Microsoft onderzoekt nieuw design controller

Maarten (kepler)
De hardware-manager van Microsoft heeft aangekondigd dat er wellicht op de lange termijn een nieuwe controller zal komen voor de Xbox 360. Er werd nogmaals bevestigd dat muis-support nooit zal gebeuren, maar wel dat er wordt gekeken naar een verbeterde gevoeligheid van de analoge sticks.

Deze controller zou de huidige niet vervangen, maar als extra accessoire uitgebracht worden. Het officiële commentaar van Microsoft is dat ze wel bezig zijn met een nieuwe controller, maar dat hier nog helemaal geen plannen voor zijn om deze ook uit te brengen.

Walker kwam er ook voor uit dat Microsoft motion-sensors in de 360-controller heeft getest in FPS-games en race-games. Echter, 50% van de users vond het beter dan de analoge stick en de andere helft dus niet. Uit de tests kwam ook naar voren het besturen van een game op deze manier na een tijdje vermoeiend wordt en dat de precisie in FPS-games niet beter is dan een normale controller of muis. Walker zegt dat Microsoft hier nog steeds mee bezig is, maar of er ook een motion-sensor controller uitkomt voor de 360 is helemaal niet zeker.

Verdere mededelingen over accessoires waren dat Microsoft grotere Hard Disks overweegt en ook een HDMI-kabel zit in de pijplijn.