Agent vrijgesproken na doodrijden verdachte

JustitieEen 30-jarige politieman uit Dordrecht is vandaag vrijgesproken van aanmerkelijk onvoorzichtig rijgedrag. De politieagent reed vorig jaar november de 25-jarige Niels van Dasler uit Dordrecht aan toen die op zijn fiets de weg overstak. Het slachtoffer was op zijn fiets op de vlucht geslagen, omdat hij werd verdacht van een inbraak.

De agent zag de verdachte rijden en zette zijn busje in de achteruit. Toen Van Dasler ineens de weg overstak, kwam hij onder de politiebus terecht. Hij overleed vrijwel meteen.

De rechtbank acht het niet bewezen dat de politieman schuldig is aan de dood van het slachtoffer op basis van artikel 6 van de Wegenverkeerswet. Het Openbaar Ministerie (OM) vond van wel. Nog niet bekend is of het OM beroep aantekent tegen de vrijspraak. De identiteit van de politiemedewerker is overigens geheim gehouden wegens dreigementen.

Na de dood van Niels werden er in Dordrecht branden gesticht bij drie politiebureaus en een kantoor van een woningcoörperatie. Deze zouden mogelijk wraakacties zijn naar aanleiding van zijn dood. Er zijn indertijd wel verdachten aangehouden, maar tegen hen kon geen voldoende bewijs worden vergaard.