FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 5 september 2005

Nazi's werkten aan chocolade-bom

Bon Boem?Aether, YubYub, M.Picanto, Marrrrrtijn en el-xinix hadden ons via de nieuws-submit te melden:

De nazi's hebben aan het einde van de Tweede Wereldoorlog geprobeerd om explosieven, verstopt in snoepgoed, Groot-Brittannië binnen te smokkelen. Dat staat in Britse archiefstukken die vandaag zijn vrijgegeven.

Doel
Volgens het Algemeen Dagblad was het de bedoeling de explosieven te verbergen in repen chocola en conservenblikjes, om ze vervolgens verder te verspreiden. Daarna zouden er militaire doelen mee worden gesaboteerd. Teletekst komt echter met een andere lezing: de nazi's zouden chocoladerepen hebben gemaakt met daarin een dunne metalen strip. Als die werd afgebroken, volgde na zeven seconden een explosie met de kracht van een handgranaat.

Een chocoladebom is nooit gebruikt. Alle Duitse agenten die de bom moesten verspreiden, zijn door de Britse geheime dienst opgepakt.

Ontwikkelaar Myst ontslaat medewerkers

Het gaat niet goed met de ontwikkelaar van één van de populairste games ooit gemaakt. Cyan Worlds is de ontwikkelaar van de Myst-serie en heeft vanwege financiële problemen het merendeel van zijn medewerkers moeten ontslaan. Het bedrijf zelf heeft nog geen officiële verklaring uitgebracht, maar verschillende websites melden het nieuws. Tijdens het hoogtepunt van Myst had Cyan Worlds 40 medewerkers in dienst, maar dit is geslonken tot een heel klein aantal. Wanneer Cyan Worlds meer financiële steun kan krijgen voor toekomstige games en projecten dan zullen de ex-medewerkers weer aangenomen worden.

Myst, het eerste deel van de serie, is in totaal 12 miljoen keer verkocht. Een tijdje terug werd een online game, genaamd Uru, ontwikkeld. Het online gedeelte is echter nooit uitgebracht en het single-player gedeelte van deze game verkocht niet heel erg goed; waarmee de problemen voor Cyan Worlds begonnen. Op dit moment is Myst V: End of Ages nog in ontwikkeling en is zo goed als klaar. Ubisoft is de uitgever en heeft gezegd dat de verspreiding niet lang meer op zich laat wachten. Ook heeft Ubisoft gezegd dat Cyan Worlds binnen een paar weken met meer informatie zal komen aangaande de financiële situatie van het bedrijf. Misschien dat Myst V Cyan Worlds weer uit de problemen kan helpen.

Ergens in Japan...

Ergens in Japan fladdert een vlinder met zijn vleugels en veroorzaakt daardoor een storm in Amerika.Deze quote heeft betrekking op een bepaalde wetenschappelijke theorie; de Chaos Theorie. Discussieer hier onder over deze theorie, en de game waar het mee te maken heeft, en je maakt kans op een leuke goodie! Ergens morgen sluiten we dit nieuwsbericht en wie als laatste een reactie heeft geplaatst wint hiermee een goodie. Veel succes!

Column: Over helden en anti-helden

Op 8 oktober 2000, rond half acht ’s ochtends Nederlandse tijd finishte Michael Schumacher na een verregende Grand Prix van Japan iets meer dan anderhalve seconde voor Häkkinen. Hij won daarmee de race en pakte de wereldtitel af van de Fin.

Die titel heeft hij op een maand en een paar dagen na vijf jaar lang vastgehouden, maar gisteren werd verlenging met nog een jaar rekenkundig onmogelijk. Natuurlijk is het even afwachten om te zien wie er straks in december door de FIA gekroond wordt tot wereldkampioen, maar om Schumacher alsnog kampioen te laten worden moet die organisatie wel heel rare fratsen uithalen. Er zullen vast wel mensen zijn die het zich voor kunnen stellen, maar ik hoor daar niet bij. Er zijn grenzen, zelfs voor de onheilige drieëenheid FIA/Ferrari/Schumacher.

Maar goed, na vier jaar, tien maanden en een dag of zesentwintig komt de tweede regeerperiode van Schumacher ten einde – en ook dat is zoals vrijwel ieder statistiekje in zijn dossier een record. Zeven titels, ontelbare overwinningen (ik tel alleen overwinningen die ik me kan herinneren, en dat lukt dus niet meer van allemaal), een half rondje om de aarde in leidende positie... Statistiek is misschien een leugen, het is ook een handig houvast voor mensen die blind zijn voor het talent van de Duitser.

Naar aanleiding van m’n vorige column beschuldigde iemand me van het hebben van een duidelijke mening over Schumacher. Laat me vooropstellen dat dat niet juist is - ik schrijf misschien soms harde dingen over Schumacher of Ferrari. Maar ik probeer dat, net als met iedereen over wie ik schrijf, alleen te doen als het in mijn ogen terecht is. Ja, ik ben kritisch, maar als je iedere week een ode aan Schumacher verwacht, leef je ten eerste in het verkeerde jaar en lees je ten tweede de verkeerde column.

Toen Schumacher bij zijn debuut in 1991 zijn Jordan een paar plekken voor de hoog aangeschreven maar crashgevoelige de Cesaris kwalificeerde op Spa-Francorchamps, één van de meest veeleisende circuits op de kalender, was het al meteen duidelijk dat hij een grote toekomst tegemoet ging. Hij werd door Briatore meteen weggekaapt bij Jordan en zette bij Benetton direct drievoudig wereldkampioen Piquet onder druk. Ik gunde het de jonge wolf van harte en heb hem met plezier z’n eerste race zien winnen, precies een jaar na zijn debuut tijdens de Grand Prix van België.

In 1994 veranderde dat echter. Ik was destijds fan van Ayrton Senna. De Braziliaan was m’n held en helden hebben bedreigingen nodig om zich te kunnen profileren. Zonder schurk valt er weinig te verslaan en stijg je nooit tot bovennatuurlijke status. Prost was weggevallen als bedreiging en Schumacher bleek de nieuwe schurk. Daarmee werd Schumacher in één klap aartsrivaal en tegenpool van alles wat goed was; hij profiteerde van de pech en zelfs de dood van mijn held, en zijn team werd geplaagd door geruchten over valsspelen.

Maar uitersten liggen vaak verrassend dicht bij elkaar, extreme kou brandt als hitte, de grens tussen pijn en genot is zo subjectief als wat, en uit de heftigste liefdes worden de grootste vetes geboren, om maar wat voorbeelden te noemen. Op dezelfde manier kunnen dingen die heel dicht bij elkaar liggen elkaars grootste tegenstelling worden - het is allemaal een kwestie van perspectief.

Schumacher is in heel veel dingen de evenknie van Senna. Beiden bezitten een verpletterend talent dat duidelijk is voor iedereen die de subjectieve bril af durft te zetten. Beiden bezitten de genadeloze gedrevenheid om te winnen, tot op en misschien soms over de grens van sportiviteit. Beiden trainden en werkten onuitputtelijk en waren altijd fysiek fitter dan de concurrentie en wisten door eindeloze analyse van data problemen vaak eerder op te lossen dan de tegenstander. Zelfs de inzet voor liefdadigheid hebben ze gemeen.

Ondanks die gelijkenissen is Schumacher echter nooit m'n held geworden. Vooral vanwege het overduidelijke gebrek aan bedreigingen. In '94 en '95 was er Hill, die in de eerste race van 1994 nog op een ronde gezet werd door Senna, om maar even het perspectief aan te geven. En later nooit meer een tegenstander met een auto die het gevecht aan kon gaan, of een teamgenoot die het ondanks dat mocht proberen. Je kunt het hem niet echt kwalijk nemen, maar juist omdat hij nooit op zoek is gegaan naar uitdagingen, zoals bijvoorbeeld Rossi dat wel doet, is hij wat mij betreft niet onsterfelijk geworden.

Verwar dat gebrek aan verering echter vooral niet met een gebrek aan respect voor het talent of de prestaties van de man. En als hij volgend jaar in de laatste race van het seizoen na een heroïsch gevecht met een sterkere tegenstander toch de titel pakt, kan ik altijd mijn mening nog bijstellen.

Punten Grand Prix van Italië

Dit keer geen honderden users met de hoogste score, maar slechts vier man die het juiste team hadden samengesteld. Zij behalen maar liefst 726 punten.

Floris, GM-Damnition, Hakkert en Longneck behalen de hoogst mogelijke score van deze ronde. Met Ferando Alonso, Juan Pablo Montoya, McLaren chassis, Mercedes-motor en Michelin-banden reden zij virtueel naar de zege.

In het algemeen klassement wist G4Jan zijn leidende positie met succes te verdedigen. Wel zag hij de nummer twee SloMo dichterbij komen. In de top vijf valt kardinaal weg van de vierde plaats en zijn plek wordt overgenomen door pim944, die dit jaar al langer in de top meedraait.

Bij de subleagues behaalden zes er de hoogste weekscore met 709 punten. De Outsiders bleven er aan de leiding, al zien zij Inter-F1-Action dichterbij komen.

De volgende race vindt komende zondag al weer plaats op het circuit van Spa-Francorchamps. Voor vele kijkers een lievelingscircuit en voor de coureurs een uitdagend circuit. Je hebt tot 10 september 00:01 uur de tijd om je team samen te stellen.

Nederland haalt WK judo 2009 binnen

Het WK judo vindt in 2009 plaats in Nederland.
De internationale judo federatie (IJF) heeft dat vandaag in Cairo besloten. Nederland had na terugtrekkingen van Servië en Montenegro, Frankrijk en Venezuela geen tegenstrevers meer.

De nationale judobond en Rotterdam Topsport voerden een uitstekende campagne, waarbij onder andere oud-olympisch kampioen Anton Geesink werd ingezet. Deze lobby was zo sterk dat Frankrijk en Servië zich in een vroeg stadium achter de Nederlandse kandidatuur gingen scharen. Daardoor bleef er voor Nederland maar één opponent over: Venezuela. Maar de Venezolaanse afvaardiging besloot op het ultieme moment haar kandidatuur in te trekken, omdat het zich realiseerde dat een nederlaag onafwendbaar was. Zuid-Amerika huisvest in 2007 met Rio namelijk ook al het WK.

De laatste keer dat het WK judo in ons land plaatsvond was in 1981, in Maastricht. Het wereldkampioenschap van dit jaar wordt afgewerkt in Cairo, van donderdag 8 september tot en met zondag 11 september.

De wil van God...

Gelukkig, ik ben er uit. De ramp in New Orleans is geen natuurramp. Het was de wil van God. God heeft er blijkbaar veel voor over om van een paar homo's af te komen...

