T.Dekker wint tijdrit, Kirchen de ronde

Ambrosius
Thomas Dekker heeft de achtste etappe, een klimtijdrit van 19 km, van de Ronde van Polen gewonnen. Hij werd derde in het eindklassement, tweede werd zijn Rabobank-ploeggenoot Weening, die een paar seconden tekort kwam op Kim Kirchen.

Na de ochtendetappe stond de Luxemburger Kirchen in de leiderstrui als laatste aan de start van de slottijdrit. Met drie renners bij de eersten in het klassement stond Rabobank er goed voor. Brajkovic was de eerste die een scherpe tijd neerzetten, maar deze tijd werd al snel door de winnaar van de Eneco-Tour, Bobby Julich, verbeterd. Michael Boogerd reed een knappe tijdrit en eindigde zesde in het klassement.

Thomas Dekker was onderweg al de snelste op het tussenpunt, dit bleek ook aan de finish toen hij de snelste tijd op de klokken zette. Daarmee stond hij ook eerste in het virtuele klassement tot dan toe. Dit veranderde toen Tour-etappewinnaar Pieter Weening over de finish kwam, hij was niet sneller dan de jonge Dekker, maar bleef hem wel voor in het klassement. Alleen Kim Kirchen kon het Nederlandse feestje nog versturen. De winnaar van de etappe van vanochtend kon nie tippen aan Thomas Dekker, maar behield net genoeg voorsprong op Pieter Weening, waardoor Kirchen de Ronde van Polen op zijn naam schreef. Rabobank deed goede zaken met een tweede (Weening), derde (T. Dekker) en zesde (Boogerd) plaats in het klassement en is daarmee al zeker van het ploegenklassement in de Pro-Tour.