3 sterren naar het ziekenhuis door ijsshow

Icoon Televisie Tijdens de oefeningen voor het televisieprogramma 'Sterren dansen op het ijs' van SBS6 zijn drie bekende Nederlanders naar het ziekenhuis afgevoerd. Ellemieke Vermolen moest gisteren naar het ziekenhuis vanwege een gekneusde rib. Ze moet een week lang met pijnstillers op bed blijven liggen. Wel is ze van plan om mee te blijven doen aan het programma.

Maar niet alleen Vermolen is slachtoffer van het programma. Annemarie Thomas ondervond aan den lijve dat kunstschaatsen misschien wel moeilijker is dan normaal schaatsen. Ze heeft tijdens een training haar enkelbanden gescheurd. Ook zij moest daarvoor direct naar het ziekenhuis. Thomas moet in een revalidatiecentrum bijkomen met ontstekingsremmers.

Klaas Wilting kreeg zelfs een hersenschudding en was acht uur compleet van de wereld. "Hoe dat is gebeurd weet ik nog steeds niet. Ik ben acht uur uit mijn geheugen kwijt. Ik ontwaakte weer in het ziekenhuis waar ik anderhalve dag heb gelegen", aldus de voormalig politiewoordvoerder.

Jody Bernal kan niet zo goed omgaan met de vrouwen. "We waren aan het schaatsen en ik wilde haar optillen, maar ik liet haar vallen", zei hij over het incident met zijn mede-schaatster. Ook Maud had een vervelend moment met haar schaatspartner. "Ik heb hem met een hoek van mijn schaats in zijn kruis getrapt. Hij leek er niet zo veel last van te hebben, maar ik voelde me echt heel erg stom", zei Maud.

Toch kijken de sterren nog steeds uit naar het moment dat het programma daadwerkelijk begint. Mari van der Ven noemde de sfeer bij de trainingen een "familiegevoel". De elf sterren zullen vanaf vrijdag samen met een partner strijden om de eerste plaats. Nance en Gerard Joling zullen de show presenteren. RTL4 brengt een identiek programma, namelijk 'Dancing on ice' op de buis vanaf 26 augustus. Opvallend genoeg zijn daar nog helemaal geen incidenten gebeurd.