"Although the loss of lives is deeply saddening, this act of God destroyed a wicked city," stated Michael Marcavage. "..... New Orleans was a city that had its doors wide open to the public celebration of sin. From the devastation may a city full of righteousness emerge," he continued.

Dubbeldrank stopt als SA Sport

Helaas hebben we per direct afscheid moeten nemen van mijn mede-SA Dubbeldrank. Bepaalde zaken achter de schermen liepen niet altijd even soepel en daar had hij de buik van vol, waardoor hij het plezier in het werk voor FOK! verloren was. Helaas heeft dit hem doen besluiten zijn taken neer te leggen.

Dubbeldrank was al sinds oktober 2002 betrokken bij FOK!sport, waarvan Coördinator sinds februari 2004. In die tijd zorgde hij voor 185 nieuwsposts, maar meer nog hield hij zich achter de schermen bezig met het regelen van de managers. Hij heeft lange tijd veel voor ons gedaan en we zijn hem daar dan ook ontzettend dankbaar voor.

Marcel, zonder jou was het niet zoals het nu is. Bedankt!

De FOK!sport-crew

Screenshots Super Princess Peach

Na de aankondiging van de nieuwe Princess Peach game zijn er de eerste screenshots verschenen van de game. In dit spel is het de omgekeerde wereld en wordt Mario opgesloten en moet Princess Peach de besnorde loodgieter uit de handen van het kwaad redden. Met haar vurige woede aanvallen en haar jankattack baant ze zich een weg door een wondere wereld van bloemen, groene riolen en platformen.

Stoichkov beschuldigt UEFA-preses van manipulatie

Hristo Stoichkov heeft zich de woede op de hals gehaald van UEFA-preses Lennart Johansson. De voormalige superster en huidige bondscoach van Bulgarije suggereert dat Johansson de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Zweden en Bulgarije heeft gemanipuleerd.

Zweden won het afgelopen weekeinde met 3-0 van Bulgarije en daarmee is het Balkanland praktisch uitgeschakeld voor het WK. Die frustratie zat kennelijk zo diep bij Stoichkov dat hij na de wedstrijd Johansson van immorele handelingen beschuldigde. ”Je zag dat Johansson 25 minuten voor tijd het stadion verliet. Dat is het bewijs.” De topscorer van het WK 1994 verdenkt Johansson ervan zich te hebben bemoeid met de aanstelling van de scheidsrechter: ”Hij heeft kennelijk een methode gevonden om Zweden naar het WK te krijgen.”

Johansson pikt dit niet en heeft een klacht ingediend bij de tuchtcommissie van de Europese voetbalbond. Volgens de bestuurder gaan Stoichkovs uitlatingen te ver: ”Zoiets kan ik niet op me laten zitten. Ik heb ook mijn eer.” De reden van Johanssons vroege vertrek was naar eigen zeggen dat zijn vrouw slecht ter been is. Door al vroeg het stadion te verlaten kon het echtpaar in alle rust het rumoer ontwijken.

Davenport oppermachtig tegen Dechy

Lindsay Davenport is goed bezig op de US Open. Vanavond won ze ook haar partij in de vierde ronde op eenvoudige wijze. De Française Nathalie Dechy ging met 6-0 en 6-3 eraan voor de moeite.

Davenport heeft dit hele toernooi nog geen set afgestaan en dat bleef ook zo tegen Dechy. De Amerikaanse nummer één van de wereld begon wervelend en pakte de eerste set na negentien minuten. Dechy werd ook in de tweede set weggeblazen, maar wist nog enigszins de eer te redden door aan het eind nog twee games te pakken. De overwinning van Davenport was niet verrassend, want ook in de zeven voorgaande ontmoetingen bleef ze Dechy de baas. In de volgende ronde speelt Davenport, die in 2005 zowel op Wimbledon als op de Australian Open tweede werd, tegen Dementieva of Schnyder. ”Ik wil nog niet denken aan de volgende wedstrijd. Daarvoor ben ik nu te blij. Ik wil dit toernooi gewoon winnen,” meldde Davenport na afloop.

FOK!radio: SunChaser en mother-mother live

FOK!RadioLuister nu naar FOK!radio en hoor het volgende: Het is inmiddels een jaar geleden dat SunChaser afscheid nam van FOK!radio. Maar vandaag komt hij terug. Samen met hem kijken we terug op oude legendarische fragmenten. Zo hoor je hoe Danny over FOK!radio praatte en hoe MUUS Sun genadeloos afzeek. Uiteraard kan het fragment waarin Sun niet meer uit z'n woorden kwam nadat Yvonne hem wees op al zijn 'vriendinnetjes' niet gemist worden. En kun je je nog herinneren dat Daniël Kegel van Tweakers er was? Vanavond hoor je het fragment terug. Vanaf 20:00 uur is SunChaser live te gast, samen met MissyMirjam. Hoe de missie tussen die twee zit, hoor je natuurlijk ook.

Daarnaast waren er wisselingen in de crew. mother-mother stopte met het modden van Onzin. Hoe en wat hoor je vanavond, want we halen haar in de uitzending.

Natuurlijk zal Yvonne ook weer de laatste roddels met ons doornemen en bespreekt FA Cynix met ons zijn week. Blinky legt een stelling neer waarop je kunt reageren in de uitzending.

Meteen luisteren?
ActionRadioDat kan! FOK!Radio is te horen op het internetstation ActionRadio, waar nu al non-stop muziek te horen is. Hieronder vind je de directe luisterlinks:
LQMQHQ
WinampWinamp48 kbps96 kbps128 kbps
Windows Media PlayerWindows Media Player48 kbps96 kbps128 kbps
RealPlayerRealPlayer48 kbps96 kbps128 kbps
iTunes / QuicktimeiTunes / Quicktime48 kbps96 kbps128 kbps


NIEUW!
Ja, we hebben iets nieuws: podcast. Je kunt onze uitzending nu ook op mp3 downloaden en op je mp3-speler zetten. Meer hierover kun je hier lezen.

Tijdens de uitzending kun je ons bellen met vragen en opmerkingen via Skype. Voeg ons toe op met username Actionradio_utrecht. Meer over Skype kun je hier vinden.

Kom ook vooral naar ons irc-kanaal #fokradio om vragen te stellen en mee te praten en zing ook mee tijdens 'IRC zingt mee'.

Check de webcam in de studio tijdens de uitzending hier.

Veel luisterplezier!

Liefde tussen Doornbos en Midland bekoeld

Robert Doornbos is niet langer in beeld is bij Midland. Een niet betaalde afkoopsom zou hiervan de oorzaak zijn. Colin Kolles, die tijdens de Grand Prix van Spanje Doornbos een voorcontract voor 2006 aanbood, vindt nu dat Christijan Albers de snellere Nederlander is. Hij ziet in de jonge coureurs Albers en Davidson zijn ideale rijderskoppel voor volgend jaar.

Volgens het team van Alex Shnaider heeft Doornbos een afkoopsom van 150.000 euro bij zijn overgang naar Minardi niet betaald. "Zo lang meneer Shnaider de eigenaar is van Midland, zal Doornbos nooit voor dit team rijden", zegt teambaas Kolles. Hij heeft juridische stappen aangekondigd om de afkoopsom alsnog te innen. "Al gaat het maar om vijf euro, wat je verschuldigd bent, moet je betalen."

De manager van Doornbos, Marco Zecchi, is net zo zeker van zijn standpunt in de kwestie: "Zo lang Kolles de baas is bij Midland, zal en wil Robert niet bij dat team rijden. Hij gooit ten onrechte een hoop stront over Robert heen. Wij zijn hem geen cent verschuldigd."

Volgens de Italiaan vertelt Kolles leugens en heeft hij in strijd met de afspraken vertrouwelijke correspondentie geopenbaard. Het AD en het autosportmagazine Formule 1 kregen dit weekend van Kolles een brief ter inzage, waarin het bedrijf Eagle Corporate SA uit Monaco namens Doornbos belooft de afkoopsom voor 21 juli 2005 te betalen. De brief is ondertekend door Kolles en door Marcus T. Mussa, een vertegenwoordiger van Eagle Corporate SA.

Volgens Zecchi is de brief wel echt. De vertrouwelijkheid van het document zou echter opzettelijk door Kolles geschonden, wat tegen de afspraken zou zijn. Hij beroept zich op het eerdere contract met Jordan, waarin zou staan dat de Rotterdammer onmiddellijk van zijn verplichtingen als test- en reserverijder af kon, als hij bij een ander team een contract als coureur zou krijgen.

Die situatie deed zich in juli voor, toen hij Patrick Friesacher bij Minardi kon vervangen. Kolles hield toen echter vast aan een opzegtermijn van 14 dagen. Bovendien had hij Doornbos op Paul Ricard in de EJ15B laten testen, ondanks dat er toen al geruchten de ronde deden dat de 23-jarige coureur naar de directe concurrent van het team zou gaan overstappen. Uit concurrentie-overwegingen wilde hij de twee weken opzegtermijn handhaven, zodat Doornbos niet op Hockenheim en in Boedapest zou kunnen rijden. Uiteindelijk werd toen een afkoopsom overeengekomen.

Zecchi zegt nu dat dat de enige manier was om Doornbos onmiddellijk bij Minardi te kunnen laten rijden. "We stonden met onze rug tegen de muur, Robert had het recht om onmiddellijk te gaan rijden."

Met de afkoopsom zou om praktische redenen zijn ingestemd. "Maar Kolles heeft er helemaal geen recht op. Dat zullen we eventueel in de rechtszaal duidelijk maken. En pas wanneer de rechter ons tot betaling dwingt, zullen we betalen."

Klien ook in België aan de start

Christian Klien zal ook in de Grand Prix van België aan de start verschijnen. Hij krijgt van Red Bull Racing nog steeds de voorkeur boven Vitantonio Liuzzi.

Terwijl Liuzzi geduldig op zijn kans wacht, is het nog steeds Klien die voor Red Bull de races mag rijden. Ondanks de aankondiging dat Liuzzi dit seizoen nog een kans zal krijgen, heeft het team opnieuw gekozen voor de jonge Oostenrijker. Ondertussen moet Liuzzi ook afwachten of hij volgend jaar de kans krijgt om te racen.

Met David Coulthard en Scott Speed onder contract is er nog slechts één stoeltje vrij bij Red Bull. De Formula 3000-kampioen van vorig jaar wordt echter ook in verband gebracht met BMW en met eventueel een een tweede Red Bull-team zal Red Bull de talentvolle Italiaan zeker liever niet laten gaan.

Borussia Dortmund volgt Pienaar

Borussia Dortmund geeft al vroegtijdig aan interesse te hebben in Steven Pienaar. De Ajacied zou volgende zomer de opvolger moeten worden van Tomas Rosicky.

