De Ondraaglijke Noodzaak van Stupiditeit (deel 1)

De infrastructuur van Libanon is totaal gesloopt. Hezbollah kan straks niet meer bij z'n raketjes, tenzij ze 15.000 VN-soldaten weten om te lullen. Omdat Israel niet binnen drie weken de totale Hezbollah op hun waanmaagden heeft weten te krijgen zijn de ventjes dolblij, overtuigd dat ze iets 'gewonnen' hebben. Wat een droomscenario. Je schopt in een paar dagen een vals buurland 50 jaar terug in hun strompelende evolutie, stuurt de halve wereld -gratis- op ze af om ervoor te zorgen dat ze hun bloeddorstige poten voorlopig even thuishouden en na afloop dansen de idioten tussen hun puinhopen, overtuigd van hun 'moedige overwinning'. Alsof je ze een plezier gedaan hebt met het pak slaag, je zou ze bijna zo nu en dan ontfermend uithongeren bij wijze van egoverzetje.

Ik hou er serieus rekening mee dat Israel dit allemaal heeft zien aankomen. Uiteraard bemoeit de VN zich er meteen mee als de arme Libanezen niet de rust gegund wordt om raketten op Israelische woonwijken af te schieten. Uiteraard zullen de Arabieren elke broodmagere schijn aanklampen om weer een puzzelstukje van hun door Allah beloofde overwinning op de Joden te kunnen claimen. De ongelovigen zijn immers op de wereld gezet om de superioriteit van de Arabische cultuur te onderschrijven en dus niet om provocerend de slimste en de sterkste van de klas uit te hangen.

Het hele idee van 'vrede' in deze regio komt me dan ook belachelijk over. Joden hebben zich gewoon te onderwerpen. Zolang ze dat niet doen zondigen ze tegen heilige regels en houden daarbovenop ook nog eens Jeruzalem bezet. Daar staat toevallig wel de koepelmoskee op de plek waar Mohammed op een paard met vleugeltjes aan de hoeven een bezoekje heeft gebracht aan de hemel, je moet wel gek zijn om zo'n stad af te willen pakken. Dwing de Arabieren te accepteren dat Mekka de homohoofdstad van de regio wordt, pleur er een bezettingsmacht van roze mariniers neer en ga daarna met de schuimbekkende autochtonen 'in dialoog' over 'vrede in de regio'. En blijven volhouden he. Dat staat zo beschaafd.

Ik moest hieraan denken omdat ik zondag Leon de Winter hoorde pleiten voor een overheersende rol van Israel in de regio, en dan niet middels fatsoenlijk polderoverleg met stukjes naar elkaar toe, maar gewoon met de botte bijl. Omdat de Joden van het ene antisemitische drama in het andere terecht zijn gekomen. Hitler was een megalomane methjunk met waanvoorstellingen, Mohammed was een gehaaide sekteleider met epilepsie waardoor hij dacht dat hij tijdens zijn aanvallen met god sprak. Dat zijn dermate gestoorde opponenten, die wil je niet tegen je hebben. Ik moet de opperbaard van Iran gelijk geven, de Joden hadden veel beter een lap van Duitsland kunnen claimen dan in Palestina te gaan wonen, de Duitsers hadden tenminste erge spijt na afloop van hun reinigingspoging. De enige spijt die de Arabieren momenteel lijken te koesteren is dat het maar niet wil opschieten met hun lokale variant op de Joodse endlosung.