Meerdink vervangt Robben in Oranje

Icoon Nederlands ElftalArjen Robben ontbreekt in de selectie van het Nederlands elftal, dat begin september kwalificatiewedstrijden voor het Europees kampioenschap van 2008 speelt tegen Luxemburg en Wit-Rusland. Martijn Meerdink is opgeroepen als zijn vervanger.

Robben kampt met een kuitblessure, die hij afgelopen woensdag opliep tijdens de warming-up voor het competitietreffen van Chelsea met Middlesbrough. Met Meerdink keren nog vier spelers terug in de 22-koppige selectie van Oranje die vorige week woensdag met 4-0 won in en tegen Ierland. Ryan Babel, Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst en Wesley Sneijder zijn ook geselecteerd.

Selectie Nederlands elftal

Doel: Van der Sar (Manchester United), Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Boulahrouz (Chelsea), Mathijsen (HSV), Van Bronckhorst (Barcelona), De Cler (AZ), Emanuelson (Ajax), Heitinga (Ajax), Jaliens (AZ), Ooijer (Blackburn Rovers).

Middenveld: Janssen (Vitesse), De Jong (HSV), Landzaat (Wigan Athletic), Schaars (AZ), Sneijder (Ajax), Van der Vaart (HSV).

Aanval: Babel (Ajax), Huntelaar (Ajax), Dirk Kuijt (Liverpool), Meerdink (AZ), Van Persie (Arsenal), Vennegoor of Hesselink (Celtic).

Kijk voor al het voetbalnieuws op de FOK! Voetbalmanager!