Albert Heijn boodschappenbusje

Icoon BinnenlandsSupermarktketen Albert Heijn heeft een nieuw wapen in de strijd geworpen om klanten te houden als een van de ongeveer zevenhonderd filialen sluit door een verbouwing of een brand. De super vervoert dan klanten met een pendelbusje naar een ander filiaal.

"We hebben het nu een paar keer gedaan en de reacties zijn positief", aldus een woordvoerster van Albert Heijn vrijdag. De eerste ervaring met het busje werd opgedaan bij het filiaal aan het Bos en Lommerplein in Amsterdam. Daar is wegens instortingsgevaar een gebied afgezet. Om klanten toch verder te helpen zette het bedrijf een busje in.

"Wij betalen dat", aldus de woordvoerster. "Zo willen wij onze klanten behouden." Recentelijk is er een winkelcentrum in Leeuwarden in de as gelegd, waarin ook een filiaal van Albert Heijn was gevestigd. De klanten kunnen nu met het busje naar een andere winkel in de buurt. Ook in Den Haag, waar in het winkelcentrum De Stede een supermarkt wordt verbouwd is het busje inmiddels gearriveerd. "Daar wordt ook een Konmar omgebouwd naar Jumbo. Nu zijn alle supermarkten in dat centrum dicht. Daarom hebben wij ook hier het busje ingezet."

De woordvoerster wilde niet zeggen of Albert Heijn het busje altijd laat komen als er een filiaal door brand of verbouwing is gesloten. "Dat bekijken we nog."