Bij Dortmund verwacht men dat de Tsjechische middenvelder Tomas Rosicky de volgende zomer de club zal verlaten. Daarom is de club nu al op zoek naar mogelijke opvolgers. Pienaar, die bij Ajax een aflopend contract heeft, staat daarbij hoog op het lijstje.

Manager Hans-Joachim Watzke van Borussia Dortmund vertelde: "Hij is precies de speler waar we naar op zoek zijn mocht Rosicky onze club verlaten."

Verbrand

Vorig weekend werd Rotterdam opgeschrikt door de vondst van een uitgebrande auto met daarin het lichaam van, zoals later bleek, GertJan van den Boogaart, ook wel bekend als "Adolf", lid van de harde supporterskern van Feijenoord. Dit weekend een soortgelijk verhaal, deze keer werd een auto gevonden met daarin het lichaam van een 34-jarige vrouw uit Oostvoorne.

Voor zover bekend zijn beide slachtoffer geworden van een afrekening en is daarna hun auto in brand gestoken. Hoe gruwelijk dit ook is, er blijken op deze wereld altijd nog plekken te vinden waar men nog wreder is. In dit zeer schokkende filmpje is te zien hoe een vastgebonden persoon, onder de ogen van een aantal omstanders, wordt verbrand terwijl hij nog leeft.

Helaas kennen we niet het verhaal achter het filmpje, maar we hopen dat één van onze geoefende 'surfers' dat nog kan vertellen. Nog mooier is het, wanneer iemand kan aantonen dat het nep is.

Kan schokkend zijn!!

Dordtse school gaat rijlessen geven

VrroemmmWanneer je op het Da Vinci College in Dordrecht zit heb je mazzel, want dit wordt de eerste school in Nederland waar je alvast rijlessen kunt volgen. In het schoolgebouw aan de Bankastraat wordt donderdag een rijsimulator geplaatst.

Op de simulator kunnen leerlingen vanaf hun 17e autorijlessen krijgen binnen de school. Ze krijgen les van een virtuele instructeur. Het Da Vinci College, waar onder meer op havo, vwo, mbo en hbo niveau gestudeerd kan worden, denkt dat de rijsimulator een meerwaarde is voor de leerlingen: ''Een rijbewijs bereidt hen nog beter voor op de sprong naar de eerste werkomgeving.''

Kluivert zet WK nog niet uit zijn hoofd

Patrick Kluivert heeft zijn vizier nog steeds gericht op deelname aan het WK van 2006. Nu Oranje bijna zeker is van kwalificatie wil de spits van Valencia er per se bij zijn in Duitsland.

Kluivert zegt dit in de Spaanse krant Marca. Volgens de 29-jarige spits is een WK iets bijzonders: ”Een WK is een WK. Iedereen wil er zijn om zijn land te vertegenwoordigen op zo'n belangrijk evenement. Ik heb al een WK en een aantal EK's gespeeld, maar deelnemen aan het WK in Duitsland zou heel speciaal zijn.”

Kluivert beschouwt zijn avontuur bij Newcastle United als mislukt, mede door blessures. ”Ik hoop dit seizoen blessurevrij door te komen om zo weer in een vertrouwd ritme te komen. En daarbij horen ook doelpunten.” De voormalige aanvaller van Ajax en FC Barcelona zegt verder dat Valencia hoge ogen kan gooien in de strijd om het kampioenschap: ”De druk ligt bij FC Barcelona en Real Madrid. Wij hebben een hele goede voorbereiding gehad.”

Om zich in de kijker te spelen bij Van Basten zal Kluivert wel aan speelminuten moeten komen in Valencia. In de competitieouverture tegen Betis Sevilla startte Kluivert echter op de bank. Met spelers als Mista, Villa en Di Vaio is er concurrentie genoeg. Momenteel is Kluivert nog altijd de topscorer aller tijden van Oranje. In 79 interlands scoorde hij liefst veertig doelpunten.

Nederlander wil sterke leider

Uit het rapport 'De Sociale Staat van Nederland 2005', waarvan we al uitgebreid in dit bericht verslag doen, blijkt dat Nederlanders een sterke leider willen en minder vertrouwen hebben gekregen in de politiek. Aan het einde van de vorige eeuw had 80% van de Nederlandse bevolking vertrouwen in het kabinet, nu is dat nog maar net iets boven de 50%.

Het vertrouwen in de politieke partijen is ook niet al te best, maar wel iets hoger dan in 2002. Het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP) constateert dat veel Nederlanders een sterk leiderschap willen. Meer dan 60% wil sterke leiders; in 2002 was dat nog zo'n 30%.

'Nederlanders net verwende kinderen'
Arjo Klamer, professor in de Economie van Kunst en Cultuur aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam, zegt naar aanleiding van het klaaggedrag van de Nederlanders dat we ons minder als verwende kinderen moeten gedragen en zelf moeten werken aan een betere samenleving. Dat de overheid niet goed luistert naar de taal van de samenleving, dat klopt volgens hem wel, maar een sterke leider hebben we niet nodig vindt Klamer.

De professor denkt dat een sterke man als Pim Fortuyn een ramp voor ons land zou betekenen: ''We zijn en blijven polderaars, we moeten vergaderen. Fortuyn zou een ramp geworden zijn.'' Bovendien, zo zegt hij ''als Nederlanders iets niet tolereren, zijn het wel sterke leiders.''

Het grootste probleem ligt volgens Klamer overigens niet bij de overheid, maar bij de mensen zelf. ''Nederland is veel te weinig maatschappelijk georganiseerd. Dat uit zich bijvoorbeeld in een zeer klein aantal mensen dat zich bij een politieke partij heeft aangesloten. Nederlanders hebben te weinig over voor hun samenleving.'' Volgens Klamer moeten we ons minder als klant en meer als burger met eigen verantwoordelijkheden gaan gedragen.


'Nederlanders tolereren geen sterke leiders'

NBA All-star game ter nagedachtenis orkaan

Ex-Houston Rockets speler Kenny Smith is bezig een NBA All-star wedstrijd te organiseren wat ten goede moet komen aan de slachtoffers van de orkaan Katrina.

Smith, tegenwoordig werkzaam bij tv-station TNT als analyst, is in vergevorderd stadium van onderhandelingen met diverse partijen. Afspraken zijn al gemaakt met de grote namen van de NBA. "Het is geen gebakken lucht," vertelde Smith. "De kleine hordes zijn alles wat ons nog rest. De grotere hebben we al genomen."

De wedstrijd zal op 11 september plaats vinden en wordt gespeeld in het Toyota Center, thuishaven van de Houston Rockets.

We worden dikker, ouder en 'zwarter'

Het zal velen niet verbazen dat de gemiddelde Nederlander het afgelopen decennium dikker, 'zwarter' en ouder is geworden. Dat beeld ontstaat dan ook uit het rapport 'De sociale staat van Nederland' van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP), waarvan de resultaten vandaag gepresenteerd zijn. Buiten de al genoemde eigenschappen is de Nederlander ook ontevredener en individualistischer geworden.

Wat dikheid betreft: 6% van de Nederlanders was in 1990 veel te zwaar, vorig jaar was dat gegroeid tot ruim 10%. De levensverwachting steeg naar 76 jaar voor mannen en naar 82 jaar voor vrouwen. Het aantal 65-plussers groeide tot 14% van de bevolking en de groep hoogbejaarden, van boven de 80 jaar, steeg flink met 115.000 zielen tot 570.000.

De waardering van de Nederlander voor de samenleving als geheel daalde van een 6,6 naar een mager zesje (6,2). De eigen leefsituatie krijgt wel een ruime voldoende: 7,6. Bijna 50% van onze landgenoten is géén lid van een organisatie. In 2000 behoorde de helft nog tot een kerk, in 2005 was dit gedaald tot 45%. Ideële organisaties zien de meeste leden of donateurs weglopen.

Auto's
Het gemiddelde inkomen tussen 1994 en 2000 steeg voor huishoudens met 9%, maar daarna begon dat weer te dalen met 3%. De hardste klappen kregen de laagste inkomens, allochtonen, alleenstaanden onder de 65 jaar en stellen met kinderen (eenverdieners). Ondanks dat steeg het aantal auto's de afgelopen tien jaar van 5,5 miljoen tot 7 miljoen; 75% van de huishoudens heeft een auto en 20% zelfs twee. We reizen een uur per dag en leggen dan 35 kilometer af, meestal per auto.

In 1995 bestond de Nederlandse bevolking voor 7% uit niet-westerse allochtonen. Nu is 10% van niet-westerse komaf. Van hen komt 60% uit Turkije, Marokko, Suriname, de Nederlandse Antillen en Aruba.

-
SCP-publicatie: De sociale staat van Nederland 2005.

Mancebo wint in Andorra, Menchov houdt stand

Francisco Mancebo heeft op het skistation Andorra Arcalís de tiende etappe van de Ronde van Spanje gewonnen. De lastige rit door de Pyreneeën draaide verrassend uit op een sprint tussen vijf man. Menchov was één van die vijf en blijft dus leider.

Vanmorgen om 11.30 uur startten de overgebleven 178 coureurs voor een zware rit door de Pyreneeën. Het venijn lag vooral in de staart, met de Collet de Montaup van eerste categorie en de lastige, steile slotklim naar Andorra Arcalís. Maar ook aan het begin van de etappe was het parcours verre van vlak.

Ondanks de lastige moeilijkheidsgraad kende het openingsuur werkelijk een spervuur aan aanvallen. Nadat er ettelijke demarrages waren geplaatst kwam er na ongeveer 120 kilometer stabiliteit in de koers toen verschillende groepjes samensmolten en er drie man vooraan op kop kwamen: Rik Verbrugghe, Aitor Osa en Adolfo Garcia Quesada. Zij waren weggereden uit een omvangrijke kopgroep van dertien man. Op dat moment had Max van Heeswijk al opgegeven.

Rabobank deed (met Menchov als klassementsaanvoerder) in het peloton logischerwijs het achtervolgende werk, maar de volledige équipe (op Menchov na) werd uit elkaar geslagen op de op één na laatste klim, de Montaup. Dat kwam vooral door aanvallen van enkele Spaanse klimgeiten als Oscar Sevilla en Carlos Garcia Quesada. Door die demarrages ontstond er een grote groep achtervolgers achter de eenzame koploper Verbrugghe. Eenzaam, want Aitor Osa en Carlos Garcia Quesada moesten Verbrugghe laten gaan: Osa viel in een bocht en moest opgeven en Adolfo Garcia Quesada kreeg de opdracht te wachten op zijn broer.

Toen de wegen naar Arcalís echt steil omhoog liepen werd Verbrugghe al snel ingerekend door de beste in het groepje der achtervolgers: Carlos Garcia Quesada. Even later voegde Mercado zich bij de renner van Comunidad-Valenciana. In de groep der favorieten nam Liberty Seguros ondertussen het kopwerk op zich. Op zo’n vier kilometer van de finish versnelde Heras. Menchov en, even daarna, Mancebo waren de enigen die het wiel van de drievoudig Vuelta-winnaar konden houden.

