Van der Sar uit kritiek op selectiebeleid

Sjors (Sj0rSz)
Volgens Edwin van der Sar hadden Mark van Bommel en Ruud van Nistelrooy gewoon deel uit moeten maken van de selectie die woensdag tegen Ierland aantreed. De keeper zei dit dinsdag voor de camera van NOS Studio Sport.

"Ik was verbaasd dat ze er niet bij waren. Ik had verwacht dat Van Basten ze wel zou hebben opgeroepen", aldus Van der Sar. Marco van Basten, bondscoach van het Nederlands Elftal, was overigens al op de hoogte van de kritiek van de recordinternational: "Hij heeft het kenbaar gemaakt en we hebben erover gesproken. We hebben naar hem geluisterd. Maar wij hebben de eindverantwoordelijkheid. We vinden het gevoel van een groep en van een speler ook belangrijk en zijn blij dat hij goed heeft meegedacht. Maar uiteindelijk is het belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Wij kiezen op basis van voetbal en blijven dat ook doen."

Verder gaf Van der Sar ook aan dat hij Van Bommel en Van Nistelrooy er graag bij zou hebben tijdens de kwalificatiewedstrijden voor het EK van 2008 in Oostenrijk en Zwitserland. De keeper heeft hierover al twee gesprekken gehad met Van Basten. "Ik denk dat het twee heel goede voetballers zijn. Spelers die we goed hadden kunnen gebruiken."

De kritiek van de ervaren keeper komt twee weken nadat bekend werd dat hij zijn interlandcarrière met twee jaar zou verlengen. Vrij snel nadat het WK in Duitsland was afgelopen had Van der Sar twijfels over zijn verdere interlandloopbaan. Uiteindelijk bleef de 35-jarige sluitpost van Manchester United nog twee jaar trouw aan het Nederlands Elftal.