen beveiligingspersoneel een vreemd object in zijn tas ontdekte, zou hij gefluisterd hebben dat het om een bom ging. Het was echter een penispomp, wat Madin Amin niet durfde toe te geven omdat zijn moeder naast hem stond.

De valse bommelding kan de jongen drie jaar gevangenisstraf opleveren. Zelf claimt hij dat hij helemaal niet zei dat het om een bom ging, maar dat hij zachtjes fluisterde dat het een 'pump' (pomp) was. De bewakers zouden dit als 'bomb' (bom) verstaan hebben.

"Zijn moeder stond daar, dus fluisterde hij 'Het is een pomp, stop hem weg, stop hem weg'", aldus zijn advocaat, die aangaf de jongen moeilijk te kunnen verstaan. Amin, van Iraakse afkomst, zou moeite hebben met de uitspraak van de 'p' en de 'b'.

De rechter heeft echter besloten dat er voldoende reden is om de jongen te vervolgen voor zijn bommelding. Een vrouwelijke bewaker zou hem namelijk duidelijk hebben horen zeggen dat het om een bom ging.

Met dank aan mauritsvr, neafeed, Asmodean, deliberator, HandD en babbelbox voor de submit.