Uiteindelijk kwamen Heras, Mancebo en Menchov bij het duo leiders en eindigde deze bergrit in een sprint met een groepje van vijf. Mancebo bleek verrassend de sterkste in de spurt. Het is voor Paco zijn eerste ritwinst ooit in de Vuelta. Vlak achter het vijftal eindigden Beltran, Sastre, Plaza en Sevilla. Onze landgenoot Koos Moerenhout werd heel knap achttiende. Menchov kwam vandaag geen moment in de problemen en behoudt zijn amarillo leiderstrui.

Tijdens de rit van morgen moeten de klassementsrenners opnieuw met de billen bloot. De etappe is met 186 kilometer weliswaar iets korter dan die van vandaag, maar er moet vaker worden geklommen. Weer ligt de aankomst bergop, dit keer op Aramón Cerler. De laatste keer dat de Vuelta daar neerstreek eindigden met José Maria Jiménez, Roberto Heras en Fernando Escartin pure klimmers bij de eerste drie.

Uitslag 10e etappe La Vall d’en Bas – Ordino-Arcalís (Andorra) 206 kilometer:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.F. ManceboSPAIBA5.33.49
2.R. HerasSPALIB0'00''
3.D. MenchovRUSRAB0'00''
4.C. Garcia QuesadaSPACOM0'02''
5.J. MercadoSPAQUI0'06''
6.M. BeltranSPADIS0'16''
7.R. PlazaSPACOM0'16''
8.C. SastreSPACSC0'21''
9.O. SevillaSPATMO0'28''
10.T. DanielsonUSADIS1'16''

Klassement na tien etappes:

Positie:Naam:Land:Ploeg:Tijd:
1.D. MenchovRUSRAB39.57.42
2.R. HerasSPALIB0'47''
3.F. ManceboSPAIBA1'53''
4.C. SastreSPACSC1'57''
5.C. Garcia QuesadaSPACOM3'31''

F.E.A.R. Director's Edition trailer

"If you want to know F.E.A.R., you've got to learn its darkest secrets", wordt er gezegd in de nieuwe trailer van Monoliths first person shooter. Met andere woorden; als je F.E.A.R. optimaal wil ervaren, zal je gewoon wat meer geld op moeten hoesten voor de Director's Edition. In deze Director's Edition, waarover we je eerder al berichtten, kun je zaken verwachten als developerscommentaar, 'making of' dingetjes, F.E.A.R's prequel in high definition video en een limited edition F.E.A.R. comic.

De trailer bestaat voornamelijk uit gamers die vertellen hoe eng zij F.E.A.R. wel niet vonden, je ziet wat beelden van de makers en nog wat in-game beelden. De Director's Edition staat in Noord Amerika gepland voor 18 oktober. Volgens de Europese tak van uitgever Vivendi/Sierra is er nog geen Europese releasedate bekend.

Je kunt de trailer hier downloaden. (20Mb, 2:12, Quicktime)

Deel Efteling ontruimd na gaslek

Soushkin had ons via de nieuws-submit te melden:

Een deel van attractiepark de Efteling is vanochtend ontruimd geweest vanwege een gaslek. Het lek bevond zich aan de rand van het park, waardoor het Volk van Laaf en het Anton Pieckplein niet meer toegankelijk waren voor het publiek. Ook diverse eetgelegenheden in het park moesten de deuren sluiten.

Energiemaatschappij Essent heeft het lek inmiddels gerepareerd en het publiek heeft weer vrije toegang.


Het is niet bekend of het ontsnapte gas
gezondheidsproblemen opleverde voor deze Laven

Rus overleeft dutje onder rijdende trein

The_Order, Scootmobiel en marsu hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Een jonge Rus slaapt blijkbaar zo diep dat hij zelfs niet wakker wordt van een over hem heen denderende goederentrein. De man was in slaap gevallen tussen de rails.

De machinist zag dat iemand op het spoor lag en probeerde nog te remmen, maar dat lukte niet. Desondanks werd de Rus niet geraakt door de trein en kon hij rustig verder slapen. Volgens de spoorwegpolitie moest hij na het incident zelfs nog worden gewekt door te hulp geschoten voorbijgangers.

Trailer Need for Speed: Most Wanted

Electronic Arts heeft een nieuwe trailer van hun aankomende Need for Speed game (Most Wanted) vrijgegeven. In deze trailer zie je naast al bekende beelden ook een echte race waarbij je soms een glimp kan opvangen hoe de game er waarschijnlijk ingame zal gaan uitzien.

Need for Speed: Most Wanted gaat weer terug naar z'n roots waarbij het voornaamste doel was races te winnen én de politie te slim af te zijn. Ook zal ook het tuning gedeelte uit de Underground serie weer van de partij zijn.

Klik hier om de trailer te downloaden.Het ingame beeld.

Negen doden bij Oostenrijks gondelongeluk

vanderaalst, SolidArt, Yolande, The_Order, The_T, bastiaanuhl, discomagic en Intrepidity hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Bij een gondelongeval nabij Sölden in Tirol zijn vandaag zeker negen mensen om het leven gekomen. Zeven personen raakten gewond, van wie vijf ernstig. De doden en gewonden zouden voornamelijk toeristen zijn.

Volgens de laatste berichten heeft een helikopter een 750 kilogram zwaar stuk beton verloren dat 300 meter naar beneden viel en op het dak van een gondel terechtkwam. Door de klap kwam de cabine los van de rails en werd een slingerbeweging in gang gezet. Meerdere inzittenden werden hierdoor uit drie verschillende gondels geslingerd.


Een neergestort deel van een gondel

Braveheart, Iets Anders

Braveheart was een geweldige film. Het is een film waar ik met vol plezier naar gekeken heb. Vooral de scènes voordat ze in battle gingen. De speeches die Mel Gibson gaf waardoor de soldaten moed en lef krijgen om toch door te zetten. Dit was hun drijfveer waardoor ze elke keer door en door gingen.

In het filmpje zien we toch een soortgelijke Braveheart filmpje maar toch iets anders, het is zeker het kijken waard.

Brandstichters Parijse flat gepakt

De daders van de jongste brand in een Parijs' wooncomplex zijn gepakt en hebben inmddels bekend. Het gaat om drie meisjes van 16 en 18 jaar. Volgens hen deden ze het ''voor de lol'' en wilden ze niemand kwaad doen.

Bij de vuurzee in de flat kwamen 16 mensen om het leven. De brand ontstond nadat de drie meiden brievenbussen in de hal aanstaken, waarna het vuur zich verspreidde via het trappenhuis. Twee van de daders woonden zelf in het achttien verdiepingen tellende gebouw.

Het was al de derde grote brand in een wooncomplex in korte tijd waarbij veel mensen (meest immigranten) omkwamen. De autoriteiten gaan er vanuit dat ook de brand van 26 augustus, waarbij 17 Afrikaanse immigranten de dood vonden, is aangestoken.

Belgisch kampioen naar Quick-Step

Serge Baguet rijdt komend seizoen in de kleuren van Quick- Step. De 36-jarige Belg komt over van Davitamon-Lotto.

Baguet reed bijna zijn hele loopbaan voor Lotto, maar onderhandelingen over een nieuw contract verliepen heel moeizaam. Het zit Baguet nog steeds erg hoog dat hij niet werd geselecteerd voor de Tour. ”Dat was voor mij het signaal om uit te kijken naar een andere ploeg. De Tour van dit jaar lag me gewoon erg goed,” verklaarde Baguet zijn overstap. De Belg boekte zijn grootste succes uit zijn carrière in de Tour de France van 2001, toen hij een overgangsetappe won. Na wat anonieme jaren stak Baguet dit jaar met zeges op het Belgisch kampioenschap en in de Ruta del Sol zijn neus weer nadrukkelijk aan het venster.

Darts: Van der Voort verder in Utrecht

Vincent van der Voort heeft zich zondagavond gekwalificeerd voor de tweede ronde van de Bavaria World Darts Trophy in Utrecht. De als zevende geplaatste Nederlander was met 3-1 te sterk voor de Fin Marko Kantele. Eerder op de avond verloor de als tiende geplaatste Co Stompé met 1-3 van de Engelsman John Walton.

Niels de Ruiter was in een Nederlands onderonsje met 3-2 te sterk voor Mario Robbe en André Brantjes ging met 3-1 ten onder tegen de als vierde geplaatste Mervyn King. Raymond van Barneveld plaatste zich zaterdag door een 3-2 overwinning op de Schot Gary Anderson al voor de tweede ronde en Mareno Michels zal vanavond in de eerste ronde uitkomen tegen de Engelsman Tony Martin.

Turken en Marokkanen houden geld hier

Het Algemeen Dagblad schrijft vandaag dat Nederlandse Turken en Marokkanen steeds minder geld naar het land van herkomst sturen. Deskundigen noemen dit een teken van voortschrijdende integratie. Voor Turkije en Marokko zijn de dalende inkomsten echter zeer ongunstig. Turkije heeft al een commissie in het leven geroepen die ervoor moet zorgen dat buitenlandse Turken weer meer geld gaan overmaken. In Duitsland wonen ruim 2 miljoen Turken, in Nederland 385.000. Het geld dat de ruim één miljoen Europese Marokkanen naar huis sturen, zou één van de belangrijkste bronnen van inkomsten zijn voor het Noord-Afrikaanse land.

Dat West-Europese Turken minder geld opsturen, werd vorige maand ook al gemeld door dagblad Trouw. Trouw meldde toen dat Turkije in 1998 nog bijna vijf miljard euro aan overmakingen en andere uitgaven van Turkse gastarbeiders in Europa ontving en vorig jaar nog maar 600 miljoen. De eerste zes maanden van dit jaar was dat teruggelopen tot een kleine 250 miljoen euro. Het AD komt vandaag met dezelfde trend, maar met hele andere getallen. Cijfers van de Centrale Bank van Turkije tonen volgens het AD aan dat Europese Turken in 1998 ongeveer 535 miljoen euro hebben overgemaakt. Vorig jaar was dit 80 miljoen euro. Het afgelopen halfjaar nog maar 35 miljoen euro.

Trouw meldde vorige maand dat Duitse Turken minder geld sturen omdat ze tegenwoordig in Duitsland zelf investeren. Ook keert de Turkse bank minder rente uit dan vroeger en hebben velen fors geld verloren aan islamitische holdings. Waarom de circa 284.000 Marokkaanse Nederlanders minder geld sturen wordt niet gemeld, maar ook hier zullen economische motieven - investeren in het land waar je woont - een grote rol spelen. Duidelijk is in ieder geval dat hoe langer Marokkanen in Nederland wonen, des te minder geld ze naar het land van herkomst sturen.

