Kellogg's uit schappen na prijzenruzie

Jeroen (steenz)
Icoon Algemeen Bij enkele supermarktketens verdwijnen de producten van Kellogg's binnenkort tijdelijk uit de schappen. De inkooporganisatie Superunie, die de inkoop voor onder andere Jumbo, Spar en Vomar regelt, heeft ruzie met de ontbijtgranenfabrikant over de inkoopprijs.

Door de ruzie is er onder andere geen Kellogg's cornflakes meer te krijgen in de supermarktketens. Alleen een aantal producten uit de Special K-serie is nog wel verkrijgbaar.

Kellogg's wil de prijzen verhogen met een paar procent vanwege hogere grondstof- en transportkosten. Volgens eigen zeggen heeft het bedrijf de prijzen niet meer verhoogd sinds april 2004. Superunie vindt de prijsverhogingen echter niet acceptabel. Het inkoopbedrijf wilde nog geen 'commentaar leveren op de voortgang van commerciële onderhandelingen'.

De laatste tijd komen er wel vaker conflicten tussen supermarkten en fabrikanten in het nieuws. Zo stopte Grolsch begin dit jaar korte tijd de levering aan Albert Heijn en Gall & Gall. Een jaar eerder had Albert Heijn ook al ruzie met koekfabrikant Peijnenburg.