Explosies in bommenfabriek in VS

Icoon BuitenlandsIn een bommenrecyclingsfabriek in Louisiana hebben donderdag zeker tien explosies plaatsgevonden. Hierop is een volledig dorp geëvacueerd en werden 400 gedetineerden naar een andere gevangenis overgebracht. Er zijn tot nu toe geen doden of gewonden gemeld. Dit melden de Amerikaanse autoriteiten.

De eerste explosie werd veroorzaakt door een brand binnen het bedrijf, waarbij twee bommen afgingen. In de uren daarna volgden nog een tiental explosies, waaronder een aantal zware. Er was sprake van een heftige rookontwikkeling.

In het begin van de middag werd het vuur door de regen langzamerhand gedoofd. De autoriteiten hadden eerder besloten de fabriek uit te laten branden. Vanwege het hoge risico werd besloten om geen hulpverleners in de buurt van de fabriek te laten komen tot acht uur na de laatste explosie.

Hoewel niet precies bekend is hoeveel werknemers er zich op het moment van uitbreken van de brand in het gebouw bevonden, meldt de lokale politie dat iedereen op tijd de fabriek heeft weten te ontvluchten.