Training van Noord-Koreaanse Soldaten

Noord-Koreaanse Soldaten worden anders getraind dan de Nederlandse soldaten of soldaten van andere Landen. Deze mensen moeten een extreem mentale en fysieke training ondergaan. Je moet tegen pijn kunnen, pijn bestaat niet het is iets wat tussen je oren zit.
Dat klopt voor deze soldaten, zij voelen niks, alsof hun lichaam van beton is. Ik heb nog nooit zulke soldaten gezien en als zij de trainingen compleet afgerond hebben dan kan ik je garanderen dat deze soldaten echt harde soldaten zijn.

Bekijk de trainingen van de Noord-Koreaanse soldaten.
Mirror

FOK! Prijswinnaars week 35

Afgelopen week kon je weer veel mooie prijzen winnen op de FOK!frontpage. Allereerst gaven we maar liefst 10 try out kits van LOOkX Skincare weg! De winnaars hiervan zijn:

-Trinity-
antonowitch
Dual24
lindalem
Martinique
mrsj
NCC-1701-Q
sanexje
Stalen_Snuitje
Zivvie

Daarnaast kon je bij ons ook nog een mooi prijzenpakket van The Pacifier winnen, met daarin een tanktop shirt, een 'arm phone pouch' en een sleutelhanger met lampje. Om daarvoor in aanmerking te komen, moest je weten dat Shane Wolfe, gespeeld door Vin Diesel, in de film een Navy SEAL is. De winnaars van dit pakket zijn:

Cheesecake
baz_z_
borisz
IFASS
lindseytje
neuromancer
RefleXs
Roovers
TomWillPrevail

Drie winnaars van dezelfde prijsvraag die het hele bovenstaande prijzenpakket krijgen plus nog eens een dvd van The Pacifier, zijn:

Santzzz
snowdrop
Trail

Alsof al deze prijzen nog niet genoeg waren, maakte je ook nog eens kans op een mooi prijzenpakket van de spektakelfilm A Sound Of Thunder. Je hoefde daarvoor alleen maar te weten dat Peter Hyams die film regisseerde. De gelukkige winnaars van dit pakket, met daarin twee vrijkaartjes, een shirt én een cap, zijn:

DJ
dWc_RuffRyder
elineK

Alle winnaars (en dat zijn er deze week maar liefst 25!) krijgen hun prijzen zo spoedig mogelijk opgestuurd. Namens de hele FOK!crew gefeliciteerd!

'Discriminatie vanwege dreadlocks verboden'

De Commissie Gelijke Behandeling (CGB) heeft geoordeeld dat het dragen van dreadlocks in sommige gevallen geen reden voor discriminatie mag zijn. Mensen die de dreads dragen uit geloofsovertuiging mogen geen functies ontzegd worden.

De CGB deed de uitspraak nadat Meldpunt Discriminatie Amsterdam (MDA) een zaak had voorgedragen van een dreadlockdrager. Deze was verkoper in een sportzaak en zag een managementfunctie aan zijn neus voorbijgaan, omdat zijn baas dergelijke haardracht niet representatief genoeg vond voor die functie. Hij weigerde echter zijn haardracht aan te passen, omdat hij een aanhanger van het Rastafarigeloof is. De CGB oordeelt nu dat Rastafari's, mensen die voormalig keizer van Ethiopië Haile Selassie als goddelijke entiteit zien, kunnen worden beschouwd als godsdienstigen. Het is voor het eerst dat de CGB een uitspraak doet over dit geloof.

Een uitspraak van de CGB is niet juridisch bindend, alleen een uitspraak van een rechter is dat. Wel wordt een uitspraak van de CGB als zwaarwegend advies gezien.

'Dekker start op WK in Madrid '

De kans dat Erik Dekker tijdens het WK wielrennen van start gaat is groot. De 35-jarige Rabo-renner werd ruim twee weken geleden geopereerd aan een sleutelbeenbreuk die hij opliep in de Tour de Rijke. Inmiddels is de Nederlander voldoende hersteld om te trainen. Het WK wielrennen is op 25 september in het Spaanse Madrid.

Vlak na zijn operatie had Dekker nog weinig hoop op deelname aan het WK. "Eerlijk gezegd lijkt het me niet reëel dat ik er in Madrid bij ben, maar je weet nooit hoe het herstel vordert", zei hij toen. Nu, twee weken later, weet hij dat wel. "De plek van de breuk is bijna pijnloos en conditioneel voel ik me eigenlijk ook boven verwachting goed." Op dit moment is Dekker samen met ploeggenoot Karsten Kroon aan het trainen op Ibiza.

Bondscoach Egon van Kessel zal volgende week zijn selectie bekend gaan maken. Een fitte Erik Dekker is voor de keuzeheer een zekerheid in de Oranjeploeg. Momenteel heeft Van Kessel tien kandidaten: Erik Dekker, Thomas Dekker, Michael Boogerd, Joost Posthuma, Pieter Weening, Karsten Kroon (allen Rabobank) Leon van Bon (Davitamon - Lotto), Bram Tankink en Servais Knaven (Quick-Step) en Max van Heeswijk (Discovery Channel). Van deze tien zal er één moeten afvallen.

Politie New Orleans schiet bendeleden dood

Waarschuwing voor plunderaarsAgenten hebben gisteren in de Amerikaanse stad New Orleans zeker vijf gewapende bendeleden gedood. De agenten begeleidden veertien aannemers die in de stad reparaties uitvoerden. Toen ze door een groep gewapende mannen onder vuur werden genomen, schoot de politie terug. Drie andere bendeleden raakten gewond, de politie en de aannemers bleven ongedeerd.

New Orleans is tot verboden gebied verklaard. Toch zijn er veel plunderaars actief en veel evacués hebben aangifte gedaan van berovingen en zelfs verkrachtingen en moord. Omdat de agenten de orde in de stad moeten herstellen hadden ze vooraf de instructie gekregen om criminelen en plunderaars dood te schieten als dat nodig is.

Doden
Gisteren werd er een eerste dodental opgemaakt. Vooralsnog staat dat op 59, maar er worden nog duizenden mensen vermist en in de straten van het overspoelde New Orleans zouden nog honderden lijken drijven. Eerder schatte de burgermeester van New Orleans het dodental op 'enkele duizenden'. Ook bestaat de vrees voor het uitbreken van besmettelijke ziektes.

Discriminatie
De Amerikaanse regering heeft veel kritiek gekregen omdat de hulp te langzaam op gang gekomen is. De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Condoleezza Rice, reageerde zondag op uitspraken van prominente Afro-Amerikanen die stelden dat met de gebrekkige hulpverlening opnieuw is bewezen dat veel zwarten in de Verenigde Staten nog altijd in een achtergestelde positie verkeren. Rice gelooft niet dat ras een rol speelt. "Ik zie Amerikanen die Amerikanen helpen", aldus Rice.

Hulp
Uit alle delen van de wereld krijgen de Verenigde Staten hulp aangeboden. Zeker zestig landen hebben hulp aangeboden, waaronder ook Venezuela, Cuba en Iran. De Verenigde Naties sturen teams die ook zijn ingezet na de tsunamiramp in Zuid-Oostazië. Het Rotterdamse sleep- en bergingsbedrijf Smit Internationale heeft haar handen momenteel vol aan het bergen van op drift geraakte schepen en olieplatforms in de Golf van Mexico door de orkaan Katrina. Gisteren bood Koeweit 500 miljoen dollar aan. Bangladesh, een van de armste landen in de wereld, wil een miljoen dollar schenken voor de slachtoffers van Katrina.

10 kleine negertjes deel 4

lees eerste de voorgaande delen!
10 kleine negertjes deel 1
10 kleine negertjes deel 2
10 kleine negertjes deel 3

Door enkele technische problemen is deze aflevering enigszins vertraagd, sorry daarvoor. Hij wordt er gelukkig niet minder op!
Van een diskette: neger001.doc

Tien kleine negertjes gingen uit eten langs verre wegen,
Één overat zichzelf, toen waren er nog maar negen.
Negen kleine negertjes praatten tot diep in de nacht,
Één kon niet meer wakker worden, toen waren er nog maar acht.
Acht kleine negertjes kwamen op een eiland aangedreven,
Één zei dat hij niet verder wilde, toen waren er nog maar zeven.
Zeven kleine negertjes kapten hout met een kapmes,
Één sloeg zichzelf in tweeën, toen waren er nog maar zes.
Zes kleine negertjes hielden een honingbedrijf,
Één werd gestoken door een bij, toen waren er nog maar vijf.
Vijf kleine negertjes kregen met het recht gemier,
Één kwam terdege in de knoei, toen waren er nog maar vier.
Vier kleine negertjes gingen naar zee en zie,
Een rode haring verzwolg er één, toen waren er nog drie.
Drie kleine negertjes gingen naar Artis mee,
Een grote beer drukte er één fijn, toen waren er nog maar twee.
Twee kleine negertjes gingen naar 't zonnebad heen,
Één verbrandde er helemaal, toen was er nog maar één.
Één klein negertje bleef helemaal alleen,
Hij hing zich tenslotte maar op, dus bleef er toen niet één.

Ik deed geen oog meer dicht. Eerst Cptmarco, en toen ook nog Knut. Ik was echt doodsbang, en kon nergens anders meer aan denken. Op de weblog, en dan vooral achter de schermen liep het ook helemaal in het honderd. Gelukkig hadden de users niks in de gaten, en ik was echt dankbaar dat we het timed bloggen hadden. De andere webloggers waren ook onder de indruk. Het was nu niet meer iets van ons tienen. Achten, bedoel ik. Ook hun collega en Site-Admin waren er niet meer. Na enig overleg besloten we het nog niet bekend te maken op de weblog zelf. We wisten niet wat er nog zou komen, en ieder van ons was doodsbang om de volgende te zijn. Ook vroegen we ons natuurlijk allemaal af wie dit in godsnaam gedaan kon hebben.

Na een paar dagen werd het toch weer wat rustiger op de weblog. We werden niet zo vaak meer lastig gevallen door de politie, en eigenlijk leek de hele negertjesaffaire weer een beetje te zijn afgelopen. Ook ik kon weer wat inspiratie vinden voor mijn nieuwe column. Zoals normaal had ik MSN aanstaan tijdens het schrijven, zodat ik eventueel mensen om hulp kon vragen. Opeens sprak Jerruh, een ex-weblogger waar ik nog steeds goed contact mee heb, me aan.

