Internetpartij volgt mening van burgers

Athlon_2o0o
Icoon Politiek Morgen zal de IPNL, de Internet Partij Nederland, zich aan de pers voorstellen. De oprichter van de partij is Arno Haye, ex-wethouder van Leefbaar Hilversum. De partij vindt verkiezingen om de vier jaar niet van deze tijd, en wil het internet gebruiken zodat kiezers zich voortdurend over lopende thema's uit kunnen spreken.

Dat is dan ook het enige standpunt dat de partij heeft. Voor de rest kan de bevolking op de website van de politieke partij stemmen over de standpunten. Haye spreekt zelf over een "doorlopend referendum". Wel denkt Haye dat vooral op het gebied van criminaliteit de partij voor een frisse wind in Den Haag kan zorgen. "De IPNL is dus niet rechts of Links, maar de stem van het volk", zo staat op de website van de partij. IPNL wil aan de Tweede Kamer-verkiezingen in november meedoen.

Kandidaat-lijsttrekkers voor de partij zijn onder andere Ayaan Hirsi Ali en Joop van den Ende. Opmerkelijk genoeg geeft Haye toe dat deze personen niet weten dat ze kandidaat-lijsttrekker zijn. Haye vindt dat echter geen probleem: als een van hen bezwaar maakt tegen de kandidaatstelling, dan zal hij ze van de lijst afhalen. Haye zelf is overigens geen kandidaat-lijsttrekker.