Uitslagen halve finales Copa Libertadores (2)

De tegenstander van FC Barcelona in de strijd om de Intercontinental Cup later dit jaar is afkomstig uit Brazilië. Zoveel is zeker nadat gisteren de halve finales werden afgerond.

Eergisteren rekende São Paulo af met het Mexicaanse Guadalajara. In een wedstrijd waaraan de Argentijnse scheidsrechter Daniel Giménez zijn handen vol had zetten Leandro en WK-ganger Mineiro de Brazilianen nog voor rust op een 2-0 voorsprong. Keeper Rogério Ceni, in de eerste wedstrijd matchwinner door een penalty te benutten, behoedde kort voor het half uur São Paulo nog voor een achterstand door een penalty van Ramón Morales te keren. Kort na rust bepaalde Ricardo Oliveira de eindstand op 3-0. Na acht gele kaarten en een rode kaart ging het stof weer liggen in het Morumbi-stadion en stond de Tricolor Paulista voor de tweede achtereenvolgende keer in de finale.

In de andere halve finale nam Internacional Porto Alegre het op tegen Libertad uit het Paraguayaanse Asunción. De eerste wedstrijd was geëindigd in 0-0, dus de strijd was geheel open. Tot diep in de tweede helft bleef dat zo, voornamelijk door de verdedigende kracht van Libertad. Het was echter Alex die even na het uur de 1-0 voor de Brazilianen aantekende. Vijf minuten later bezegelde Fernandão het lot van Libertad en zorgde voor het tweede opeenvolgende Braziliaanse onderonsje in de finale van de Copa Libertadores. Voor Internacional is het de tweede keer dat de finale bereikt werd; in 1980 werd deze verloren van het Uruguayaanse Nacional, dat deze editie in de achtste finale werd uitgeschakeld.

In tegenstelling tot de Europese Champions League wordt ook de finale in twee wedstrijden beslist. Deze staan gepland voor 9 en 16 augustus.