Jerre <op de TU/e> says:
Twink! Luister! Ik was vorige week jarig he, en nou heeft mijn vader me zo ongeveer een boot gegeven! Ik moest wel zelf wat betalen, maar ik heb ‘m nou echt wel, eindelijk.
Twinky---> seven ways--->(*) says:
Wow! Dat is echt tof!
Jerre <op de TU/e> says:
Ja, en nou zat ik te denken... op de weblog had ik niet echt zo'n heel waardig afscheid, en je vertelde me al dat die meet zo was mislukt, zouden jullie misschien met z'n allen een keer meewillen? Iig dan een beetje de oude garde, maar wil je dat voorstellen?
Twinky---> seven ways--->(*) says:
Ja joh, doe ik. Echt cool, wanneer dan?
Jerre <op de TU/e> says:
Komend weekend misschien? Hij ligt aan het Ijsselmeer nu. Mail me maar ofzo als ze het leuk vinden.

En zo geschiedde. Ik postte de oproep in het kladblok, en de reacties waren echt gigantisch. Heel anders dan ik gewend was met de meets en zulke dingen, konden echt heel veel mensen. Even dacht ik nog aan het gedichtje van de negertjes, maar het was nu niet eens van belang. Bijna de hele weblogcrew kwam, en niet alleen diegenen van de meet. Toevallig was wel, dat net de regeltjes van op het eiland aandrijven aanwezig waren, maar ik schonk er geen aandacht aan. Als niemand dat zou doen, zouden we er niet eens aan hoeven te denken. 2Mini postte nog wel even een opmerking: 'als we maar niet naar een eiland gaan' en dat zette de rest wel een beetje aan het denken, maar er waren toch niet zo heel veel eilanden in het Ijsselmeer, en de moeite van het bezoeken waren ze zeker niet waard.

Uiteindelijk, na een heleboel geregel, was het dan zover. We zouden ons op zaterdag rond 1 uur treffen in één of ander klein haventje. Tolgashakur zou me op komen halen, en wij gingen dan een uurtje eerder omdat we al wat ervaring hadden met zeilen. Het was een erg leuk bootje, met best veel ruimte op het dek. Er stond niet zo heel veel wind, maar de zon scheen erg fel. Het kon nog een fijne dag worden, en gelukkig was er ook de motor. Binnen drie kwartier hadden we de zeilen uitgerold en geheven, en waren alle voorbereidingen getroffen. De bloggers zouden allemaal wat te eten meenemen, zodat we op het water konden lunchen.

Langzaam kwamen de webloggers binnengedruppeld. Ik kende ze lang niet allemaal, maar na een tijdje kwamen bijvoorbeeld Xessive en 2Mini, en met nog een paar anderen vormden we een groepje op het achterdek. Voorop zaten er ook nog een stel. Om een uur of half drie waren we midden op het water. De zon scheen, en we voeren toch maar op de motor bij gebrek aan wind. RealBizkit666 had een rol koekjes mee, en die was erg snel leeg. Nolius stelde voor om een nieuwe rol te halen, die bij de rest van het eten in de kajuit lag. Net toen hij weg was, vroeg Jerruh of ik het stuur even wilde overnemen, en zo gezegd zo gedaan. Ik vind het heerlijk om te varen, en je voelt echt wat een kracht de boot heeft als je zelf het roer in handen hebt. Ondertussen kletste ik naar achteren mee met het gesprek over voetbal.

Opeens hoorden we een gil. Daarna een dreun, alsof iemand zijn hoofd ergens tegenaan stootte, en toen een afgrijselijke plons. Iedereen stond op en rende naar de kajuit, waar het geluid vandaan was gekomen, of naar de rand van de boot. Zo snel als ik kon legde ik de boot stil, en rende erachteraan. Ongeveer zeventig meter achter de boot verdween langzaam de schuimplek waar Nolius overboord was gevallen. Jerruh kwam, zijn broek ophijsend van de wc, en had niets gezien, zei hij. Met de boordradio riepen we de Waterpolitie op, en een paar mensen doken in het water. Nolius was nergens te zien, en het water was precies op deze plek erg diep. Een zeldzaamheid in het Ijsselmeer, dus moest degene die het gedaan had, er wat vanaf weten.

Nolius was de volgende geweest. Een boot leek genoeg op een drijvend eiland om de volgende strofe uit het gedicht te laten geschieden. Het vreemde was, dat ik echt geen idee had wie het gedaan kon hebben. Had de dader afgewacht tot er een goed moment kwam en we allemaal toevallig op een boot zaten? Of had Jerruh er iets mee te maken? Dat kon ik me helemaal niet voorstellen, maar op de een of andere manier zat het niet lekker. Hij kwam nét te laat uit de wc, en had er niets van meegekregen. En als botenfan wist hij ook erg veel van het Ijsselmeer.

Twee uur later was Nolius opgevist. Morsdood, aangezien hij door een klap op zijn schedel buiten bewustzijn was, en dus eenvoudigweg is verdronken.

Tien webloggers. Tien negertjes. Is dit een grap van een thuisgebleven weblogger of is er een andere grappenmaker in het spel?
Volgende WWKW zal het snel duidelijk worden.

Kanker in 2010 doodsoorzaak nummer 1

In het jaar 2010 zal kanker doodsoorzaak nummer één zijn in Nederland. Ondanks de medische vooruitgang zullen er in de toekomst nog steeds veel mensen gaan overlijden aan deze ziekte, zo maakt het Centraal Bureau van de Statistiek vandaag bekend.

In 2004 overleden ruim veertigduizend mensen aan de gevreesde ziekte, dit komt neer op drie van de tien sterfgevallen in Nederland. Een overgroot deel van de overledenen, bijna 25 procent, is overleden aan de gevolgen van longkanker. Dikkedarmkanker en borstkanker staan met respectievelijk negen en acht procent op plaats twee en drie.

Hoewel in absolute aantallen het aantal sterfgevallen nog altijd toeneemt lijkt de kans om aan kanker te sterven toch kleiner te worden. Dit omdat mensen in Nederland ouder worden, en daardoor neemt de kans op het krijgen van kanker toe. De kans om aan kanker te sterven neemt voor mannen sneller af dan voor vrouwen. Dit is een gevolg van de verandering van rookgedrag. Toen enkele tientallen jaren geleden bekend werd dat roken slecht was voor de gezondheid stopten veel mannen met roken, terwijl vrouwen toen juist net begonnen waren. Hierdoor is de kans om te sterven aan longkanker onder vrouwen behoorlijk toegenomen.

Alleen slokdarmkanker heeft een toenemende kans op overlijden. Verhoogt alcoholgebruik en roken zorgen voor extra risico om te sterven aan deze vorm. Borstkanker heeft de grootste dalende kans om aan te sterven. Dit omdat er steeds beter gecontroleerd wordt, en er daardoor sneller kan worden ingegrepen.

BaseJumper

Er zijn veel gekken die van hoge gebouwen afspringen en dit alleen maar voor de kick. Ze trekken meteen na hun jump de parachute open want anders halen ze het nooit om goed terecht te komen.
Heel vaak zal het goed gaan maar er zullen ook basejumpers zijn waarbij het goed fout afloopt, bv. dat hun parachute niet open gaat of dat hun reserve parachute ook niet open gaat maar het moeilijkste is nog wel dat ze goed neer komen.

Je moet met alles rekening houden en vooral de wind want de wind kan je zo mee sleuren en wanneer dit het geval is kunnen er gekke dingen gebeuren.

Benzine is in Nederland het duurst

Yekx had ons via de nieuws-submit te melden:

De Nederlandse benzine is de duurste ter wereld. Landelijk ligt de adviesprijs op 1,48 euro per liter waarmee Nederland andere dure landen als Noorwegen (1,35), Italië (1,28), Denemarken (1,27), Zweden (1,25) ver achter zich laat. Al sinds jaar en dag is de Nederlandse brandstof de duurste ter wereld. Sinds begin dit jaar is de prijs met twintig eurocent (vijftien procent) toegenomen als gevolg van de hoge olieprijs. Dat komt neer op meer dan 3,25 gulden. "Ik kan mij nog herinneren dat de benzineprijs door de guldengrens ging. Het hele land was in rep en roer," aldus M. van Dansik van de branchevereniging Bovag.

Deze hoge brandstofprijzen vormen geen belemmering voor de gemiddelde Nederlander. De afgelopen maanden werd er zelfs 2,7 procent meer getankt dan vorig jaar. In onze buurlanden is duidelijk een daling waarneembaar. Zo werd in Duitsland in de maand juli voor het eerst een behoorlijke terugloop in de benzineverkoop waargenomen. Bij de Belgen is sprake van een structurele daling. Als gevolg van de hoge prijzen - België staat vijfde op de wereldranglijst - is daar in de eerste helft van 2005 vijf procent (125 miljoen liter) minder benzine verkocht.

Prijzen wereldwijd
Wereldwijd gezien is de Europese benzine het duurst. Dit komt met name doordat de overheden de prijs voor zo'n 75 procent belasten. Buiten Europa is vooral Japan duur (1,11 euro). Goedkoop tanken in Europa doe je bij de Russen. Voor 50 cent per liter gooi je daar de tank vol. Chinezen doen datzelfde voor 40 cent per liter.

Het goedkoopst zijn de landen met door de staat gerunde oliemaatschappijen. Saudi- Arabië (20 cent) en Koeweit (18,5 cent) laten de bevolking meeprofiteren van hun bodemschatten. De echte veelgebruiker kan een bezoek aan Venezuela overwegen. Voor 3,7 cent per liter vloeit daar het (kostbare) goedje de tank in.

Oezbekistan wil onderzoek naar penalty

De voetbalbond van Oezbekistan heeft de wereldvoetbalbond FIFA gevraagd om onderzoek te gaan doen naar het niet toekennen van een strafschop in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bahrein. De Japanse scheidsrechter gaf tot verbijstering van de Oezbeken een vrije trap aan Bahrein toen Djeparov al klaar stond de penalty te nemen.

Oezbekistan won de wedstrijd nu met 1-0. Woensdag staan de ploegen weer tegenover elkaar. De winnaar van de dubbele ontmoeting mag het om een ticket voor het WK opnemen tegen de nummer vier van de CONCACAF-zone.

"Niemand in het stadion snapte er iets van. Die strafschop kan straks wel de doorslag geven. We gaan de FIFA daarom om een onderzoek vragen", aldus Alisher Nikimbaev namens de Oezbeekse voetbalbond. "Als dit een nieuwe regel is van de FIFA hadden ze ons er toch wel van op de hoogte kunnen brengen. Maar het lijkt op een fout van de scheidsrechter. We willen het weten."

'Saddam krijgt de doodstraf'

arjen1985 had ons via de nieuws-submit te melden:

Een woordvoerder van de Iraakse regering heeft afgelopen zondag laten weten dat de kans groot is dat de Iraakse ex-dictator Saddam Hussein binnen enkele maanden wordt opgehangen. Op 19 oktober zal het proces tegen Hussein van start gaan. Hij zal dan terecht staan voor de slachtpartij die in 1982 werd aangericht. Toen werden 143 mannen in een dorp gedood als vergelding voor een mislukte aanslag op Hussein.

