Politie haalt 'inbreker' van het dak af

FdBeer had ons via de nieuws-submit te melden:

In Tilburg is afgelopen nacht het vriendje van de dochter des huizes van het dak gehaald. De twintigjarige Tilburger werd aangehouden omdat de bewoners dachten dat het een inbreker zou zijn. Pas toen hij van het dak gehaald werd bleek het het vriendje te zijn van hun zeventienjarige dochter.

Omstreeks 01.00 uur vannacht was de 'verdachte' meerdere schuttingen over geklommen om aan de achterkant van het huis te komen. Op het moment dat hij in de tuin stond werd hij gezien door de moeder die hem niet herkende waardoor ze begon te gillen. De vader scheen met een zaklamp naar buiten en zag de jongen op het platte dak staan. De jongen was bezig om naar het dakkapel te klimmen waarop de vader de politie belde. Toen de agenten ter plaatse kwamen, zat de jongen op het dakkapel en werd gedwongen er vanaf te komen. Pas toen werd hij herkend door de vader en de moeder van het meisje.

Als verklaring gaf de jongen dat haar ouders niet mocht weten dat hij die nacht bij haar zou blijven slapen, zijn vriendin zou het dakraam voor hem openen. Ook vertelde hij dat ze al negentien maanden een relatie hadden, waar de ouders ook van op de hoogte zouden zijn. Hij heeft beloofd zijn excuses aan te bieden en te stoppen met dit soort nachtelijke acties.