'Dekker start op WK in Madrid '

De kans dat Erik Dekker tijdens het WK wielrennen van start gaat is groot. De 35-jarige Rabo-renner werd ruim twee weken geleden geopereerd aan een sleutelbeenbreuk die hij opliep in de Tour de Rijke. Inmiddels is de Nederlander voldoende hersteld om te trainen. Het WK wielrennen is op 25 september in het Spaanse Madrid.

Vlak na zijn operatie had Dekker nog weinig hoop op deelname aan het WK. "Eerlijk gezegd lijkt het me niet reëel dat ik er in Madrid bij ben, maar je weet nooit hoe het herstel vordert", zei hij toen. Nu, twee weken later, weet hij dat wel. "De plek van de breuk is bijna pijnloos en conditioneel voel ik me eigenlijk ook boven verwachting goed." Op dit moment is Dekker samen met ploeggenoot Karsten Kroon aan het trainen op Ibiza.

Bondscoach Egon van Kessel zal volgende week zijn selectie bekend gaan maken. Een fitte Erik Dekker is voor de keuzeheer een zekerheid in de Oranjeploeg. Momenteel heeft Van Kessel tien kandidaten: Erik Dekker, Thomas Dekker, Michael Boogerd, Joost Posthuma, Pieter Weening, Karsten Kroon (allen Rabobank) Leon van Bon (Davitamon - Lotto), Bram Tankink en Servais Knaven (Quick-Step) en Max van Heeswijk (Discovery Channel). Van deze tien zal er één moeten afvallen.