Wanneer de despoot schuldig wordt bevonden, krijgt hij de doodstraf en zal het vonnis snel worden voltrokken. De rechtbank zal dan niet meer toekomen aan de behandeling van andere misdaden gepleegd door het regime van Saddam Hussein, aldus de woordvoerder.

[Gerucht]Diablo en Starcraft voor de handhelds?

In de laatste nieuwsbrief van Blizzard waren zij erg benieuwd naar de interesse van gamers voor een release van Diablo II op de Nintendo DS en PSP. Direct hierna, kwam men met een vraag over Starcraft en of mensen geïnteresseerd zouden zijn in een release op de Nintendo DS.


Diablo II op de PSP?

Officieel zijn beide titels nog niet in ontwikkeling, sterker nog Blizzard heeft helemaal niks in ontwikkeling voor de PSP of Nintendo DS. Het lijkt er sterk op dat ze hier wel mee gaan beginnen na eerdere successen op de Gameboy Advance. Zodra er meer duidelijkheid is over deze titels lees je dat natuurlijk hier!

Met dank aan Mmarsu voor de grafische impressie en deGVR voor het melden van dit gerucht in het PSP topic

Een Vluggertje

Je zit lekker op het strand samen met je vriendin. Je bent eigenlijk heel erg geil en hebt zin in een vluggertje met je vriendin.
Dus je bedenkt een plaats om je vluggertje even uit te voeren maar je ziet dat het ongelofelijk druk is op het strand. Even vlug in de bosjes gaat niet, daarom heb je maar even een jetski gehuurd.

Je vaart met je jetski een eind de zee op, en je gaat daar dus even je vluggertje doen, lekker alleen tenminste dat dacht je dan

Yoghurtmerk huurt per ongeluk pornoster in

Yoghurtproducent Müller heeft in zijn thuisland Duitsland voor een relletje gezorgd door per ongeluk een Tsjechische acteur in te huren die in homopornofilms speelt. In de nieuwste reclame van Müller prijst hij als de fictieve atleet 'Sigi Müller' yoghurt aan.

Uit kostenoverwegingen had Müller het spotje laten opnemen in Tsjechië, waar een castingbureau pornoster Filip Trojovsky gecontracteerd had. De yoghurtproducent was echter niet op de hoogte van het eigenlijke beroep van de Tsjech en overweegt gerechtelijke stappen tegen het castingbureau. Ook zal Müller het spotje niet meer tonen. Trojovsky's agent snapt de opwinding niet zo: "Filip vond het erg leuk om de yoghurtreclame op te nemen."


Filip met (links) en zonder yoghurt

Grote busvertraging op Utrecht CS

zwahiel had ons via de nieuws-submit te melden:

Door twee ongelukken was het vanmorgen extra druk op het stadsbusstation en streekbusstation in Utrecht. Een taxi en een lijnbus raakten met elkaar in botsing ter hoogte van het Neude. Diverse stadslijnen konden daardoor niet meer rijden.

Lijn 11 en 12 ondervonden ondervonden grote hinder. Lijn 11 werd even helemaal stilgelegd, zodat reizigers massaal overstapten naar de andere kant van het perron om lijn 12 te pakken. De beveiliging moest eraan te pas komen om de gemoederen op het busstation te bedaren. Volgens FOK!kers op het station was een vertraging van 45 minuten niet ongewoon.

Het is de eerste dag voor het openbaar vervoer waarin de volle stroom reizigers weer gebruik maakt van de diverse bussen van en naar de Uithof.

FOK!user zwahiel was op het station en maakte deze foto van de drukte

NEC wil Huysegems

NEC heeft interesse in Stein Huysegems. De spits van AZ kan in Alkmaar niet rekenen op een basisplaats en onlangszei de Belg dat hij geen genoegen neemt met die rol. Belgische media melden dat NEC de Belg hoopt te kunnen huren.

"Ik ben voetballer geworden om te spelen, deze situatie vind ik absoluut niet ideaal. De komende weken zal ik nog wel afwachten, maar misschien is er daarna wat duidelijkheid nodig. Ik blijf in elf geval niet tot aan het eind van dit seizoen op de bank zitten", aldus Huysegems.

Bij NEC is men al langer op zoek naar scorend vermogen. Vorige week versterkte de club zich al met Jasar Takak, die men van PSV huurt. Eerder overwogen de Nijmegenaren een poging te doen om Yannis Anastasiou los te weken bij Ajax, maar omdat NEC de hulp nodig heeft van externe financiers bleek de Griekse aanvaller niet haalbaar. De externe investeerders weigeren namelijk geld te steken in een al oudere speler.

Teken vallen bewusteloze vrouw aan

Nadat een 61-jarige Oostenrijkse in een stuk bos was gevallen en bewusteloos was geraakt, bedachten de in de buurt verkerende teken zich geen moment. Meer dan 100 beestjes beten zich in de huid van de vrouw vast, die bovendien ook nog eens aangevallen werd door talrijke insecten.

De vrouw was vorige week bewusteloos geraakt nadat zij in een bos tien meter naar beneden was gevallen. Pas 36 uur na de val kwam zij weer bij kennis en wist zich naar een nabijgelegen huis te slepen. Volgens artsen is de vrouw inmiddels aan de beterende hand.

Teken komen veelvuldig voor in de Oostenrijkse bossen. Als zij besmet zijn met een bepaalde bacterie kunnen zij de ziekte van Lyme overbrengen. Om de kans op besmetting te verkleinen is het noodzaak dat de beestjes zo snel mogelijk van de huid verwijderd worden.

Vrouwenspeeltje

Mannen die nog denken dat het stoer is om een navigatiesysteem in de auto hebben, die zitten er helemaal naast. TomTom blijkt het juist vooral onder vrouwen goed te doen en het navigatiesysteem ontpopt zich dan ook tot het nieuwe vrouwenspeeltje. Binnenkort komt er zelfs een roze uitvoering van TomTom, speciaal voor vrouwen.

Goede ontwikkelingen allemaal want een echte vent heeft geen navigatiesysteem nodig en vraagt ook nooit de weg. Gewoon net zo lang rondrijden tot je per toeval je eindbestemming vindt.

Natuurlijk wel jammer dat vrouwen niet meer even uitstappen om de weg te vragen. Of zit nu echt te dromen..?

Leve de overtolligheid!

Ik ben een nutteloos mens en ik ben er trots op. Het is fijn om overtollig te zijn, want dan ben ik tenminste vrij om over mezelf te beschikken. Ik ben overbodig en voor niets en niemand nodig. Ik ben vervangbaar, voor mij zijn er duizenden, miljoenen anderen die hetzelfde kunnen doen en het dan ook niet laten, elke dag weer opnieuw, met elke dag steeds meer mensen en met steeds meer kaalslag van de Aarde van dien. De mens is niet alleen een zegen maar ook een ramp en ik ben vooral deelgenoot van dat laatste.

Je collega is niet echt ziek!

Wat je eigenlijk altijd al dacht, wordt vandaag bevestigd. Die collega die steeds ziek is, heeft in werkelijkheid helemaal geen lichamelijk probleem. Volgens Maetis Arbo zit 70 % van de ziekmeldingen gewoon tussen de oren. Hoge werkdruk, seksuele intimidatie en psychische aandoeningen dat zijn de redenen waarom mensen thuis blijven, niks griepje of buikklachten. Als je dacht dat dit stigmatiserend is, op de website doet Maetis er nog een schepje bovenop, met cijfers over werknemers die een baaldag nemen. Volgens Maetis zijn dit namelijk vooral jongeren en mensen met een salaris dat beneden modaal ligt.

De oplossing voor werkgevers voor al dat ziekteverzuim staat gelukkig ook op de site, een griepvaccinatie die natuurlijk extra voordelig door Maetis kan worden uitgevoerd en een hulplijn voor werknemers met problemen. Uiteraard ook weer allemaal mooie percentages erbij. Nou prachtige hoor Maetis, sinds wanneer helpt een griepvaccinatie tegen een slechte werksfeer of tegen seksuele intimidatie? Om over die hulplijn maar te zwijgen, dat wordt natuurlijk werknemers ompraten om vooral toch maar te gaan werken, maar dat lost de onderliggende problemen niet op.

Jammer Maetis maar dit helpt allemaal niet. Leer leidinggevenden bij bedrijven met een hoog verzuim om op een normale manier met hun mensen om te gaan en te zorgen voor een goede werksfeer. Daar hebben we wat aan!

WK Kwalificatie: Overzicht Zuid-Amerika, Afrika

Niet alleen in Europa, maar overal ter wereld werd er dit weekend gespeeld in de strijd om een ticket voor het WK in Duitsland. Hier vind je de rangen en standen in de overige regio’s.


Zuid-Amerikaanse Zone:

Uitslagen:
Bolivia – Ecuador 1-2
Venezuela – Peru 4-1
Paraguay – Argentinië 1-0
Brazilië – Chili 5-0
Uruguay – Colombia 3-2


Stand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Argentinië**163127 - 16
2Brazilië**163031 - 16
3Ecuador162623 - 19
4Paraguay162522 - 22
5Uruguay162122 - 28
6Colombia162022 - 15
7Chili162017 - 21
8Venezuela161820 - 24
9Peru161516 - 25
10Bolivia161318 - 32

Argentinië, Brazilië naar WK

Nummers één tot en met vier rechtstreeks naar WK. De nummer vijf speelt tegen de winnaar van Oceanië om een WK-ticket.

Afrikaanse Zone:

Poule 1:
Zambia – Senegal 0-1
Mali – Congo 2-0
Togo – Liberia 3-0

Stand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Togo92017 - 6
2Senegal91818 - 8
3Zambia91611 - 10
4Congo9108 - 11
5Mali9811 - 11
6Liberia943 - 22


Poule 2:
Burkina Faso – Zuid-Afrika 3-1
DR Congo – Kaapverdische eilanden 2-1
Ghana – Uganda 2-0

Stand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Ghana91813 - 4
2DR Congo91512 - 8
3Zuid-Afrika91510 - 12
4Burkina Faso91212 - 11
5Kaapverdische eilanden9108 - 11
6Uganda974 - 13

Poule 3:
Libië – Sudan 0-0
Ivoorkust – Kameroen 2-3
Egypte – Benin 4-1

Stand:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Kameroen92017 - 9
2Ivoorkust91917 - 6
3Egypte91625 - 14
4Libië9128 - 9
5Sudan965 - 19
6Benin928 - 23

Poule 4:
Zimbabwe – Rwanda 3-1
Angola – Gabon 3-0
Algerije – Nigeria 2-5

Stand Poule 4:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Nigeria91816 - 6
2Angola91811 - 6
3Zimbabwe91512 - 9
4Gabon9911 - 13
5Algerije978 - 15
6Rwanda956 - 15

Poule 5:
Kenia – Tunesië 0-2
Marokko – Botswana 1-0
Guinee – Malawi 3-1

Stand Poule 5:

Positie:Land:Wedstrijden:Punten:Doelsaldo:
1Tunesië92023 - 7
2Marokko91915 - 5
3Guinee91413 - 9
4Kenia9108 - 14
5Botswana999 - 16
6Malawi939 - 26


De nummers één van iedere poule naar het WK


Aziatische Zone:

Playoff- Heenwedstrijd:
Oezbekistan – Bahrein 1-0

Winnaar van deze barragewedstrijd speelt tegen de nummer vier van de Noord- en Midden-Amerikaanse zone om een WK-ticket.

