Alonso bestraft voor rijgedrag

Fernando Alonso krijgt morgen in iedere kwalificatiesessie twee strafseconden op zijn snelste tijden. De Spanjaard wordt door de stewards bestraft vanwege "onnodige, onacceptabele en gevaarlijke" acties tegen Robert Doornbos in de tweede vrije training van vandaag.

De regerend wereldkampioen krijgt allereerst een seconde straftijd voor zijn aggressieve gedrag richting Doornbos, toen Alonso vond dat deze hem ophield. Aan de hand van videobeelden oordeelden de Hongaarse stewards dat Alonso handgebaren naar de Nederlander maakte toen hij hem inhaalde en vervolgens in bocht 1 hard afremde, zodat Doornbos een ontwijkende actie moest uitvoeren. De tweede strafseconde wordt uitgedeeld omdat de betreffende inhaalactie plaatsvond op een deel van het circuit waar een gele vlag werd getoond.

Alonso had al een waarschuwing staan na een eerder incident waarbij hij driftig gebaarde naar een langzamere deelnemer. Alonso verdedigde zijn gedrag tegenover de stewards met zijn mening dat dit soort acties wel vaker gebeuren op de baan. "Om de een of andere reden wordt er dit weekend opeens de nadruk op gelegd." Alonso verklaarde niet bang te zijn voor zijn voorsprong van elf punten op Michael Schumacher en overweegt niet zijn gedrag voortaan aan te passen.