Voorzitter pedopartij van werk ontslagen

Icoon BinnenlandsMarthijn Uittenbogaard, de voorzitter van de Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit (PNVD), ook wel 'pedopartij' genoemd, staat op het punt ontslagen te worden. Dit omdat zijn werkgever op geen enkele manier geassocieerd wil worden met de partij of Uittenbogaards pedofiele gedachtegoed. Gisteren ontving Uittenbogaard een brief waarin hem de ontslagregeling voorgesteld wordt.

De affaire begon toen het NRC Handelsblad afgelopen zaterdag een interview publiceerde met de PNVD-voorzitter. Hierin stond onder andere dat hij werkt in de spoelkeuken van een verzorgingstehuis en dat dat geen probleem was, zolang de naam van het tehuis niet in de media kwam. In reactie hierop publiceerde website Geenstijl.nl toen deze naam. De directie van het verzorgingstehuis reageerde hierop direct door Uittenbogaard aangetekend een ontslagbrief te schrijven. Als het aan de directie ligt, eindigt zijn arbeidscontract per 31 augustus aanstaande en blijft hij tot die tijd betaald thuis. Uittenbogaard heeft het tehuis overigens laten weten niet akkoord te gaan met het ontslag.

Uittenbogaard was tot nu toe het enige PNVD-bestuurslid dat als gevolg van zijn bestuurslidmaatschap nog geen problemen in zijn privéleven had gekregen. Secretaris Norbert de Jonge werd eerder al van zijn opleiding verwijderd en penningmeester Ad van den Berg heeft van de camping moeten vluchten waar hij woonde.

Opvallend in deze zaak is dat een van de standpunten van de PNVD is dat discriminatie toegestaan moet zijn, ook voor werkgevers. (Zie het partijprogramma, punt 6.21.) Uittenbogaard in NRC: "Een werkgever moet zelf weten wie hij aanneemt. Als hij prettig werkt met vrouwen moet hij er honderd mogen aannemen. Dat homo's klagen dat ze niet mogen meedoen aan gemengde danswedstrijden vind ik overdreven. Die zijn nou eenmaal zo dat een man een vrouw leidt. Begin dan een club voor homostellen." Alleen de overheid zou zich moeten onthouden van discriminatie, vindt de partij.

Marthijn Uittenbogaard
Marthijn Uittenbogaard