Chinese begrafenis voortaan zonder striptease

Icoon OpmerkelijkDe politie van het Chinese district Donghai heeft de opdracht gekregen een einde te maken aan de optredens van strippers bij begrafenissen. De optredens, volgens plaatselijke media een langlopende traditie in deze regio, vallen sinds kort onder de noemer 'obsceen' en zijn daardoor illegaal geworden. De nieuwe maatregel leidde vorige week al tot de arrestatie van vijf organisatoren van dergelijke striptease shows.

Het inhuren van strippers is voor nabestaanden al jaren de beste manier om meer aanwezigen bij een begrafenis veilig te stellen. De achterliggende gedachte hierbij is dat hoe meer mensen bij de begrafenis aanwezig zijn, hoe meer je de overledene eert. Een onlangs overleden boer werd zodoende door ruim 200 mensen geŽerd. Sommige rijke families huren zelfs twee groepen strippers in.

Om deze praktijken zo snel mogelijk uit te bannen, heeft de overheid een heuse 'hotline' in het leven geroepen. Bezorgde burgers kunnen deze gebruiken om melding te maken van illegale activiteiten tijdens uitvaartdiensten. Goede tipgevers kunnen rekenen op een beloning.