Wilders presenteert zijn kandidaten

Voormalig VVD-Kamerlid Geert Wilders gaat met zijn Partij voor de Vrijheid (PvdV) met de 'gewone' man en vrouw campagne voeren voor de komende parlementsverkiezingen. Vandaag presenteerde hij zijn eerste 16 kandidaten op een bijeenkomst in Amsterdam. ''Geen mensen uit de Haagse kaasstolp, geen wereldvreemde bureaucraten, maar allemaal mensen uit de praktijk. Een politieman, een ondernemer, een onderwijzer'', aldus Wilders.

Alleen de plaats van Wilders en de nummer twee, Fleur Agema (29), lid van Provinciale Staten van Noord-Holland en oud-LPF-lid, staan vast. Verder komen op de lijst onder meer oud-generaal Peter Paul Sonnenschein, advocaat-generaal Raymond de Roon (gerechtshof in Amsterdam), Sietse Fritsma (Immigratie- en Naturalisatiedienst), de Amsterdamse politieinspecteur Hero Brinkman en gemeenteraadslid Barry Madlener (Leefbaar Rotterdam).

Coffeeshops dicht
De Partij voor de Vrijheid zal strijden voor een ''beter en fatsoenlijker Nederland''. Dat houdt volgens Wilders onder meer in: lagere belastingen, betere scholen (meer leraren, kleinere scholen), minder criminaliteit, een kleinere overheid en een immigratiestop van 5 jaar op niet-westerse allochtonen.

Verder moeten dierenmishandelaars achter de tralies belanden en moet er een einde komen aan de dubbele nationaliteit van Marokkanen in Nederland. Wie drie keer zwaar geweld gebruikt, moet levenslang de cel in. ''Marokkaanse straatterroristen'' moeten hard worden aangepakt en desnoods het land uit en tenslotte moeten alle coffeeshops dicht.

Wilders wordt nog steeds zwaar beveiligd wegens herhaalde bedreigingen aan zijn adres. Hij verwacht echter niet dat zijn kandidaat-Kamerleden ook beveiligd moeten worden, maar uiteindelijk besluit de overheid (justitie) daarover. De Partij voor de Vrijheid zou volgens Wilders zo'n 10 Kamerzetels moeten kunnen scoren.

Met dank aan pberends voor de submit.