Oceanië:

Playoff- Heenwedstrijd
Australië – Salomon eilanden 7-0

Winnaar van deze barragewedstrijd speelt tegen de nummer vijf van de Zuid-Amerikaanse Zone om een WK-ticket.


Klik hier voor een overzicht van de Europese Zone.


Hier vind je de actuele stand van de Noord- en Midden-Amerikaanse Zone.


Deze landen hebben zich nu gekwalificeerd voor het WK:

Duitsland
Oekraïne
Japan
Iran
Zuid-Korea
Saoedi-Arabië
USA
Argentinië
Brazilië

Veel doden bij vliegtuigcrash in Indonesië

Net buiten de hoofdstad Medan van de provincie Noord-Sumatra in Indonesië is een passagiersvliegtuig met 109 inzittenden neergestort. Het toestel van Mandala Airlines stortte kort na het vertrek uit Medan neer in bewoond gebied, op 500 meter afstand van de startbaan. Volgens sommige bronnen zouden er zeker 60 mensen om het leven zijn gekomen.

Na de crash vloog het vliegtuig in brand. De Boeing 737 was op weg naar de Indonesische hoofdstad Jakarta.

Overzicht US Open: Dag 7

Op de zevende dag van de US Open versloeg Venus Williams haar zuster Serena in de vierde ronde. In het mannentoernooi mocht Lleyton Hewitt pas door na een thriller.

De spannendste wedstrijd van de dag was ongetwijfeld de ontmoeting tussen Lleyton Hewitt en Taylor Dent. De typische botsing van stijlen (de Aussie met de goede returns en het servicekanon Dent) boeide meer dan 2,5 uur. Hewitt schoot werkelijk uit de startblokken, maakte bijna geen fouten en dat uitte zich in de uitslag van de eerste set: 6-1. Dent herstelde zich echter wonderwel en pakte de volgende sets met 6-3 en 7-6. Hewit bleek taai en plooide niet: de laatste twee sets waren hem: 6-2 en 7-5. ”Het was erg zwaar vandaag. Ik moest er echt voor knokken,” reageerde Hewitt na afloop.

Roger Federer had het een stuk makkelijker tegen de Belg Olivier Rochus. De Zwitserse nummer één van de wereld won met 6-3, 7-6 en 6-2. In de tiebreak van de tweede set leek Rochus op weg naar winst bij een 4-1 voorsprong. Federer schakelde echter een tandje bij en pakte zes van de volgende negen punten. In de vierde ronde speelt Federer tegen Nicolas Kiefer. ”Hij heeft zich de afgelopen maanden erg verbeterd. Tegen hem heb ik het altijd lastig,” keek de Zwitser alvast vooruit.

In het vrouwentoernooi waren de ogen vooral gericht op de Sister Act, tussen Venus en Serena Williams. Venus, de oudste van de twee, bleek beter: 7-6 en 6-2. Serena begon uitstekend aan de wedstrijd, maar Venus kwam langzaam in haar ritme en snelde naar een 5-3 voorsprong. Serena bleek echter taai en haalde alsnog de tiebreak, die ze met 7-5 verloor. In het tweede bedrijf heerste Venus op alle fronten. ”Ik denk dat niemand behalve Venus me deze week had kunnen kloppen. Ik kijk weer met vertrouwen vooruit naar de toekomst,” reageerde Serena na afloop.

Naast Venus Williams mogen ook Maria Sharapova, Kim Clijsters en Nadia Petrova naar de kwartfinales. Sharapova had het tegen de Indiase Mirza lastiger dan de cijfers van 6-1 en 6-2 doen vermoeden. Mirza wist in de rally vaak bij te blijven, maar maakte dan een onnodige fout. Clijsters had maar 42 minuten nodig in haar vierde ronde partij. De Belgische stond tegen Mario Vento-Kabchi slechts één game af. Nadia Petrova kwam tegen de 16-jarige Tsjechische Vaidisova aanvankelijk in de problemen maar won toch met 7-6 en 7-5.


Uitslagen 4e Ronde- Vrouwen:
N. Petrova (Rus/9) – N. Vaidisova (Tsj/26) 7-6, 7-5
M. Sharapova (Rus/1) – S. Mirza (Ind) 6-2, 6-1
K. Clijsters (Bel/4) – M. Vento-Kabchi 6-1, 6-0
V. Williams (USA/10) – S. Williams (USA/8) 7-6, 6-2


Uitslagen 3e Ronde- Mannen:
L. Hewitt (Aus/3) – T. Dent (USA/25) 6-1, 6-7, 3-6, 6-2, 7-5
R. Federer (Zwi/1) – O. Rochus (Bel) 6-3, 7-6, 6-2
F. Verdasco (Spa) – N. Djokovic (SeM) 6-1, 4-6, 6-7, 6-4, 6-4
D. Sanguinetti (Ita) – P. Srichaphan (Tha) 6-3, 4-6, 6-7, 7-6, 7-6
D. Nalbandian (Arg/11) – F. Gonzalez (Chi/11) 7-5, 6-3, 6-0
D. Ferrer (Spa/17) – D. Hrbaty (Slw/15) 7-6, 5-7, 5-7, 5-7
A. Clement (Fra) – N. Kiefer (Dui) 4-6, 7-6, 4-6, 1-6
M. Mirnyi (WRu/30) – J. Nieminen (Fin) 3-6, 6-7, 6-3, 3-6

Weer bosbranden in Portugal

De bosbranden in Portugal zijn weer opgelaaid. De brandweer moest afgelopen weekend weer uitrukken om negen branden te blussen. Anderhalve week geleden waren juist alle branden geblust, maar doordat temperatuur weer boven de 30 graden Celsius uitkwam zijn er nieuwe branden uitgebroken. in het midden en noorden van het land.

In totaal zijn er bijna 1200 brandweerlieden met ruim driehonderd voertuigen ingezet. Dit jaar zijn al zeventien mensen in Portugal door bosbranden om het leven gekomen. Onder hen zijn elf brandweermannen. Bijna 250.000 hectare bos is inmiddels in vlammen opgegaan.

Palingdief 'kwam net van zee'

Petra76 had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon misdaad nieuwsIn Tilburg is zaterdag een 52-jarige man aangehouden. Politieagenten zagen de man, die bekend staat als veelpleger, bepakt en bezakt door de stad fietsen, waarop ze besloten poolshoogte te nemen. Niet ten onrechte, hij bleek namelijk 48 pakken paling in zijn tas en onder zijn kleding te hebben.

Op de vraag waar de grote hoeveelheid vis vandaan kwam antwoordde de 52-jarige dat hij 'net terug kwam fietsen van zee'. Daar de veelpleger met dit antwoord niet echt geloofwaardig overkwam werd hij meegenomen naar het politiebureau. Na onderzoek bleek dat de paling ontvreemd was uit een plaatselijke supermarkt. De man is ingesloten en blijft gezien zijn criminele verleden vastzitten totdat de zaak voor de rechter komt.

'Respectloosheid is grootste probleem'

Hanz0 had ons via de nieuws-submit te melden:

RespectDe Nederlander vindt 'respectloosheid' het grootste probleem in de samenleving. Ruim 20 procent ziet de wijze waarop men in Nederland met elkaar omgaat als negatief. Een 'gebrek aan geld om te kunnen leven' wordt door een vrijwel even grote groep als grootste probleem ervaren.

Dit blijkt uit een enquête van bureau Intomart, die zondagavond in het tv-programma Netwerk gepresenteerd werd. Zaken die veel media-aandacht krijgen, zoals de kwaliteit van de zorg en problemen met integratie werden minder vaak genoemd, respectievelijk door 9 procent en door 6 procent van de ondervraagden. De enquête laat zien dat een groot deel van de Nederlanders ronduit pessimistisch is. Bijna de helft denkt dat het 'alleen maar slechter zal gaan' in Nederland. Zes op de tien respondenten ziet niemand in de huidige regering die het tij kan keren.

Netwerk wil de komende maanden geregeld aandacht besteden aan 'de Toekomst van Nederland'. Hierbij zal onder meer aan kijkers worden gevraagd wat men wil behouden en waar men vanaf wil indien Nederland van de grond af aan opnieuw zou kunnen worden opgebouwd.

Nog altijd geen nieuwe James Bond bekend

James BondVerschillende acteurs zijn gewogen, en zijn of te licht bevonden of hebben zelf voor de rol bedankt. Slechts twaalf weken voor de geplande start van de opnames van de nieuwe James Bond film Casino Royale zitten de producenten nog steeds zonder hoofdrolspeler. Overigens is er ook nog geen script, en moet men nog op zoek naar een actrice die de rol van Miss Moneypenny op zich wil nemen.

Sony Pictures, die een budget van honderd miljoen euro beschikbaar heeft, hoopt de komende week alsnog een opvolger te vinden voor Pierce Brosnan, die James Bond in de laatste vier filmdelen speelde. Er bestaat echter ook een mogelijkheid dat de release van de film wordt uitgesteld. Clive Owen, de acteur die lange tijd als groot kanshebber gold om geheim agent 007 te gaan spelen bedankte eerder dit jaar voor de eer. Hij zei James Bond 'te gedateerd' te vinden, en heeft inmiddels een andere uitdaging gevonden in de rol van agent 006 in een remake van The Pink Panther.

Venus sterkste in "sister-act"

Venus Williams heeft de kwartfinale van de US Open bereikt. De als 10e geplaatste Amerikaanse won met 7-6 6-2 van haar jongere zus Serena.

In de eerste set kon Serena nog bij blijven bij Venus. Ze kwam zelfs een break voor, maar moest deze voorsprong weer prijsgeven. Een tie-break moest gaan beslissen wie op voorsprong kwam. Daarin was Venus de sterkste met 7-5.

Door de achterstand leek de als achtste geplaatste Serena geknakt. Ze ging minder serveren en kwam niet meer in de buurt van een servicebreak op de service van Venus. Serena leverde haar service twee keer in, dit betekende een 6-2 setwinst voor Venus en daarmee een plaats bij de laatste acht.

Laatste reviews en specials
special
VrijMiBabes #161 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
©FOK.nl e.a.